تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):همّت مؤمن در نماز و روزه و عبادت است و همّت منافق در خوردن و نوشيدن؛ مانند حيوانات...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850310785




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی: برجام فتح الفتوح فرهنگی است


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی: برجام فتح الفتوح فرهنگی است
فرزند آیت العظمی جوادی آملی با اشاره به پروژه «ایران هراسی» و «شیعه هراسی» علیه کشورمان، تصریح کرد: برجام فاتح فکر و فرهنگ صلح از جایگاه ایرانی است. بنابر این ما اگر بخواهیم در بعد فکری و فرهنگی جامعه خودمان و جامعه جهانی سخن بگوییم برجام به نوبه خود یک فتح الفتوح بوده است.
روز نو :  فرزند آیت العظمی جوادی آملی با اشاره به پروژه «ایران هراسی» و «شیعه هراسی» علیه کشورمان، تصریح کرد: برجام فاتح فکر و فرهنگ صلح از جایگاه ایرانی است. بنابر این ما اگر بخواهیم در بعد فکری و فرهنگی جامعه خودمان و جامعه جهانی سخن بگوییم برجام به نوبه خود یک فتح الفتوح بوده است.
 
به گزارش روز نو؛  حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی در مورد نامه اخیر خود به وزیر امور خارجه در خصوص برجام(اینجا بخوانید) اظهار کرد: هدف از نگارش نامه این بود که روح برجام یک امری است و جسم برجام امر دیگری؛ روح برجام این است که اندیشه اسلامی در ابتدا به وحدت انسانی می نگرد و اینکه بتواند همه افراد بشر را در یک سطح باور اعتقادی به میدان بیاورد و چون اندیشه بزرگ انقلاب اسلامی که بر مبنای اسلام شکل گرفته است متأسفانه در شرایط فعلی نتوانسته در عرصه های جهانی راه پیدا کند و بر اساس جنگ و ستیزی که در طی این دوران بوده فرصت حضور و بروز خود را نداشته و لذا جهان به این اندیشه نرسیده است؛ بنابراین، ما نیازمند به یک فرصت هستیم که این اندیشه شناخته شود و آن روحی که به عنوان روح ایمان و روح معرفت است از جایگاه وحی به جامعه بشری داده شود.
 
وی افزود: آنچه که در این نامه مدنظر بود این نکته است که ما از فرصت برجام استفاده کنیم تا ضمن اینکه به منافع جامعه اسلامی و نظام اسلامی می اندیشیم -که قطعا نمایندگان ملت و نظام در مراکز دیپلماسی و مراکز حکومت به این امر می اندیشند- ما به آن روح و باطن از جایگاه مناسبات دیگری که در جوامع ایجاد می کنیم برسیم، لذا سعی شد برجام بهانه ای باشد برای اینکه ما بتوانیم به قضیه «صلح حدیبیه» بیاندیشیم و از آن جایگاه همه مناسبات اجتماعی مان را در سطح دیگری ببینیم.
 
دکتر جوادی آملی با اشاره به اینکه کشور مدتی در حالت جنگی بود که چندین کشور همسایه و قدرت های جهانی در آن حضور داشتند، یادآور شد: در فضای مذاکرات هم ما یک مذاکرات ستیزگرانه ای داشتیم و قطعا همان طور که در آن نامه آمده است در مذاکراتی که با جنگ و ستیز باشد هیچ فرقی بین هورالهویزه و وین نخواهد بود. برای اینکه همان گونه که جنگ خسارت هایی را به همراه دارد و منافع فراوانی هم به دنبال دارد. این مذاکرات هم خساراتی را به همراه دارد، اما آنچه برای آن تلاش شد این بود که ما از فرصت برجام استفاده کنیم و صلح حدیبیه را به عنوان یک جریان اصیل اسلامی معرفی کنیم؛ در جریان اصیل الهی پیامبر گرامی اسلام(ص) با وجود آنکه حدود بیست سال از رسالت و نبوتشان گذشته بود، همچنان به عنوان یک جریان و گروه شورشی شناخته می شدند، اما بعد از اینکه جریان صلح حدیبیه پیش آمد فضا برای اسلام باز شد؛ بدون اینکه کمترین امتیازی را به معنای واقعی بخواهیم بدهیم.
 
وی ادامه داد: البته در همان صلح حدیبیه احیانا نام شریف خدای عالم به عنوان «بسم الله الرحمن الرحیم» ثبت نشد یا نام پیامبر به عنوان «رسول الله» ثبت نشد یا موارد امثال آن. اما آنچه برای جامعه اسلامی بدست آمد این بود که 10 سال اسلام و جریان شرک از تنازعات و منازعات نجات پیدا کنند. بر اساس این الگو؛ به هرحال اقتضای نامه بنده و هدف از آن این بود که به روح برجام توجه داشته باشیم؛ ضمن اینکه جسم برجام هم کم از روحش نیست.
 
جوادی آملی در ادامه، در مورد تأثیر انتقادات بر آثار مثبت برجام گفت: ما در این نامه قصدمان این بود که قبل از شروع اقدامات، فضای ذهنی، فکری و فرهنگی به وجود آید و به تبعاتی که برجام در میدان عمل دارد، در آن نامه خیلی پرداخته نشده است. اما نظر این بود که اصل این تفکر و جریان فکری که حوزه مناسبات ما را در عرصه جهانی تغییر می دهد، مهم است. در آنجا ما به هیچ نقطه ریز برجام اشاره نکردیم چون دارای نکات فنی است و همواره باید به مردم توضیح داده شود.
 
وی دیگر هدف نگارش این نامه را معنابخشی به این نوع از مناسبات در ارتباطات جهانی و داخلی ذکر کرد و گفت: ما همواره اگر از نزاع و جنگ و مجادله صحبت کنیم مشمول همان آیه هستیم که «و لا تنازعوا فتفشلوا و تذهب ریحکم» (سوره انفال/ آیه 46)(و از خدا و رسولش اطاعت نمایید و نزاع نکنید، چون سست و مضطرب می شوید و نیرویتان تحلیل می رود ...) یعنی در صورت نزاع، قدرت و مقاومت ما در مقابل یکدیگر کاسته خواهد شد؛ چه برسد در مقابل دیگران.
 
این استاد حوزه ادامه داد: به هر حال من اگر می خواستم بگویم پیامدهای عملی آن چه خواهد بود، باید بحث فنی می کردم. اما آنجا بحث فکری – فرهنگی بوده است که ما مناسبات صلحمان را بر اساس صلح حدیبیه می توانیم حاکم کنیم و این مناسبات اگر در جامعه و نظام شکل پیدا کند و چنین باوری به جامعه داده شود منافع آن کمتر از جنگ نیست.
 
دکتر جوادی آملی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اینکه برخی با استناد به هشدارهای مقام معظم رهبری به غرب، برجام را مورد هدف قرار می دهند، گفت: رهبری هم تصریح روشنی داشتند و آن اینکه ما از ناحیه خودمان و نیروهایمان هیچ مشکلی نداریم؛ مشکل از ناحیه عملکرد طرف مقابل است. من باورم  دارم که ما فضای فرهنگی جهان را فتح کردیم. یعنی بر اساس برجام توانستیم قدرت 1+5 را که در حقیقت قدرت جهانی است به لحاظ فرهنگی به زمین بزنیم. یعنی صلح هم برای خودش دارای اهرم های قابل توجهی است که اگر کسی در مذاکرات نتواند موفق شود خود به خود قدرت فرهنگی او از دست رفته است.  
 
وی با اشاره به پروژه «ایران هراسی» و «شیعه هراسی» علیه کشورمان، تصریح کرد: در چنین فضایی، برجام فاتح فکر و فرهنگ صلح از جایگاه ایران است. بنابر این ما اگر بخواهیم در بعد فکری و فرهنگی جامعه خودمان و جامعه جهانی سخن بگوییم برجام به نوبه خود یک فتح الفتوح بوده است.
 
این استاد حوزه و دانشگاه، در پاسخ به سوالی در این خصوص که منتقدان برجام، با منطق خویش حتی پذیرش قطعنامه 598 از سوی امام خمینی را زیر سؤال می برند، اظهار کرد: برخی افراد شاید به مسأله معرفت چندان اهتمام نورزند؛ بلکه با خصلت های روحی خودشان زندگی می کنند. چون در خصلت های روحی آنها قضیه قهر و غلبه مهم است. اما همان گونه که جنگ مصالحی را با خودش دارد صلح هم مصالحی با خود دارد؛ ما هم جنگ و هم صلح را به عنوان ابزار نگاه می کنیم. جنگ هدف نیست، منازعات سیاسی و امثال آن هدف نیستند؛ لذا به همان میزان جنگ برای ما اهمیت دارد که صلح مهم است. چون ما باید به سوی مصالح جامعه اسلامی حرکت کنیم. اگر امام بر 8 سال جنگ اصرار داشتند مصالح اسلام را در آن می دیدند؛ آن وقتی هم که جام زهر را سر کشیدند باز هم مصالح اسلام و جامعه اسلامی و نظام اسلامی را در نظر می گرفتند.
 
دکتر جوادی آملی گفت: شاید دوستانی که این طور فکر می کنند با نگرش مصلحت آمیز به نظام و جامعه نگاه نمی کنند و بیشتر رویکردی قهرآلود به این امر دارند.
 
وی در پایان در خصوص نگاه قاطبه علما به گشایش های سیاسی و اقتصادی دولت (اعم از برجام و غیر برجام)، گفت: در مجموع گرچه اظهارات متنوع است و انتظار جدیت و پیگیری ها بر اساس آیین نامه اجرایی برجام وجود دارد، ولی از اظهارات بزرگان و مراجع می شود این طور استنباط کرد که مسیر حرکتی که انتخاب شده است را مورد تأیید قرار می دهند. انتظاراتی هم وجود دارد که در گفت و گوها و ملاقات های حضوری با رئیس جمهور و وزرای محترم منتقل می کنند.

منبع: جماران


تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن