تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 22 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خوشبختى انسان درخواست خير از خداوند و خشنودى به خواست اوست و از بدبختى انسان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852278918




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«سیاست خارجی حسینی» تن به ذلت نمی‌دهد


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
«سیاست خارجی حسینی» تن به ذلت نمی‌دهد
«سیاست خارجی حسینی» تن به ذلت نمی‌دهد عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با یادآوری جایگاه مسجد در اسلام و نقش آن در ساخت اجتماعی امت اسلامی، عنوان کرد: تمدن‌سازی اسلامی، اخلاق، خانواده، اجتماع و سبک زندگی اسلامی باید از مساجد شروع شود.


به گزارش فرهنگ نیوز، حسن رحیم‌پورازغدی در همایش فصلی ائمه جمعه مشهد مقدس که در رواق دارالحجه حرم مطهر رضوی برگزار شد، با اشاره به فرارسیدن محرم و دهه امربه‌معروف و نهی از منکر، اظهار کرد: دهه اول محرم با عنوان امر به‌ معروف و نهی از منکر نامیده شده، پیوند اکید محرم و عاشورا با مقوله امر به‌ معروف و نهی از منکر که به معنای اصلاحات اجتماعی است، دارای ابعاد مختلفی است.
 
پیاده‌روی اربعین، بزرگ‌ترین میتینگ سیاسی و دینی تاریخ بشر است
 
وی با بیان این‌که امر به‌ معروف و نهی از منکر به‌عنوان یک مسؤولیت جهانی برای آحاد مردم موضوعیت دارد، ادامه داد: شیعه و سنت‌های شیعی که روزی گفته می‌شد دوره‌اش گذشته، امروز جهانی شده؛ راهپیمایی عظیم اربعین، بزرگ‌ترین تجمع بشری در تاریخ است که هیچ دین، مذهب و مکتبی نمی‌تواند چنین راهپیمایی برپا کند، پیاده‌روی اربعین بزرگ‌ترین میتینگ سیاسی و دینی در تمام تاریخ بشر است.
 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگ خاطرنشان کرد: الگوی شهادت سیدالشهدا(ع) امروز الگوی همه مجاهدین، چریک‌ها و رزمندگان و الگوی روحانیت شیعی، الگویی برای همه روحانیون ادیان شده؛ پیش‌تر قدرتمندان برای فعالیت‌های خود ژست ضد دینی می‌گرفتند اما امروز دین از مظلومیت خارج‌ شده و آنان برای رأی آوردن به کلیسا و مسجد رفته، خود را دین‌دار نشان می‌دهند.
 
مسجد به پایگاه بزرگ‌ترین تحولات جهان تبدیل‌شده است 
 
وی با تأکید بر این‌که امروز ایدئولوژی‌های مادی، جای خود را به مکتب اصلاح‌گر و تمدن ساز اسلامی و در رأس اسلامیت معارف شیعی داده‌اند، تصریح کرد: مسجد که روزی به آن تاریک‌خانه و فراموش‌خانه می‌گفتند، امروز به پایگاه تپنده بزرگ‌ترین تحولات در جهان شده، همه اتفاقات پس از پیروزی انقلاب اسلامی از مسجد آغاز می‌شود حتی اتفاقات منفی که در پوشش مذهب رخ می‌دهد.
 
رحیم‌پور ازغدی بابیان این‌که مساجد شیعه دارای خصوصیت ویژه‌ای نسبت به سایر اماکن عبادت در دیگر ادیان است، اضافه کرد: مسجد، معبدی است که دین، سیاست، خانواده و مشکلات نظری و مدنی مردم باید در آن حل شود درحالی‌که معابد دیگر ادیان تا زمانی که تنها به عبادت در آن نپردازند، متروک‌اند؛ در واقع مسجد در منطق اسلام به شرطی مشروع است که به هر آنچه به زندگی دنیوی و اخروی انسان مربوط است، بپردازد.
 
شیعه انگلیسی به دنبال معرفی تشیع خنثی است
 
وی، مفاهیم اسلامی و شیعی را به دو شکل ایستا و پویا قابل‌ بحث دانست و گفت: ایستا به این معنا که بود و نبود این مفاهیم نه در تربیت اجتماعی و نه در تغییر موقعیت تمدنی و حاکمیتی تأثیری نداشته باشد؛ اگر مذهب به نحوی مطرح شود که شنیدن و نشنیدن آن تغییری در زندگی، اجتماع، اخلاق، بازار و خانواده ایجاد نکند، نشان می‌دهد مذهب به‌درستی پیاده نشده است؛ شیوه‌ای که مذهب حتی عاشورا به نحوی مطرح شود که بشود مذهب خنثی، این همان چیزی است که امام از آن به اسلام آمریکایی و رهبری آن را به تشیع لندنی تعبیر کردند.
 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: امروز در بعضی شهرها یک‌سوم مردم پای ماهواره‌اند، در پایتخت ام القراء ما 5 میلیون نفر از مردم پای رسانه ملی نیستند، بیش از 20 میلیون نفر هر روز به اینترنت مراجعه می‌کنند و روزی چند ساعت سخنرانی دیگران را گوش می‌دهند، سالی حدود 15 میلیون نفر مسافرت خارج از کشور می‌روند و سبک‌های دیگر زندگی، ادیان مختلف، سبک زندگی لامذهبی، نوع تغذیه و پوشش آنان را می‌بینند؛ طبیعی است که این مخاطب، مخاطب ده سال پیش نیست، باید همپای مخاطب پیش رفت.
 
وی بابیان این‌که ارائه اسلام، تبلیغ دین و حفظ مسجد مملو از جوانان، کار بسیار سخت و مهمی است، عنوان کرد: میلیون‌ها دانشجو به اسم علوم انسانی، ایدئولوژی‌های مختلف را بدون هیچ نقدی خوانده و نسبت به آن تعبد پیداکرده‌اند.
 
تفاوت دو نگاه ظاهری و عملی به واقعه عاشورا
 
رحیم‌پور ازغدی ادامه داد: محرم و عاشورا در منبرهای ما در تاریخ تبلیغ مفاهیم شیعی، دستکم به دو شیوه تبلیغ‌ شده و هنوز نیز این شکل تبلیغ ادامه دارد، طبق یک تعریف، عاشورا تنها یک حادثه است؛ فقط بُعد فاجعه آن دیده می‌شود، حادثه‌ای خاص و خصوصی است که برای پسر پیغمبر افتاده است.
 
وی افزود: در این نگاه، نسبت ما با آن اتفاق و عملیات خاصی که سیدالشهدا(ع) انجام داده‌اند، نسبت امام و مأموم نیست؛ عاشورا، توکل، زهد، توسل، شفاعت مطرح می‌شود برای رفع تکلیف؛ توکل کن یعنی خیلی نیاز نیست کاری انجام دهی، توسل کن به این معنا که نیاز نیست خیلی تقوای عملی نشان دهی، توسل کنی درست می‌شود، شفاعت می‌شوی یعنی هر سبکی می‌خواهد زندگی کن و به هیچ‌ یک از تکالیف الهی توجه نکن، چون محب اهل‌بیت(ع) هستی، شفاعت می‌شوی.
 
رحبم پور ازغدی با تأکید بر این‌که تنها برای شفاعت، بالغ‌بر 30 شرط وجود دارد، گفت: در روایات بین 5 تا 30 شرط برای شفاعت ذکرشده اما این دسته افراد اشاره‌ای به این شروط ندارند، همه این‌ها به‌گونه‌ای مطرح می‌شود که رافع تکلیف باشد.
 
وی بابیان این‌که در نگاه شیعی، امام حسین(ع) الگو است و اقتدا به او واجب است، اظهار کرد: در این نگاه، توکل یعنی توکل به همراه حرکت و عمل، زیرا توکل و توسل منشأ عمل برای انسان است، زیارت تجدید بیعت با اهل‌بیت(ع) است که در راه شما قیام و جهاد عملی می‌کنم، شفاعت به این معناست که در عملی که انجام می‌دهیم دچار اشکال می‌شویم و آن مشکل‌ها و نقایص مورد شفاعت قرار می‌گیرد؛ شفاعت امام حسین(ع) غرض کربلا نبود اما جزء نتایج کربلا هست.
 
وی افزود: اگر محصول ماه محرم طوری شد که افرادی همچون یاران سیدالشهدا(ع) در کربلا تربیت شدند، مشخص می‌شود که در مسیر درست حرکت کردیم.
 
تمدن سازی اسلامی باید از مسجد شروع شود
 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: برخی فکر می‌کنند شیعه تنها در اثبات حقانیت ولایت علی بن ابیطالب (ع) است اما این شروع کار است، شیعه یعنی این کلام امام رضا(ع) که فرمودند «کلام ما را اگر طوری بیان کردید که کم و زیاد نشد، طوری که بشریت متوجه حرف ما بشوند، خودشان به دنبال اهل‌بیت می‌آیند.»
 
وی با یادآوری جایگاه مسجد در اسلام و نقش آن در ساخت اجتماعی امت اسلامی، عنوان کرد: تمدن سازی اسلامی، اخلاق، خانواده، اجتماع و سبک زندگی اسلامی باید از مساجد شروع شود.
 
«سیاست خارجی حسینی» تن به ذلت نمی‌دهد
 
رحیم‌پور ازغدی با اشاره به آموزه‌های مکتب اهل‌بیت(ع) در مقابله با ظلم و ایستادگی در برابر دشمن، گفت: تربیت‌شدگان ذکر امام حسین(ع) کسانی هستند که در انقلاب و جنگ تحمیلی دیدیم و امروز مدافعان حرم و کسانی که در لبنان، فلسطین و یمن می‌جنگند، تربیت‌شدگان همین مکتب هستند؛ سیاست خارجی حسینی با غیر حسینی تفاوتش در این است که سیاست خارجی حسینی تن به ذلت نمی‌دهد.
 
وی تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران، صادر و یک انقلاب جهانی شد، انقلاب اسلامی اوضاع دنیا را به هم‌ریخت و صادر شد؛ امروز رزمنده ما باید رزمنده جهانی باشد همان‌طور که در دوران جنگ تحمیلی، طلبه رزمنده داشتیم و امروز نیز باید طلبه رزمنده برای نبرد جهانی داشته باشیم.
 
وی به تلاش و فعالیت سایر ادیان و عقاید برای تبلیغ و جذب پیروان جدید اشاره کرد و افزود: اگر برای حضور درصحنه نبرد جهانی محیا نباشیم، عقب خواهیم ماند درحالی‌که شیوخ وهابی خود را برای این جنگ آماده کرده‌اند؛ جریان سکولاریسم و لامذهب نیز تمام رسانه‌ها، اغلب دانشگاه‌های دنیا و سینماهای دنیا را در اختیار دارد.
 
جهان آماده پذیرش الگو از کربلا و عاشورا است
 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بابیان این‌که الآن وقت الگوسازی است و می‌توان از دل این کربلا، هزاران الگو برای جوان ایرانی و جهانی ساخت، گفت: عاشورا صد در صد سیاسی است و مرز اسلام انقلابی و غیرانقلابی را مشخص می‌کند، تفاوت هیأت‌های سکولار و غیر سکولار در چنین روزهایی مشخص می‌شود.
 
وی با اشاره به برخی فضاسازی‌ها پیرامون ایجاد دودستگی با اصطلاحاتی همچون اسلام آمریکایی و شیعه لندنی، خاطرنشان کرد: برخی اختلافات درون مذهبی است که باید در قالب مباحث فقهی و اجتهادی حل‌ و فصل شود اما بخشی از اختلافات در مبنای مذهب ایجادشده است، اگر در چنین موقعیت‌هایی مدارا کنیم و مرزها را مشخص نکنیم، شیعه دچار تحریف می‌شود.
 
تشیع در عرصه عقل و نقل، زنده‌ترین و مدعی‌ترین مکتب است
 
رحیم‌پور ازغدی اضافه کرد: تشیع در عرصه‌ای که الهیات عقلی و نقلی منسوخ شده اند، در عرصه عقل و نقل، زنده‌ترین و مدعی‌ترین مکتب است.
 
وی با بیان این‌که در یک ساعت ثابت می‌کنم وهابیت تنها یک حماقت است، خاطرنشان کرد: وهابیت مساوی با حماقت است زیرا در این اعتقاد هیچ‌ چیز وجود ندارد، از وهابیت احمقانه‌تر، بهاییت است؛ غربی‌ها گفته‌اند باید کاری کرد تا جوانان مسلمان بدون تغییر دین، به سبک یهودی، مسیحی و بهایی زندگی کنند.
 
خطر ظاهرگرایی و اخباری گری مدرن در شیعه
 
وی به خطر وجود ظاهرگرایی در تفاسیر و نقل احادیث اشاره کرد و گفت: ظاهرگرایی همان چیزی است که ما امروز به آن وهابیت می‌گوییم یعنی روشنفکری به اسم مذهب که با آیات قرآن بازی می‌کنند؛ این خصیصه در برخی اهل تشیع نیز وجود دارد، بعضی منبرهای ما به قرآن و روایات مستند کاری ندارد و تنها دو حدیث بدون بررسی ارتباط آن با قرآن نقل کرده و با آن، پنج آیه از قرآن را نفی می‌کند.
 
رحیم‌پور ازغدی تأکید کرد: امروز در برابر این تعداد رقیب و دشمن اصل دین، اسلام، تشیع، روحانیت شیعه و ایران که در رسانه‌ها هرروز شبهه علیه قرآن و اهل‌بیت(ع) ایجاد می‌کنند، احتیاج به اجتهاد سالمی داریم که نه روشنفکرمعابانه باشد و نه اخباری گری مدرن.
 
 


منبع: فارس


95/7/10 - 22:18 - 2016-10-1 22:18:45





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن