واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
در ماه محرم افراد زیادی از عزاداران به مساجد و هیئت های عزاداری می پیوندندو در مراسمات مختلف شرکت می کنند در این حین از ان ها پذیرایی به وسیله نذورات مردم می شود به افرادی که این موادغذایی راتهیه می کنند توصیه می کنیم اصول بهداشتی را شدیدا رعایت کنند تا باعث مسمومیت جمعیت عزادار نشوند طبخ و آماده کردن نذورات باید با دقت و استفاده از موادغذایی تازه و سالم انجام شود.
در ایام محرم، خیل عظیمی از جمعیت عزادار به تکایا و هیئت ها می روند که از این جهت رعایت بهداشت و سلامت بسیار مهم است.
محمدصادق اسلامی مدیر بهداشت محیط معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به برپایی تکایا و هیات های عزاداری در ایام محرم، تاکید کرد: رعایت بهداشت فردی و بهداشت غذایی در اینگونه اماکن برای سلامت مردم و همپنین ارائه نذورات مطمئن ضروری است.
وی نظارت بر اماکن برپاشده برای عزاداری سیدالشهدا را از برنامه های هرساله کشور و استان گیلان دانست و افزود: هر سال قبل از محرم با بازدید از تکایا، بهداشت آب، بهداشت فردی متصدیان توزیع، سلامت نذورات و کارت تندرستی افراد نظارت و بررسی های لازم انجام می شود.
مدیر بهداشت محیط استان گیلان از بررسی وضعیت ظروف یکبار مصرف در ایستگاه های صلواتی و کلرسنجی آب مصرفی در هیاتها خبرداد و گفت: بهداشت و سلامت نذورات از اهمیت ویزه ای برخوردار است، زیرا در صورت کوچکترین اشتباه در تهیه و توزیع غذاها یا آشامیدنیها امکان مسمومیت جمع کثیری از عزاداران وجود دارد و بر همین اساس نظارت بر این بخش با دقت بالایی صورت می گیرد.
به گفته اسلامی قبل از شروع ایام عزاداری، آموزش های لازم و هماهنگی برای تهیه مواد اولیه مورد تائید به مسئولین تکایا و هیات ها داده شده است.
وی استعمال دخانیات تهیه کنندگان غذا و افراد مستقر در تکایا را تخلف خواند و اظهار داشت: بهتر است برای طبخ غذا و توزیع نذورات از افراد دارای کارت تندرستی استفاده شود و ارائه این کارت در ایام کنونی رایگان بوده است.
در ادامه علی حسنی یزدی مدیر بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، از بررسی نقاط ضعف و قوت بهداشت اماکن عزاداری ایام محرم در سالهای گذشته خبر داد و اذعان کرد: قبل از شروع ماه محرم، با همکاری شهرداری و سازمان تبلیغات جلساتی برای بررسی نقاط قوت و ضعف تکایا برگزار و علاوه بر آن برای برپایی هیت های عزاداری امسال نیز برنامه ریزی های لازم انجام شد.
وی با اشاره به وجود 80 تیم نظارتی روی تکایا و هیاتهای عزاداری در شهر مشهد، ادامه داد: با توجه به اینکه برپایی هیاتها و توزیع نذورات فعالیتی داوطلبانه و خیرخوانه است، معمولا داوطلبان سعی در برگزاری هرچه بهتر مراسم و ارائه بهترین خدمات به عزاداران هستند.
مدیر بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ظروف غذاها و نوشیدنی ها، نحوه شست و شو، ایمنی و بهداشت فردی و برخورداری افراد از کارت بهداشت را از جمله موارد مورد بررسی در ایستگاه های صلواتی و اماکن عزاداری برشمرد و اظهار داشت: با توجه به بررسی های انجام شده طی سالهای اخیر، روند بهداشتی و سلامتی این اماکن رو به بهبود است.
باشگاه خبرنگاران جوان؛
14 مهر 1395
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]