واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ذر دومین مناظره کلینتون و ترامپ چه گذشت؟
دومین مناظره انتخاباتی میان دو کاندیدای دموکرات و جمهوریخواه برگزار شد.
آفتابنیوز : هیلاری کلینتون، کاندیدای دموکرات و دونالد ترامپ، رقیب جمهوریخواه وی پس از آن که برای مناظره وارد سالن شدند، با یکدیگر دست ندادند. محل برگزاری دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس و مجریهای مناظره مارتا ردتز از شبکه ایبیسی نیوز و اندرسن کوپر از سیانان بودند.
به گزارش آفتاب نیوز؛ این دومین مناظره هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ است که در مقایسه با مناظره قبلی چالشیتر به نظر میرسد. همانطور که پیشبینی میشد، دو مسأله اظهارات ترامپ درباره زنان در یک ویدیو مربوط به سال ۲۰۰۵ و ماجرای ایمیلهای کلینتون این مناظره را تحتالشعاع قرار داد. کارزار انتخاباتی در آمریکا ظرف روزهای اخیر بسیار پرجنجال بوده و درز صحبتهای رکیکی از دونالد ترامپ مربوط به ۱۱ سال پیش، او را تحت فشار گذاشت و او در مقابل سعی کرد با اشاره به روابط جنسی بیل کلینتون، همسر هیلاری کلینتون، به رقیب دموکراتش حمله کند. ترامپ ساعاتی قبل از آغاز مناظره در نشست مطبوعاتی با چهار زنی حاضر شد که بیل کلینتون را به رابطه و آزار جنسی متهم میکنند.
یکی از برگزارکنندگان مناظره پیش از آغاز آن اطمینان خاطر داد که تیم فنی برگزاری مناظره و پخش ملی و بینالملل آن زبدهترینها هستند. ترامپ پس از مناظره قبلی از "اشکال فنی" میکروفونش شکایت داشت.
ترامپ گفت: من بابت این نوار ویدیویی پوزش خواستهام؛ از خانوادهام و از آمریکاییها. به زنان احترام میگذارم و از این ویدیو ابراز شرمساری میکنم. اگر من حرفهایی شرمآور زدهام، بیل کلینتون واقعا کارهایی کرده است. هیلاری کلینتون باید شرمسار باشد. کلینتون در واکنش گفت: این ویدیو واقعا منعکسکننده دونالد ترامپ است. این دونالد ترامپ واقعی است. این تنها در مورد یک ویدیو نیست. ترامپ هرگز معذرتخواهی نکرده است. او از آقا و خانم خان (که پسرشان در جنگ کشته شد) معذرت نخواست. او از قاضی فدرال که پدر و مادرش مکزیکی بودند، معذرت نخواست. از اوباما به خاطر مطرح کردن مساله زادگاهش معذرت نخواست. او به اوباما برای دروغ نژادپرستانه درباره محل تولدش یک معذرتخواهی بدهکار است.
کاندیدای دموکرات همچنین گفت: من هیچ وقت صلاحیت دیگر نامزدهای جمهوری خواه برای ریاستجمهوری را زیر سوال نبردهام. وی افزود، با بسیاری از جمهوریخواهها اختلاف نظر دارد اما مسألهاش با ترامپ متفاوت است و او از چند ماه پیش اعلام کرده که ترامپ صلاحیت ریاستجمهوری و فرماندهی کل قوا را ندارد.
ترامپ با بیان این که کلینتون فقط حرف میزند اما او واقعا به مردم آمریکا کمک خواهد کرد، تصریح کرد: کلینتون فقط رأی مردم را میخواهد و بعد از آن کاری نخواهد کرد. من به آمریکاییهای آفریقاییتبار و لاتینوها کمک خواهم کرد.
کاندیدای جمهوریخواه خاطرنشان کرد، کلینتون در رقابت مقدماتی به طور منصفانه برنی سندرز را پشت سر نگذاشته است و فایلهای ویکیلیکس این را نشان میدهد.ترامپ گفت، کلینتون درباره ایمیلهایش دروغهای فراوانی گفته است. کلینتون در پاسخ گفت، هر چه ترامپ میگوید، دروغ است. ترامپ رقیب دموکرات خود را تهدید کرد که بابت ایمیلهایش به زندان میافتد و افزود: اگر پیروز شوم، یک دادستان ویژه برای رسیدگی به ایمیلهای هیلاری کلینتون تعیین میکنم.
کلینتون در ادامه این مناظره با بیان این که مسئولیت خود را در مورد مسأله ایمیلها میپذیرد، اضافه کرد، ادعاهای نادرستی در این باره مطرح شده است. به گفته این کاندیدای دموکرات، هیچ سند محرمانه و طبقهبندی شدهای به واسطه سرور شخصی ایمیلهای وی به دست دیگران نیفتاده است.
در ادامه ترامپ مجریها را متهم کرد که طرفدار کلینتون هستند. ترامپ فضای مصاحبه را «یک (خودش) به سه (دو مجری و کلینتون)» خواند.
یکی از حضار در باره سیستم درمانی و هزینههای آن پرسید که کلینتون در پاسخ گفت، در سیستم درمانی اوباما اصلاحاتی انجام خواهد داد. مجری سوال درباره سیستم درمانی اوباما را از کلینتون پرسید و گفت: شوهر شما بیل کلینتون این سیستم را احمقانهترین چیز دنیا خواند. کلینتون گفت: مشکلاتی در این سیستم درمانی وجود دارد اما باید آن را اصلاح کرد؛ نه این که به کلی آن را دور بیندازیم. ترامپ نیز در این باره گفت: سیستم درمانی اوباما سیستم بسیار بدی است. ما باید آن را لغو و با سیستم ارزانتری جایگزین کنیم. سیستم درمانی اوباما یک فاجعه است.
در بخش دیگری از این مناظره سوالی درباره مسلمانان مطرح شد. ترامپ در این باره گفت: اسلامهراسی یک مشکل واقعی است اما در عین حال، باید پذیرفت یک مسأله دیگر هم وجود دارد. این مسأله یک اسم دارد و اسمش افراطگرایی است. باید اطمینان خاطر حاصل کنیم که مسلمانان چیزی را که میبینند، گزارش کنند.
کلینتون نیز در این خصوص اظهار کرد: آمریکای من، آمریکایی است که همه در آن جایگاهی دارند. مسلمانان باید چشم و گوش ما باشند و در مبارزه با تروریسم به ما کمک کنند. ما با اسلام در جنگ نیستیم. مهم است که آنها احساس کنند بخشی از کشور ما هستند.
ترامپ تصریح کرد، به دنبال ارزیابی جدی مسلمانانی است که میخواهند وارد آمریکا شود. افزایش ورود مسلمانان از مناطقی مثل سوریه به آمریکا مثل بزرگترین اسب تروا است.
در ادامه کلینتون گفت، موضع ترامپ درباره منع مسلمانان خطرناک و غلط بوده و گروههای افراطی از آن برای گرفتن نیروی جدید استفاده میکنند. کلینتون تصریح کرد: ما نمیتوانیم منعی بر مبنای مذهب داشته باشیم. ما کشوری هستیم که بر مبنای آزادی مذهب ساخته شدهایم.
در حال تکمیل...
منبع: ایسنا
۱۹ مهر ۱۳۹۵ - ۰۶:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]