تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 7 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند نماز بنده‏اى را كه دلش همراه بدنش نيست نمى‏پذيرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

خرید یخچال خارجی

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802447908




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صادرات مجدد زعفران ایرانی از افغانستان | پایگاه خبری تراز


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: معاون امور باغبانی وزیر جهادکشاورزی گفت: طبق گزارش های غیررسمی زعفران ایران به صورت فله ای و قاچاق به افغانستان وارد و با تعرفه صفر درصد به چین و هند صادر می شود.

به گزارش تراز ، محمدعلی طهماسبی در گفت و گویی، درباره تزلزل جایگاه بازار زعفران ایران در جهان به دلیل تولید این محصول در افغانستان گفت: طبق اظهارنظر صادرکنندگان، کشورهای چین و هند برای واردات زعفران از ایران تعرفه بیش از ۳۰ درصدی در نظر گرفته اند اما زعفران افغانستان بدون هیچ تعرفه ای (تعرفه صفر درصد) به این کشورها وارد می شود.

وی تاکید کرد: هرچند افغانستان در تولید زعفران مورد حمایت کشورهای اروپایی همچون هلند و نیز چین و هند قرار گرفته است اما سطح زیرکشت این محصول در افغانستان پایین است و نگرانی درخصوص رقابت افغانستان با ایران برسر محصول زعفران نداریم.

وی در عین حال یادآور شد که صادرات مجدد زعفران از افغانستان تمام سود صادرات این محصول را به سمت افغان ها هدایت می کند که تداوم آن می تواند به ضرر ایران در صادرات این محصول منحر به فرد باشد.

وی درباره کیفیت زعفران ایرانی در مقایسه با نوع افغانستانی آن اظهار داشت: با وجود اینکه کشت رقم زعفران در ایران مشابه رقم افغانی است، اما به دلیل شرایط آب و هوایی (اختلاف دمای شب و روز خاص مناطق کویری ) تولید زعفران ایران از لحاظ رنگ، بو و مزه از کیفیت بالاتری در دنیا برخوردار است.

* پیش بینی تولید ۳۶۰ تن زعفران در سال جاری

معاون امور باغبانی وزیر جهادکشاورزی تولید زعفران امسال را ۳۶۰ تن پیش بینی کرد و گفت: زعفران ایرانی از لحاظ مزه، رنگ و عطر در دنیا منحصر به فرد است و طرفداران زیادی دارد.

وی افزود: پارسال ۳۵۱ تن زعفران در کشور تولید شد که از این میزان براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران ۱۱۳.۵ تن به ارزش ۱۶۵ میلیون دلار به کشورهای هدف صادر شده است.
طهماسبی ادامه داد: این در حالیست که بخشی از زعفران ایرانی به شکل چمدانی و قاچاق از کشور خارج می شود.

وی اظهار داشت: طبق آمار پنج ماهه امسال تا مردادماه جاری ۵۴ تن زعفران به ارزش بیش از ۷۹ میلیون دلار صادر شده است.

طهماسبی علت افزایش تولید زعفران در سال جاری را شرایط آب و هوایی و کاهش خشکسالی و گرما نسبت به سال گذشته عنوان کرد.

معاون وزیر جهادکشاورزی یکی از مشکلات عمده صادرات زعفران ایران را فله ای بودن این محصول و نداشتن برندهای صادراتی برشمرد و افزود: اکنون بخش عمده ای از زعفران ایران به شکل فله ای به اسپانیا وارد می شود زیرا این کشور جزء کشورهای دارای استاندارد سازمان جهانی تجارت (WTO) است که می تواند زعفران را با برندهای استاندارد اروپایی به مشتریان خاص خود بفروشد.

* قیمت حدود ۳۰ میلیون ریایل هر کیلو زعفران

معاون وزیر جهادکشاورزی درباره قیمت زعفران در بازار نیز گفت: اکنون قیمت تولید هرکیلوگرم زعفران در ایران بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون ریال (۲.۵ تا ۳ میلیون تومان) تعیین می شود اما زعفران نگین و سرگل با قیمت ۶۵ میلیون ریال (۶.۵ میلیون تومان) به بازار داخلی و یا صادراتی عرضه می شود.
وی با بیان اینکه فصل برداشت زعفران مهر و آبان ماه است، ادامه داد: برخی کشاورزان به دلیل شرایط اقتصادی ناچار به پیش فروش این محصول در فصل برداشت هستند که در نهایت با قیمتی کمتر محصول خود را می فروشند.

طهماسبی افزود: آن گروه از کشاورزانی که وضعیت اقتصادی خوبی دارند، با نگهداری محصول و عرضه آن پس از فصل برداشت، زعفران را با قیمت های مناسب تری به بازار عرضه می کنند.
وی اظهار داشت: در برخی موارد حضور دلالان و واسطه گران در فصل برداشت و خرید ارزان این محصول و پس از آن عرضه زعفران در بازار گاهی موجب به هم خوردن تعادل در بازار می شود که این امر به نفع تولیدکنندگان و مصرف کنندگان نیست.

پارسال در مجموع ۳۵۱ تن زعفران در سطح زیرکشت ۹۵ هزار و ۱۲۵ هکتار در ۲۳ استان کشور تولید شد که ۹۵ درصد این تولیدات مربوط به دو استان خراسان رضوی و جنوبی، چهار درصد این تولید مربوط به استان فارس و یک درصد تولید مربوط به اصفهان، کرمان و یزد و خراسان شمالی است.

زَعفَران گیاهی با نام علمی (Crocus sativus) از تیره زنبقیان به شمار می رود؛ سردهٔ زعفران که ویژگی سرخوشی دارد و امروزه برخی شرکت های دارویی اروپایی از آن به عنوان اینتگراتور ضد افسردگی استفاده می کنند.

زعفران گیاهی کوچک و چند ساله به ارتفاع ۱۰ تا ۳۰ سانتی متر است که گلهای آن دارای ۶ گلبرگ بنفش رنگ و در برخی واریته ها به رنگ گلی یا ارغوانی هستند.

از وسط برگ ها، ساقه گلدار خارج شده که به یک تا سه گل منتهی می شود. گل ها دارای ۳ پرچم و یک مادگی منتهی به کلاله سه شاخه به رنگ قرمز متمایل به نارنجی است. قسمت مورد استفاده این گیاه، انتهای خامه و کلاله سه شاخه است که به نام زعفران مشهور است و دارای بوی معطر با طعم کمی تلخ است.

زعفران بسته به نوع برش به چهار شکل نگین، سرگل، پوشال و دسته به بازار عرضه می شود که کمترین قیمت زعفران مربوط به دسته آن است.


منبع: ایرنا

تراز شبکه اجتماعی اخبار اقتصادی تراز نیوز تلگرام بازار اقتصاد ایران


اخبار تراز خبرگزاری اقتصاد ایران بازارمالی fatf





زمانبندی انتشار: 10 مهر 1395 - 11:07





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن