محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846482270
تحلیل قیمت طلا در ایران تا پایان سال 95
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: هفته نامه تجارت فردا - حسین راهداری*: بازار طلا در سالهای اخیر دچار تلاطمهای شدیدی شده است به نحوی که در پی سقوطهای سالهای قبل، حتی صعود قیمت طلا در سال اخیر میلادی نیز نتوانسته است اعتماد را به سرمایهگذاران بازگرداند. در این نوشته سعی میشود که جغرافیای قیمت طلا و سکه بررسی شود و از این منظر پیشبینی آتی قیمتها صورت پذیرد.
طلا: از سقوط تا صعود
قیمت طلا در سالهای اخیر متاثر از تحولات اقتصاد جهانی پس از بحران مالی سال 2008، به خصوص تحولات اقتصاد آمریکا بوده است. صعودهای تاریخی قیمت طلا تا مرز دو هزار دلار در هر اونس در سال 2011 مرهون چاپ بیرویه دلار تحت برنامه تسهیل کمی بوده است.
در این سال اما نشانههای بهبود کمکم ظاهر شدند و با بهبود شرایط اقتصادی آمریکا، انتظار چاپ دلار بیشتر نیز منتفی شد و همین سبب شد که قیمت طلا که در اثر انتظارات به شدت تقویت شده بود، به تدریج افت کند. اوج کاهش قیمت طلا در سال 2013 بود که مقارن بود با زمانی که بازارها ایمان آوردند که اقتصاد آمریکا به ریل بازگشته و دیگر نیاز به نگهداشتن طلا نیست.
زیرا طلا را معمولاً به دو هدف پوشش ریسک یا پوشش تورم نگهداری میکنند که با از بین رفتن خطر تورمی ناشی از چاپ بیرویه دلار، نیازمندی به نگهداشتن طلا نیز از بین میرفت.
سقوط طلا در سال 2015 با شدت بیشتری ادامه یافت زیرا انتظارات برای دندهمعکوس فدرالرزرو برای افزایش نرخ بهره به شدت تقویت شده بود. این اتفاق بالاخره در اواخر سال 2015 افتاد و فدرالرزرو در اقدامی تاریخی بعد از حدود هشت سال برای اولین بار نرخ بهره را افزایش داد. طلا تا مرز هزار دلار سقوط کرد اما بر خلاف انتظارات بسیاری که طلا به 800 یا حتی 700 دلار در هر اونس سقوط خواهد کرد، طلا در سال 2016 روند صعودی به خود گرفت.
البته اگرچه واضح بود که طلا از میانگین قیمت تولید خود، یعنی حدود 1100 دلار در هر اونس نمیتواند خیلی پایینتر برود، اما صعود بیش از 25درصدی طلا در سال 2016 نیز دور از انتظار به نظر میرسید. اما دلیل آن چه بود؟ در حقیقت یکی از دلایل اقبال به طلا همیشه فرار از «ریسک» بوده است زیرا طلا یک دارایی امن است. ریسک معانی مختلفی میتواند داشته باشد. میتواند درگیریهای منطقهای و بروز جنگ باشد یا میتواند سقوط بازار سهام کشورهای مهمی مانند آمریکا یا چین باشد.
از این منظر، ریسک سقوط بازار سهام به خصوص در اقتصادهای برتری از جمله چین که به خصوص بحث کاهش نرخ رشد اقتصادی آن به شدت در جریان است، میتواند تاثیر مستقیمی بر افزایش قیمت طلا داشته باشد و از این منظر سال 2016 با ریسک آغاز شد. در ابتدای سال 2016 بازار سهام چین سقوطهای شدیدی را تجربه کرد.
اقتصاد چین یک مشکل عمده دارد. مشکل اقتصاد چین در رشدهای پوشالی خیرهکننده سالهای قبل است یعنی زمانی که کشورهای بسیاری در رکود اقتصادی بودهاند. در حقیقت رشد اقتصادی چین در دهههای اخیر مبتنی بر بدهی بوده است. این نوع رشد اقتصادی در کوتاهمدت که سرمایهگذاریها انجام میشود، سبب رشد اقتصادی میشود.
اما وقتی زمان بهرهبرداری و فروش محصولات این سرمایهگذاریها فرابرسد ولی مشتری برای این خروجیها وجود نداشته و این وامها بازنگردند، سبب ورشکستگی و بحران اقتصادی خواهد شد. سقوط بازار سهام چین نیز در همین راستا اتفاق افتاد.
تبعات بحران در چین به دلیل وسعت اثرات آن، دقیقاً قابل پیشبینی نیست. اما میتوان پیشبینی کرد که وقتی چین موتور محرک اقتصاد دنیا بوده است، خاموش شدن این موتور چه تبعاتی میتواند برای اقتصاد دنیا داشته باشد که در نقاهت به سر میبرد. همین اتفاق میتواند سبب شود که بسیاری از کشورها سیاستهای انبساطی خود را که منجر به سقوط ارزش ارزهایشان میشود ادامه دهند.
در ادامه تحولات مختلف اقتصادی، برگزیت رخ داد. برگزیت به واقع یکی از مهمترین تحولات سیاسی رخداده در سال 2016 بوده است. تنها اتفاقی که میتواند جای این شوک را بگیرد، انتخاب ترامپ به عنوان رئیسجمهور در آمریکا خواهد بود. برگزیت از چند جنبه حائز اهمیت بوده است. اولین نکته اینکه این اتفاق بر خلاف خواست نخبگان سیاسی حاکم انگلیس و بسیاری از حاکمان قدرتمند دنیا از جمله رئیسجمهور آمریکا و دیگر رهبران اروپایی رخ داد.
به نظر میرسید که بدیهی است که با این همه درخواست بینالمللی و تهدید به از دست رفتن منافع ملی، مردم انگلیس به حضور در اتحادیه اروپا رای میدادند اما دقیقاً بر خلاف این انتظار عمومی، نتیجه آرا جدایی از اتحادیه اروپا بود. شوک بعد از اعلام آرا بیشتر شبیه سونامی در بازارهای مالی بود. سقوط حدود 10درصدی پوند در همان دقایق اولیه و صعود حدود 60دلاری طلا بخشهایی از واکنش شدید بازارها به این شوک بودند.
اما افزایش ارزش دلار خود به نوعی مهارکننده قیمت طلا شد و سبب شد که افزایش تقاضا برای طلا با افزایش ارزش دلار آمریکا جبران شود و طلا نتواند افسارگسیخته رشد کند. اما چرا اثر برگزیت اینقدر بر اقتصاد دنیا مهم است در حالی که اقتصاد انگلیس اگرچه اقتصاد توسعهیافتهای است در اقتصاد جهانی نقش عمدهای ندارد؟
در حقیقت مهمترین عامل و اثر منفی برگزیت در ابعاد جهانی نه ناشی از اثرات منفی آن بر اقتصاد انگلیس بلکه، اثرات منفی آن بر اتحادیه اروپا بوده است. اتحادیه اروپا و واحد پولی یورو در این اتحادیه، بعد از بحران بدهیهای کشورهای اروپایی در سال 2011 به شدت دچار آسیب شد. همیشه جدا شدن از این اتحادیه هم از نظر ناسیونالیستی و هم از نظر اقتصادی در سالهای گذشته مطرح بوده است.
عمده طرح این مساله نیز نه از جانب اقتصادهای برتر بلکه از جانب اقتصادهای بدهکاری همچون یونان بوده است. مشکل جدایی یک کشور از اتحادیه اروپا این است که ممکن است دومینووار سبب جدایی کشورهای دیگر این اتحادیه شود. حال در همهپرسی انگلیس نه کشوری ضعیف مانند یونان بلکه کشوری قدرتمند و اقتصادی توسعهیافته به نام انگلیس آن را ترک میکرد.
پرواضح است که تبعات سیاسی این اتفاق تا چه حد میتوانست و میتواند برای اتحادیه اروپا سنگین باشد. البته که اثرات این تصمیم بر اقتصاد خود انگلیس پیش از همه آشکار شد. به عنوان مثال همیشه لندن به عنوان مرکز مالی دنیا حتی برتر از نیویورک شناخته میشد به طوری که دروازه مالی اروپا به حساب میآمد و بهترین مسیر برای ارتباط بین دو طرف اقیانوس بود. اما با این تصمیم به شدت صنعت مالی و در راس آن صنعت بانکداری صدمه دید.
سقوطهای بیش از 20درصدی سهام بانکهای حاضر در لندن خود گویای اثرات خروج انگلیس بر صنعت بانکداری بود که به امید بهبود عملیات بانکی دفاتر و عملیات خود را در لندن مستقر کرده بودند. علاوه بر این اثرات برگزیت در عرصه پولی انگلیس نیز به سرعت خود را نشان داد به طوری که بانک مرکزی انگلیس نرخ بهره را به 25 /0 درصد کاهش داد که کمترین میزان در سه قرن گذشته بوده است. تمامی این موارد دلالت بر محبوبیت نسبی طلا در این میانه دارد.
البته در ادامه فشارهای سیاسی و آشکار شدن زوایای شدید اقتصادی برگزیت، سبب شد که نظر سیاسیون حاکم این باشد که برگزیت رخ خواهد داد اما این اتفاق به گونهای خواهد بود که کمترین تبعات اقتصادی را برای انگلیس داشته باشد. این به معنای این است که آن انتظارات شدید و منفی اولیه از بین رفته و ریسک کاهش یافته است. کاهش ریسک تبعات اقتصادی برگزیت نیز نیروی کاهشی بر قیمت طلاست.
در سال 2016 نیز آمارهای گاه متضادی از اقتصاد آمریکا به عنوان محرک اصلی بازار طلا بیرون آمده است. مسلماً تقویت دلار در ماههای اخیر به معنای کاهش رشد اقتصادی و دیگر شاخصهای اقتصادی آمریکا میتوانست باشد که همین مساله نیز در سال 2016 به اثبات رسید. اما آمارها همگی در جهت کاهش رشد اقتصادی نبودند.
در حقیقت آمار رشد اقتصادی تعدیل شده و کمتر از انتظارات بوده است. اما برعکس آمار بیکاری مانند روند دو سه سال گذشته به خوبی پیش رفته است که حاکی از استخدام بیشتر افراد در اقتصاد آمریکاست که میتواند نشانهای مثبت برای رشد اقتصادی و افزایش اعتماد و امید به اقتصاد در آینده باشد.
در حال حاضر کلیت تصویر اقتصاد آمریکا به شکلی نیست که بتوان ادعا کرد افزایش دوم نرخ بهره در آمریکا در چشمانداز است. همین اتفاق سبب نوسانات قیمت طلا و حساسیت شدید آن به اینگونه خبرهای بعضاً متناقض از اقتصاد آمریکا شده است.
به هر حال سال 2016 سالی است که با ریسکهای مختلفی شروع شده است. ریسک بازار چین، ریسک رشد اقتصاد جهانی، برگزیت و آینده یورو و همه این موارد سبب حمایت از بازار طلا شده است و طلا توانسته تاکنون نزدیک 30 درصد از ابتدای سال 2016 تاکنون بازدهی داشته باشد.
اما صعودهای بالاتر از این در شرایطی که بازار در مورد افزایش نرخ بهره هنوز تصویر شفافی ندارد، نیازمند نیرویی قوی مانند سقوط بازارهای سهام است که تا پایان سال 2016 بعید به نظر میرسد. اما در کل با توجه به تحولات رخ داده، آینده طلای جهانی مثبت است اگرچه ریسک افت به دلیل افزایش نرخ بهره در آمریکا منتفی نیست.
وضعیت بازار سکه داخل
بازار سکه داخلی هم از وضعیت طلای جهانی تاثیر میپذیرد که قبلاً مبسوط بررسی شد و هم به نرخ ارز بستگی دارد. نرخ ارز یکی از مهمترین مولفههای اقتصادی است که در ایران به دلایل مختلف در سالهای اخیر دچار تلاطمهای شدید و سپس سرکوبهای شدید شده است.
در حقیقت نرخ ارز در اثر تحریمها و عدم دسترسی دولت به منابع ارزی دچار سفتهبازی و افزایش شدید قیمت شد. با روی کار آمدن دولت اعتدال و پیگیری مسائل مرتبط با برجام، مساله تحریمها تا حد زیادی مرتفع و امکان دسترسی ایران به منابع ارزیاش فراهم شد. به همین دلیل و به دلیل انتظار بازار به قدرت دولت در کنترل بازار ارز، جو آرامی در بازار ارز حاکم شد.
اما متاسفانه این جو آرام خود را در کسوت سیاستهای قبلی دولتهای گذشته در سرکوب نرخ ارز نیز نمایان کرد. در سالهای اخیر بهرغم تورمهای شدید 40درصدی نرخ ارز آنطور که باید رشد نکرده است و در ضمن سیاست ارز دونرخی حتی تا همین الان هم که وضعت سیاسی و دسترسی به منابع ارزی به مراتب بهتر است نیز سیاست رسمی دولت است.
تاکنون پنج ماه از سال گذشته است و انتظار میرفت که از اوایل تابستان بر اساس وعدههای بانک مرکزی و دولت، تکنرخی شدن ارز عملیاتی شده باشد. اما اجرای این سیاست که بخشی از آن فنی و بخشی دیگر سیاسی است به تاخیر افتاده است.
در حقیقت درست است که تحریمها تا حدود زیادی برداشته شده است اما روابط بانکی به دلایل فنی و سیاسی ناشی از فشارهای آمریکا آنطور که باید برقرار نشده است. به همین دلیل محدودیتهای دسترسی تا حدودی وجود دارد و مجموعه این اتفاقات تداوم دونرخی بودن ارز را به دنبال داشته است. اما گذر زمان مسلماً به نفع تکنرخی شدن ارز نیست. زیرا مسائل سیاسی پیرامون مساله ارز همیشه به سرکوب نرخ ارز تمایل داشته است و وقتی که زمان میگذرد فشار بر بازار ارز آزاد بیشتر شده و فاصله آن از نرخ دولتی بیشتر میشود.
به همین دلیل و با سیاست سرکوب نرخ ارز، نمیتوان انتظار جهش شدیدی در قیمت ارز داشت و به همین دلیل دولت و بانک مرکزی باید نیروی زیادی را صرف مقابله با تقاضای انباشته در بازار کنند که ممکن است نتوانند در اجرای این سیاست در بلندمدت موفق باشند و حتی اگر هم موفق شوند، این اتفاقات یادآور سالهای دهه 80 است که سرکوب نرخ ارز سبب سقوط شدید در اثر تحریمها شد. در ضمن پرواضح است که این تلاطمها و سرکوب نرخ ارز تا چه حد برای تولیدات داخلی زیانبار بوده است.
لذا پیشبینی میشود که هر چقدر اجرای سیاست تکنرخی کردن به درازا بینجامد، تبعات آن و احتمال شکست آن به دلیل تمایل به سرکوب نرخ ارز افزایش یابد. اما در هر صورت سیاست تکنرخی کردن موفق باید منجر به افزایش نرخ ارز دولتی و همگام با ارزش ارز در بازار آزاد فعلی شود. در این صورت تقاضای ارز دولتی به دلیل افزایش قیمت کاهش یافته و در ضمن بازار آزاد نیز به دلیل تعادل قبلی، تقاضایش سر جای خود باقی میماند. در این صورت میتوان انتظار داشت که تعادل نسبی برقرار شود.
با این تفاسیر تاثیر نرخ ارز بر قیمت سکه تا پایان سال 2016 یعنی دیماه سال شمسی به نظر خنثی است و آنچه قیمت سکه را در بازار داخلی رقم خواهد زد، حداقل تا پایان سال میلادی، قیمت جهانی طلا خواهد بود. بعد از آن مساله قیمت ارز در سال بعد مطرح میشود که هر چه باشد مسلماً متناسب با تورم باید افزایش یابد و این افزایش میتواند در قیمت سکه نیز علاوه بر قیمت جهانی خود را نشان دهد.
*تحلیلگر بازار مالی
۱۶ مهر ۱۳۹۵ - ۰۱:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]
صفحات پیشنهادی
تخفیف امروز: قیمت ویژه برای مجهز ترین شهر بازی ایران (اطلاع رسانی تبلیغی)
تخفیف امروز قیمت ویژه برای مجهز ترین شهر بازی ایران اطلاع رسانی تبلیغی شهر بازی فان تایم درارگ تجاری تجریش یکی از شهر بازیهای جدید در ایران است که با مجهز بودن به بیش از 120 بازی مهیج روز دنیا به عنوان مدرن ترین و ایمن ترین شهر بازی در کشور ایران تلقی میگردد اگر جوان هستیدبهبود شرایط اقتصادی ایران در سال جاری / با لغو تحریم ها نرخ رشد تولید ناخالص داخلی به قیمت های واقعی افزایش چش
بهبود شرایط اقتصادی ایران در سال جاری با لغو تحریم ها نرخ رشد تولید ناخالص داخلی به قیمت های واقعی افزایش چشمگیری یافت هیأت کارشناسی صندوق بین المللی پول که هفته گذشته به ایران سفر کرده بود گزارش کارشناسی خود را درباره شرایط اقتصادی کشورمان منتشر کرد و اعلام داشت شرایط اقتصابهره برداری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس تا پایان سال 95 / دست یابی به جایگاه بین المللی ایران با تولید بنزین
بهره برداری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس تا پایان سال 95 دست یابی به جایگاه بین المللی ایران با تولید بنزین یورو 5 پالایشگاه ستاره خلیج فارس با ظرفیت 32 میلیون لیتری تا پایان سال 95 آماده تولید بنزین یورو 5 می شود اسدالله قره خانی سخنگوی کمیسون انرژی مجلس دهم شورای اسلامی دربر اساس گزارش مرکز آمار ایران شاخص قیمت تولیدکننده غلات در پائیز سال قبل ۱۴.۵ درصد رشد کرد
بر اساس گزارش مرکز آمار ایرانشاخص قیمت تولیدکننده غلات در پائیز سال قبل ۱۴ ۵ درصد رشد کرد شاخص گروه غلات در سال 1394 برابر 245 82 بوده است که نسبت به سال قبل معادل 1 90 درصد افزایش نشان میدهد این شاخص در فصل پاییز 14 55 درصد رشد نسبت به فصل مشابه سال قبل بیشترین افزایش را داشتافزیش تعداد مدارس طبیعت تا پایان سال - تحلیل ایران
مدیرکل دفتر مشارکت های مردمی سازمان محیط زیست با اشاره به شروع فعالیت مدارس طبیعت همزمان با آغاز سال تحصیلی گفت قرار است تا پایان سال تعداد این مدارس را دو برابر کنیم به گزارش تحلیل ایران محمد درویش گفت در حال حاضر 20 مدرسه طبیعت در سراسر کشور و در شهرهایی مانند رشت مشهد تهررشد 70 درصدی روابط تجاری ایران و آذربایجان در 7 ماهه سال میلادی
در دومین نمایشگاه ایران پروژه در باکو مطرح شد رشد 70 درصدی روابط تجاری ایران و آذربایجان در 7 ماهه سال میلادی سفیر ایران در جمهوری آذربایجان در آیین افتتاح دومین نمایشگاه ایران پروژه در باکو که از امروز دوشنبه دایر شده است گفت برگزاری این نمایشگاه نماد اراده دولت ایران و آذربتحویل کامل اس300 به ایران تا پایان سال
تحویل کامل اس300 به ایران تا پایان سال وزارت خارجه روسیه از تکمیل قرارداد تحویل سامانههای اس-300 به ایران در سال جاری میلادی خبر داد به گزارش فرهنگ نیوز خبرگزاری «اینترفکس» روسیه اعلام کرد وزارت خارجه این کشور گفته است انتظار میرود اجرای کامل قرارداد تحویلطیبنیا پیشبینی کرد: تحقق رشد اقتصادی 5 درصدی تا پایان امسال
طیبنیا پیشبینی کرد تحقق رشد اقتصادی 5 درصدی تا پایان امسال وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به بهبود شرایط اقتصادی کشور گفت امیدواریم با شرایط موجود رشد اقتصادی 5 درصدی تا پایان امسال محقق شود آفتابنیوز به گزارش وزارت اقتصاد علی طیب نیا صبح امروز در ستاد فرماندهی اقتصنگاهی به تحولات بازار سرمایه ایران یک سال پس از توافق وین - ایسنا
با گذشت یک سال از توافق بر سر برنامه جامع اقدام مشترک برجام بازیگران بازار پول و سرمایه ایران همچنان منتظر هستند تا بتوانند بیش از پیش در بازارهای جهانی نقش آفرینی کنند به گزارش ایسنا در هفته گذشته بازار مالی تهران شاهد برپایی نمایشگاه بورس بانک و بیمه بود و این موضوع سبب شدروند قیمت طلای جهانی مبهم شد - ایسنا
طلای جهانی برای نخستین بار در هفت هفته گذشته کاهش یافت و سرمایه گذاران و کارشناسان بازار را درباره دورنمای این فلز در هفته جاری دچار تردید کرد به گزارش ایسنا سرمایه گذاران و کارشناسان بازار که در نظرسنجی هفتگی کیتکو شرکت کردند برای پنج هفته به درستی رشد قیمت طلا را پیش بینی کر-
اقتصادی
پربازدیدترینها