واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرآنلاین: دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران از روز چهارشنبه سفر خود به چند کشور جنوب شرق آسیا را آغاز می کند و دیپلماسی ایرانی در شرق و به ویژه جنوب شرق قاره کهن فعال تر می شود.
روحانی در حالی دومین سفر خود به این منطقه را طی یک سال و نیم گذشته انجام می دهد که دکتر "محمدجواد ظریف" رئیس دستگاه دیپلماسی ایران نیز تاکنون چند سفر به منطقه داشته است و اسفند ماه سال گذشته از اندونزی، سنگاپور، برونئی و تایلند دیدن کرد و با بلندپایه ترین مقام های این کشورها به رایزنی پرداخت.
تعامل با منطقه جنوب شرق آسیا که در معادلات سیاسی و اقتصادی جهان بیش از پیش پررنگ شده است، در دیپلماسی ایرانی دولت یازدهم با تحرک بیشتری همراه شده که ریشه های این تعامل و پیامدهای آن می تواند در آینده روابط دوجانبه با کشورهای منطقه تاثیر بسزایی بجا بگذارد. تنوع در روابط خارجی مهمترین پیغام سفر رئیس جمهوری کشورمان به این منطقه قاره کهن و نگاه به شرق علاوه بر رایزنی با غرب برای توسعه همکاری ها است.
پیوستن ایران به پیمان مودت و همکاری جنوب شرق آسیا (تاک) که در آینده توسط کشورمان امضا خواهد شد در نشست امسال وزیران خارجه اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) در لائوس نیز نشان توجه کشورهای این منطقه به ایران پس از اجرای برجام و تلاش برای افزایش همکاری ها در قالب بلوک منطقه ای علاوه بر دو جانبه است.
آمار نشان می دهد حجم تجارت ایران با این منطقه در سال 2015 میلادی یک میلیارد و 291 میلیون و 800 هزار دلار بوده که سهم واردات ایران از این منطقه یک میلیارد و 78 میلیون و 740 هزار دلار است، اما سهم صادرات ایران به این منطقه تنها رقم 230 میلیون و 60 هزار دلار را به خود اختصاص داده است.
دیپلماسی ایرانی نگاه جدی به اقتصاد دارد و ایران و کشورهای منطقه ظرفیت های بالایی برای توسعه مناسبات در این بخش دارند و این همکاری ها می تواند در قالب های منطقه ای مانند آ.سه.آن و اکو و یا دو جانبه توسعه یابد و دکتر روحانی در چارچوب مناسبات دو جانبه در نخستین مرحله سفرش هانوی را هدف قرار داد.
وزارت امور خارجه ویتنام روز شنبه اعلام کرد دکتر حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در یک سفر رسمی از 5 تا 7 اکتبر (14 تا 16 مهر) از این کشور جنوب شرق آسیا دیدن می کند و به نظر می رسد با توجه به سفر اسفند ماه سال گذشته "ترانگ تان سانگ" رئیس جمهوری سابق این کشور به تهران رایزنی های دو جانبه برای افزایش همکاری ها در بخش اقتصادی شکل گیرد.
دو طرف قصد دارند برای توسعه همکاری ها در این بخش قدم بردارند و ضمن فعال کردن ظرفیت های دو کشور برای همکاری، میزان مبادلات دو جانبه را افزایش دهند.
ایران و ویتنام روابط دیپلماتیک را از سال 1973 میلادی برقرار کردند و تلاش هایی برای توسعه مناسبات انجام شده است و روسای جمهوری وقت کشورمان در سال های 1374 و 1391 از هانوی دیده کرده اند.
آمار نشان می دهد ارزش مناسبات اقتصادی ایران و ویتنام در سال 1390 حدود 162 میلیون دلار، سال 1391 حدود 195 میلیون دلار، سال 1392 حدود 191 میلیون دلار، سال 1393 حدود 350 میلیون دلار و سال 1394 حدود 357 میلیون دلار بوده است.
این در حالی است که ارزش کل صادرات ویتنام در سال گذشته میلادی به 162 میلیارد دلار و ارزش واردات این کشور به 165 میلیارد دلار رسید. ارزش صادرات ویتنام در سال 2010 میلادی 72 میلیارد و 200 میلیون دلار و ارزش واردات حدود 85 میلیارد دلار بوده است.
این آمار نشان می دهد 357 میلیون دلار مبادلات دو جانبه ایران و ویتنام مقابل 327 میلیارد دلار مبادلات این کشور با جهان رقم بالایی نیست و دیپلماسی ایرانی دولت یازدهم در بخش اقتصادی افزایش همکاری های اقتصادی پس از لعو تحریم های ناعادلانه غرب را مدنظر دارد.
ایران و ویتنام سال گذشته در سفر رئیس جمهوری سابق ویتنام به تهران چند موافقت نامه برای توسعه روابط امضا کردند. امضای موافقنامه اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و جلوگیری از فرار مالیاتی در مورد مالیات بر درآمد، موافقت نامه همکاری های گمرکی، تفاهم نامه همکاری های علمی و فناوری، تفاهم نامه همکاری های تجاری و تفاهم نامه توسعه تجارت کالا بین دو کشور می تواند به نزدیکی روابط اقتصادی دو کشور بیانجامد.
۱۲ مهر ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]