واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
استقبال مشایخ انقلاب از کنارهگیری احمدینژاد
روز نو : شبکههای اجتماعی روز گذشته تصویر محمود احمدینژاد رئیسجمهوری سابق را درمیان نمازگزاران منتشر کردند. نه در تهران که در آستانه اشرفیه، استان گیلان!
به گزارش روز نو؛ آنگونه که رسانهها روایت کردهاند او بهطور غیرمنتظره به این شهر سفر کرده و در نمازجمعه آستانه اشرفیه شرکت کرده است، البته تا لحظه تنظیم این گزارش هیچ یک از منابع رسمی خبر سفر وی به استان گیلان را تأیید نکردهاند.
حالا دیگر سفرهای رئیسجمهوری سابق تنها ازسوی هواداران دولت فعلی با حساسیت دنبال نمیشود. هفته گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی صراحتا اعلام کرد که درجلسهای خصوصی او را از نامزدی در انتخابات منع کرده و خطاب به او گفتهاند که این کار منجر به دوقطبی شدن جامعه شده و درشرایط فعلی به صلاح ایشان و کشور نیست.
محمود احمدینژاد یک روز بعد در نامهای خطاب به رهبر معظم انقلاب اعلام کرد: از ایشان تبعیت کرده و در انتخابات آتی نامزد نخواهد شد. پیش از این رئیسجمهوری سابق و اطرافیان وی حتی شایعه قصد احمدینژاد برای کاندیداتوری در انتخابات ریاستجمهوری سال ٩٦ را نیز تکذیب میکردند اما بعدا نقل شد که او درجلسهای خصوصی ضمن ارایه گزارش سفرهای استانیاش به رهبر انقلاب از ایشان برای حضور در انتخابات کسب تکلیف کرده بود که جواب منفی شنیده است.
آیتالله محمد محمدی ری شهری وزیر اسبق اطلاعات و تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم درحاشیه مراسم گشایش شعبه دانشگاه قرآن و حدیث درمشهد به ایرنا گفته است: آقای احمدینژاد نباید طوری رفتار میکرد که رهبر معظم انقلاب نظرشان را درباره به صلاح نبودن حضور وی در انتخابات ریاستجمهوری بهطور علنی اعلام میکردند. او همچنین گفته است: احمدینژاد باید پیش از سفر به گرگان از پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی تمکین میکرد و از حضور در انتخابات انصراف میداد.
یکی از تندترین واکنشها به ماجرای احمدینژاد را آیتالله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان و رئیس مجلس خبرگان رهبری نشان داده است، او درجلسه مشترک هیأترئیسه مجلس خبرگان رهبری با کمیسیونهای داخلی این مجلس در قم فتنه را مسأله تمامنشدنی دانسته و با اشاره به اظهارات اخیر رهبر انقلاب درباره قصد نامزدی یکی از آقایان گفته است: رهبر معظم انقلاب در موضعگیری اخیر خود فتنهای که داشت شکل میگرفت را، در نطفه خفه کردند.
عباس سلیمینمین فعال سیاسی اصولگرا نیز در یادداشتی که در خبرگزاری تسنیم منتشر کرده، نوشته است: رهبری انقلاب در ملاقات مورخ نهم شهریور با آقای احمدینژاد حضور وی را در رقابتهای ٩٦ باعث دوقطبی شدن فضای انتخابات خواندند؛ لذا ایشان را ازحضور دراین عرصه منع کردند، اما نوع برخورد رئیسجمهوری سابق با چنین تدبیری، خود بهترین گواه بر صحت چنین تشخیصی است.
در نامه مورخ ششم مهرماه آقای احمدینژاد خطاب به رهبری آمده است: «همانگونه که مستحضر هستید، در دیدار مورخ نهم شهریورماه سالجاری... حضرتعالی توصیه فرمودید که در این دوره مصلحت نیست بنده در انتخابات شرکت نمایم و اینجانب نیز تبعیت خود را اعلام نمودم».
این بدان معناست که ایشان خیراندیشی رهبری انقلاب را فیالمجلس پذیرفته و به فعالیتهای انتخاباتی خود پایان داده است.
این فعال سیاسی اصولگرا در ادامه یادداشت خود نوشته است: دراین نزدیک به یکماه با وجود تکذیبهای قاطع و حرمتشکنانه یاران نزدیک آقای احمدینژاد در مورد محتوای ملاقات نهتنها از چنین نامهای خبری نبود بلکه حتی به صورت خصوصی نیز رئیسجمهوری سابق به دستیاران نزدیک خویش تذکر نداد که چنین منعی صورت گرفته است بلکه با اقداماتی همچون سفر انتخاباتی به گرگان در بیست و پنجم شهریور به نوعی عملکرد غیراصولی این مشاوران هجمهکننده به منتقدان به سکوت خویش را تأیید مینمود. تبعیت از صلاحدیدهای خیرخواهانه رهبری ایجاب میکرد تا در فردای ملاقات، یعنی دهم شهریور آقای احمدینژاد نامه ششم مهرماه خود را بنگارد یا دستکم مشاوران و دستیاران خود را به عدم هتک کسانی که انتظار خود را نسبت به تبعیت از این توصیه به طرق مختلف بیان میداشتند، دعوت نماید.
به نوشته سلیمینمین به احمدینژاد اجازه داده شد تا در این فاصله مسألهای که نیاز به عمومیت یافتن آن نبود، تبدیل به یک چالش سیاسی جدی شود و رهبری را ناگزیر سازد که توصیه خود را علنی سازند. تبعیت در دهم شهریور با تبعیت در ششم مهرماه تفاوتهای معنایی و محتوای بسیاری دارد که در آینده ابعاد آن روشن خواهد شد.
در ادامه واکنشهای مثبت نسبت به منع احمدینژاد ازحضور در انتخابات حتی آیتالله امامیکاشانی خطیب نمازجمعه تهران نیز روز گذشته درخطبههای نمازجمعه به موضوع اشاره کرد و گفت: «ولایت فقیه آیندهنگری میکند، درهمینجا از مقام معظم رهبری تقدیر و تشکر میکنم که همواره به مشکلات کشور توجه ویژه دارند، درهمین جریان اخیر در مسأله دخالت در انتخابات و کاندیدای انتخابات و نظر مبارک ایشان برای همین بود تا اختلاف و تزلزل و مشکلات درجامعه نباشد، شاهدیم مقام معظم رهبری وقتی مشکلی پیش میآید، نظر میدهند.»
به این ترتیب به نظر میرسد استقبال از حذف احمدینژاد از عرصه انتخابات محدود به یک جناح نبوده است. دراین میان حتی روحانیون اصولگرا و افرادی که پیش از این حتی ازهواداران محمود احمدینژاد به شمار میرفتند، حذف احمدینژاد از انتخابات ریاستجمهوری را به فال نیک گرفتهاند.
*روزنامه شهروند
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]