واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از آغاز برداشت خوشههای طلایی گندمکشاورزان رزن در انتظار روزهای زرین
عملیات برداشت گندم در شهرستان رزن آغاز شده تا حاصل یک سال دسترنج کشاورزان این منطقه بر سر سفرههایشان جلوهگری کند.
به گزارش خبرگزاری فارس از رزن، با نزدیک شدن به تابستان کم کم کشاورزان این شهرستان کار برداشت گندم را شروع میکنند؛ این محصولی حاصل دسترنج یک ساله کشاورزانی است که تنها راه درآمد و گذران زندگی آنها به شمار میرود.
به دلیل افزایش نزولات آسمانی در شهرستان رزن انتظار میرود برداشت گندم در این منطقه افزایش 45 درصدی داشته باشد. مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رزن اظهار کرد: امسال در 92 هزار هکتار از اراضی این شهرستان غلات کشت شده است که از این میزان 82 هزار هکتار گندم آبی و دیم و 10 هزار هکتار جوی آبی و دیم است. مرتضی شعبانی فروتن از تولید بیش از 150 هزار تن گندم از مزارع شهرستان خبر داد و گفت: میزان گندم تولید شده در رزن، 17 درصد گندم تولیدی استان را شامل میشود. وی افزود: سرداری، آذر2، سایسون و پیشگام از ارقام کشتشده گندم در شهرستان رزن است که سعی شده با تمهیدات صورت گرفته بذرهای اصلاح شده در اختیار کشاورزان قرار گیرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رزن با بیان اینکه با کشت گندم علاوه بر تامین نیاز شهرستان و استان به این محصول اشتغال خوبی در حوزه کشاورزی ایجاد شده است، افزود: در زمان برداشت محصول گندم 220 کمباین کار برداشت این محصول را انجام خواهند داد که این امر موجب اشتغالزایی برای 500 نفر به طور مستقیم خواهد شد. وی با بیان اینکه در راستای تولید محصول با کیفیت کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی در کنار کشاورزان توانستهاند افت سن گندم و پوره سن تا حد زیادی مبارزه خوبی انجام دهند خاطرنشان کرد: تا پایان دوره مبارزه با این افت در بیش از 75 هزار هکتار مبارزه صورت گرفته است. شعبانی فروتن با اشاره به استقرار کارشناسان جهاد کشاورزی در محلهای خرید گندم، تصریح کرد: استقرار کارشناسان مانع از بروز مشکلات احتمالی در هنگام خرید میشود. مدیر تعاون روستایی شهرستان رزن هم با بیان اینکه در سال گذشته بیش از 67 هزار هکتار گندم به صورت تضمینی از کشاورزان این شهرستان خریداری شده است افزود: امسال هم در راستای خرید تضمینی گندم 13 کمیسیون خرید در شهرستان تشکیل شده است. نعمتالله کریمی ادامه داد: پنج کمیسیون در بخش دمق، پنج کمیسیون در بخش قروه درجزین و سه کمیسیون در بخش مرکزی فعال شده است. وی گفت: با تمهیدات صورت گرفته هیچگونه مشکلی در خرید تضمینی گندم کشاورزان در شهرستان وجود ندارد و تا زمانی که گندم برای عرضه توسط کشاورزان وجود داشته باشد تعاون روستایی شهرستان خرید این محصول استراتژیک را ادامه خواهد داد.
مدیر تعاون روستایی شهرستان رزن افزود: تا به امروز بیش از 17 هزار تن گندم و 9 هزار تن جو به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری شده است. وی خاطرنشان کرد: قیمت خرید تضمینی جو یکهزار و دو تومان و قیمت تضمینی گندم هم یکهزار و 270 تومان است که براساس کیفیت این دو محصول و میزان سنزدگی قیمت آن تعیین و با ثبت در سامانه پول کشاورزان به تدریج واریز خواهد شد. کریمی با بیان اینکه فضای مسقف برای ذخیره گندم 15 هزار تن است، خاطرنشان کرد: مشکل عمده در خرید گندم روان شدن آهنگ حمل به سیلوها یا حمل این محصول به مراکز اصلی جمعآوری گندم است. وی با بیان اینکه امیدواریم با تلاش دولت تدبیر و امید پول گندمکاران به موقع پرداخت شود، افزود: در سال گذشته پول کشاورزان یک ماه تا 45 روزه پرداخت شده است. اما در این بین کشاورزان هم انتظاراتی دارند اگر این انتظارات توسط دولت جامه عمل پوشانده شود تولید این محصول علاوه بر تامین نیاز کشور امکان صادرات نیز خواهد داشت. پرداخت به موقع پول گندم توسط دولت علاوه بر ایجاد انگیزه برای کشت این محصول توسط کشاورز را به دنبال خواهد داشت و میتواند بدهیهای کشاورز را نیز تا حدی جبران کند.
«حسین» از کشاورزان روستای خمیگان است، میگوید امسال 6 هکتار گندم دیم کشت کرده؛ چون روستای آنها آب کشاورزی ندارد بیشتر زمینهای کشاورزی خود را به دیم تبدیل کردهاند تا شاید از این طریق بتوانند به کشاورزی بپردازند. او میگوید امسال باران خوبی باریده است اما از آن جایی که تمام هزینههای کاشت، داشت و برداشت را بدهکار است و برای خرید بذر، کود و هزینههای تراکتور، کمباین و... چک داده؛ امیدش تنها به فروش گندم است. «رضا» از کشاورزان روستای وفس است او 30 هکتار گندم آبی کشت کرده و از وضعیت محصولش بسیار راضی است؛ میگوید به علت تجهیز زمینش به آبیاری تحت فشار و مبارزه به موقع با افت سن گندم محصول با کیفیت و یکنواختی برداشت خواهد کرد. البته اضافه میکند، به علت گران شدن هزینه تولید محصول و بدهکاری به بانکها مجبور است برای به دست آوردن پول نقد، گندم خود را با مبلغ کمتر به دلال بفروشد زیرا مشخص نیست پول گندمکاران کی به حسابشان واریز میشود؟ توجه به دغدغههای کشاورزان و حمایت همهجانبه از آنها بهترین راهکار برای افزایش تولید در کشور است که باید نسبت به این موضوع نگاهی بلند داشت. انتهای پیام/89036/ج30/
95/04/19 :: 12:43
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]