واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: درحالیکه اوایل هفته جاری،خبر بازگشایی مرز باجگیران و بازگشت به شرایط عادی در این مرز منتشر شد اما عضو هیات مدیره انجمن شرکت های حمل ونقل از ممنوعیت ورود وسایل نقلیه باوزن بیش از۲۰تن خبرداد.
مرداد ماه سالجاری و درپی بالا رفتن عوارض از سوی ترکمنستانی ها برای ورود کامیون های ایرانی مرز باجگیران بسته شد، براساس دستورالعمل جدید طرف ترکمن، ۱۶۰ دلار برای کامیون های کمتر از ۲۰ تن و ۲۶۰ دلار برای کامیون های بالای ۲۰ تنی ایرانی به عنوان حق ترانزیت وضع شد که دهم مهرماه و با پیگیری های کمیته آزادسازی وزارت راه و شهرسازی، مدیرکل دفتر ترانزیت و حملونقل بینالمللی وزارت راه وشهرسازی اعلام کرد که مرز باجگیران گشایش یافته و شرایط به حالت عادی بازگشته است.
باوجود انتشار خبر بازگشایی مرز باجگیران و بازگشت شرایط به حالت عادی در این مرز، عضو هیات مدیره انجمن صنفی شرکت های حمل و نقل بین المللی استان تهران میگوید: اگرچه مرز از سوی طرف ترکمنستانی باز شده است اما از ورود وسایل نقلیه با بار بیش از ۲۰ تن جلوگیری می شود.
ولایت کمالوندی درگفت و گو با خبرنگار مهر، میافزاید: درصورتی که وزن بار بیشتر از ۲۰ تن باشد ماموران گمرک اجازه ورود بار را نمی دهند که این موضوع باعث شده، شرایط حمل ونقل با زمان بسته بودن مرز تفاوتی نکند.
وی ادامه میدهد:با اعمال این شرط امکان عبور از مرز برای تریلی ها با وزن بار متوسط ۲۰ تا ۲۴ تن وجود ندارد و تنها ده چرخ ها و خاورها امکان ورود به ترکمنستان را دارند که تعداد آنها هم معدود است.
به گفته کمالوندی هم اکنون عملیات حمل و نقلی در این مرز صورت نمی گیرد زیرا مرز باجگیران در زمره مرزهای گذری محسوب می شود که بیشتر محل عبور کامیون های ترانزیت است و سایر وسایل نقلیه به ندرت از این مرز عبور می کنند.
عضو هیات مدیره انجمن صنفی شرکت های حمل و نقل بین المللی استان تهران، میگوید: باتوجه به مقررات اعمال شده از سوی گمرک ترکمنستان، عبور بار از مرز باجگیران برای صاحب بار صرفه اقتصادی ندارد و عوارض عبور چند باره کامیون برای حمل تمامی بار، هزینه گمرکی بالایی را می طلبد.
وی اظهار میکند: با توجه به شرایط کنونی مرز باجگیران، مشتریان و ترخیص کاران رغبتی برای استفاده از این مرز به عنوان گذرگاه ترانزیتی را ندارند.
۱۵ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]