واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: یوناتن بت کلیا نماینده آشوریان ایران در مجلس شورای اسلامی یکشنبه شب ( 11 مهر) در مراسم ضیافت شام نیروهای انتظامی برای آشوریان، ارامنه، کلیمیان و زرتشتیان حضور یافت.
متن سخنرانی نایب رییس فراکسیون مدیریت شهری و روستایی در مجلس به شرح ذیل است:
با سلام و کسب اجازه از روحانیون عالیقدر مسیحی، زرتشتی، کلیمی، مسلمان و مسئولین از ارگانهای مختلف و علیالخصوص نیروهای محترم انتظامی، خوشحالیم در سرزمینی زندگی میکنیم که مفهوم زندگی مسالمتآمیز و گفت وگوی ادیان به روشنی و تبلور زیست دیرین و باستانی همه اقوام و همه ادیان با باورهای متفاوت آشکار است.
در سرزمینی که در عصر باستان که امپراتوری ایران، بالهای خود را تا کرانههای هر سرزمینی گشوده بود، حرمت نهادن به باورهای دیگران، اصلی زنده و قابل تأمل بود.
بیشترین اقوام که امروز به گونه ای آنها را اقلیتهای دینی میخوانیم از عصر باستان تا به امروز در کنار دیگر آحاد و اقشار مردمی زیستهاند. آشوریها، کلیمیان، ارامنه و زرتشتی ها با هر تفکر و باوری و با هر ایمان و اعتقادی، با حفظ آداب و سنن و باورهای خود، همراه و هم صدا با هم در تمامی لحظههای تلخ و شیرین دوران از دیرترین ازمنه تا به امروز بودهاند.
هر قومی جدا از باورهای دینی یا تفاوت نژاد و گویش، هرچه را در طول دوران به دست آورده است در طبق اخلاص نهاده و نثار دیگر هموطنان کرده است. آشوریان که از پیش از تاریخ در این سرزمین زیسته و بالهای امپراتوری خود را از آسیا تا به سرزمینهای دور گسترده بود، با سقوط امپراتوری که سبب آن گستردگی باورنکردنی و بیش از حد معیارهای زمانه بود، در این سرزمین ماندند و چشم به هیچ سرزمین دیگری ندوختند و به عنوان مرزداران و پاسداران مرزهای این سرزمین در کنار تمامی ایرانیان، از یورش خانمان سوز مغولها و تاتارها و تورانیان و ترک ها در امان نبوده اند ولی دوشادوش همه ایرانیان در هر برهه از زمان ایستادگی و مقاومت نشان دادند.
آشوریها به عنوان ملت و قومی مظلوم و آواره تاریخ از سده های دور شاهد مظالم و نسلکشی ها و قتل عامهای بسیار بوده است. از زمانهای آغاز تاریخ نمی گویم. از تجاوز و یورش متجاوزان مغولی و تیموریان نمیگویم. از قرن بیستم و بیست و یکم و همین سالها می گویم که چه فجایعی بر آشوریها رفته و تاریخ ننگین آن در سینه بشریت ثبت است.
اگر آن روز، قدرتمندان زمان، صاحبان زر و زور زمان به دادخواهی این ملت مظلوم و ستمدیده برمی خاست، امروز دیگر در عصری هستیم که بشر میخواهد فضا را تسخیر کند و کرات و سیارات دیگر را آماده میزبانی بشر آینده کند که متأسفانه شاهد ترور و وحشت و ناامنی و تاخت و تاز بیامان و ویرانگر داعش و گروهکهای تروریستی در کشورهای مختلف هستیم. کشورهای اروپایی که داعیه نظم و انضباط را دارند قادر به مقابله با وحشت و ترور نبوده و نتوانستهاند امنیت شهروندان خود را تأمین کنند.
در همسایگیمان در عراق و سوریه، آشوریها با کمال بیرحمی از خانه و کاشانه خود رانده شدند، هیچ نیروی امنیتی از آنها محافظت نکرده و نمیکنند و در کمال بیتوجهی جهانیان و مدعیان حقوق بشر سلاخی می شوند. آیا این خود گونهای نسلکشی آرام و بیصدا نیست؟ مگر در ترکیه همسایه دیگرمان شاهد نسلکشی مسیحیان آشوری، ارمنی و یونانی نبودیم؟ این حاکی از عدم وجود امنیت در آن کشورها بوده است!
پلیس کیست: ریشه لغوی پلیس از کلمه یونانی Politia به معنای شهر و اداره امور شهر گرفته شده و در تعبیرات مفهومی به قواعد و مقررات لازم برای استقرار نظم ارتقاء یافته است.
امروزه نقشهای متعددی برای پلیس شمرده شده است، پیشگیری از وقوع جرم، در قانون استخدامی ناجا و پیشگیری از جرم یکی از کارکردهای پلیس ناجا تعریف شده است. این وظیفه در جاهایی در قالب آموزش به شهروندان نمود می یابد زیرا مجرمان هدفهای خود را بر اساس اطلاعاتی برآورد و انتخاب می کنند و قطعا شهروند آموزش دیده خود را در معرض جرم قرار نمیدهند. بعضی اوقات پلیس در پیشگیری از وقوع جرم ارشاد می کند و بعضی وقتها از قوه قهریه استفاده می کند یعنی با حضور به موقع پلیس امکان و احساس ارتکاب به جرم جای خود را به رعایت حقوق دیگران می دهد.
برقراری امنیت اجتماعی و پیشگیری از آسیب های اجتماعی: حفظ حقوق افراد، برقراری امنیت خود اصلی ترین حقوق مردم است. تحقق این هدف باید اعتماد عمومی را کسب کند تا مردم پشتیبان پلیس باشند و پلیس را کمک کنند.
پلیس باید جامعهمحور باشد، یعنی پلیس باید در تحقق اهداف خود جامعه را به مشارکت بگیرد نه اینکه در مقابل جامعه باشد، برای تحقق این هدف باید اعتماد عمومی را کسب کند تا مردم پشتیبان پلیس باشند و پلیس را کمک کنند، پلیس باید حامی تکریم افراد و مدافع حقوق انسانی آنها باشد. نباید مردم احساس کنند که پلیس با همه اقتدار رفتار می کند بلکه باید احساس کنند پلیس مهربان، رئوف، ارزشمدار است ولی اگر بی انضباطی ببینند برای دفاع از حقوق عموم مردم با جدیت ورود کرده و با اقتدار برخورد کند.
هر حکومت و دولتی برای حفظ استقلال و امنیت و تمامیت ارضی نیازمند نیروهای مسلح قوی و سازمانیافته است، جمهوری اسلامی ایران نیز بعد از استقرار نیروهای مسلحی را سامان داد که ناجا در کنار سپاه پاسداران، ارتش، وزارت رفاه و ستاد فرماندهی کل قوا در این ساختار قرار گرفته است. البته قبل از انقلاب اسلامی دو نیروی شهربانی و ژاندارمری داشتیم که یکی در شهرها و یکی در روستاها فعالیت میکرد بعد از انقلاب کمیته انقلاب اسلامی شکل گرفت و در ادامه با ادغام نیروها، نیروی انتظامی متولد شد.
امروز که ظلم و ستم و ترور و وحشت سراسر گیتی را فرا گرفته است مشاهده می شود که هر یک از ما به دور از دغدغه امنیتی و با آرامش کامل زندگی روزمره خود را داریم و این آرامش را مدیون عزیزانی هستیم که بدون چشمداشت و بی توقع به فکر امنیت کشور عزیزمان ایران هستند. نیروهای زحمتکش و خستگی ناپذیر انتظامی با نثار خیل شهدایی در مرزهای کشور شجاعانه از مردم ایران دفاع کردند تا لطمه ای به کشور وارد نشود.
مقرر نمودن هفته ای با نام این اسطوره های پایداری و استقامت کمترین و کوچکترین هدیه ای است که می توان توسط آن از خدمات بی بدیل این عزیزان نیروهای انتظامی در تأمین امنیت شهرها و روستاهای کشور تشکر کرد.
اینجانب به عنوان نماینده آشوری ها که جزئی از خاندان بزرگ و تشکل ایران می باشم لازم میدانم به عموم جهانیان و مدعیان حقوق بشر بگویم ما مردم ایران از هر دین، قوم و نژاد در کنار هم قرار داریم و هر تجاوز به حقوق حقه کشور عزیزمان ایران را در کنار نیروهای محترم ارتش، سپاه و انتظامی محکوم و سرکوب خواهیم نمود.
در خاتمه مراتب قدردانی خود و جوامع شریف آشوری، کلیمی، زرتشتی و ارمنی را از خدمات شایسته نیروهای انتظامی ابراز می دارم و سردار ساجدینیا فرمانده نیروی انتظامی تهران و سایر مسئولین عالیقدر حاضر در جمع برای برپایی این ضیافت قدردانی نموده و آرزوی توفیق روزافزون یکایک شما عزیزان را دارد.
۱۳ مهر ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]