واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا:
سالهاست که ساماندهی دکههای مطبوعاتی از سوی مدیریت شهری کرج دنبال میشود اما هربار به بهانهای زمان اجرایی شدن این طرح به تعویق میافتد. یک بار قرار میشود پیکره دکههای مطبوعاتی تغییر کند. یک بار فروش دخانیات ممنوع میشود. اما هربار با واکنش و مقاومت کیوسک داران این طرحها به بایگانی میرود. به گزارش خبرنگار ایسنا، کیوسکداران دلیل مخالفتهای همیشگیشان را بیتوجهی به نظراتشان در طرحهای پیشنهادی میدانند و مسئولان نیز با تاکید بر اهمیت زیباسازی شهر و ارتقای مبلمان شهری بر ادامه این طرحها تاکید دارند. این کشمکشها باعث شده طی سالهای گذشته مشکل سد معبر، تعویض سایبان و زوائد اضافی در حاشیه کیوسکها، فروش تنقلات، بیتوجهی به فروش نشریات محلی در دکههای مطبوعاتی و ... همچنان به قوت خود باقی بماند. بدیهی است برای حل این مشکلات دستگاههای متولی ساماندهی دکههای مطبوعاتی باید جلساتی برگزار کنند و در این جلسات به جای این که توپ اهمال و سهلانگاریهای صورت گرفته را به زمین هم پرتاپ کنند، با تعامل اقدامات عملی برای حل ریشهای این مشکل اتخاذ کنند. یکی از دکهداران کرجی در گفتوگو با ایسنا گفت: متاسفانه بین مسئولین وحدت رویهای برای ساماندهی فعالان این صنف وجود ندارد. محمد کمالی توضیح داد: قوانین قرص و محکمی برای چگونگی فعالیت دکهداران وجود ندارد و همین باعث شده در طرح ساماندهی دکههای مطبوعاتی البرز به صورت سلیقهای عمل شود. وی اضافه کرد: یک روز فروش سیگار و محصولات غیرفرهنگی در دکهها ممنوع میشود و روز بعد دوباره اجازه فروش صادر میشود. کمالی ادامه داد: مسئولان فکر نمیکنند که کسی که دکه مطبوعاتی اجاره کرده از فروش محصولاتی که با هزار زحمت خریداری کرده روزگار خود و خانوادهاش را میگذراند. وی ابراز کرد: اگر بنا باشد دکههای مطبوعاتی فقط روزنامه، مجله و سایر اقلام فرهنگی عرضه کنند، بدون شک چرخ درآمدی آنها نمیچرخد؛ چرا که امروزه آمار کسانی که روزنامه میخوانند به شدت پایین آمده است. این دکهدار کرجی گفت: شاید باور نکنید ولی هر شب تعداد زیادی از روزنامههایی که برای فروش به دکه داده میشود برگشت داده میشود؛ چراکه اکثر مردم تمایل خود را به رسانههای مکتوب از دست دادهاند. کمالی با اشاره به این که با فروش روزنامه و مجله چرخ زندگی یک خانواده نمیچرخد، اضافه کرد: مسئولانی که انتظار دارند دکهها فقط اقلام فرهنگی عرضه کنند تا کنون به مشکل بیپولی و درآمد اندک برخورد کردهاند؟ وی توضیح داد: درآمد دکهها ثابت نیست ولی هزینهای که دکهداران باید بابت اجاره دکه پرداخت کنند ثابت است و هر سال نیز افزایش مییابد. کمالی تاکید کرد: این که مسئولان تصور میکنند دکهداران با فروش روزنامه میتوانند از عهده مخارج زندگی و پرداخت اجاره دکه بربیایند به شوخی بیشتر شبیه است. وی دربخش دیگری از صحبتهای خود به مشکل سد معبر دکههای مطبوعاتی اشاره و اضافه کرد: صاحبان دکههای مطبوعاتی ناچارند که بخشی از اقلام از جمله روزنامهها و مجلات را در فضای خارج از دکه عرضه کنند. این دکهدار کرجی یادآور شد: دکهها کوچک هستند و امکان عرضه روزنامهها در آنها وجود ندارد؛ چراکه اغلب روزنامه خوانان دوست دارند صفحه اول روزنامهها را بخوانند و بعد بخرند. وی گفت: شهرداری باید برای رفع این مشکل تمهیداتی اتخاذ کند؛ چراکه دکهداران برای فروش روزنامهها و مجلات چارهای جز این کار ندارند.
نظارت دقیقی بر وضعیت دکههای مطبوعاتی کرج وجود ندارد مریم قهرمانی، عضو شورای شهر کرج در گفتوگو با ایسنا، گفت: متاسفانه نظارت دقیقی بر وضعیت دکههای مطبوعاتی در کرج وجود ندارد و گاه شاهد آن هستیم برخی دکههای مطبوعاتی یک شبه در خیابانی مستقر میشوند. وی ادامه داد: رشد قارچ گونه این دکه نتایج خوبی به همراه ندارد به همین دلیل باید مدیریتی واحد برای ساماندهی آنها اتخاذ شود. وی یادآور شد: اقلامی که در بسیاری از این دکهها به فروش میرسند غالبا مطبوعاتی و فرهنگی نیستند و بدون اغراق باید گفت این دکهها به مغازههایی کوچک تبدیل شدهاند. وی توضیح داد: اگر شهرداری قادر به نظارت بر عملکرد این دکهها نیست، اعلام کند تا راه حل دیگری برای کنترل این کیوسکها پیدا کنیم.
دکهها با قیمتهای مختلف اجاره میشوند این مسئول ادامه داد: این دکهها بسته به منطقهای که درآن قرار گرفتهاند با قیمتهای متفاوتی اجاره میروند و همین امر زمینه تخلف برخی از افراد سودجو را فراهم کرده است. عضو شورای شهر کرج توضیح داد: اگر مسئولان شهرداری به طور سرزده به این دکهها مراجعه کنند به وضعیت وخیم فروش محصولات در این دکهها پی میبرند.
رشد قارچ گونه دکههای مطبوعاتی به سود شهر نیست وی یادآور شد: اگر امروز برای ساماندهی دکههای مطبوعاتی کرج فکری نکنیم این مساله به معضلی شبیه مشکل پلهای عابر پیاده و تابلوها تبدیل میشود و در نهایت نتیجهای جز نارضایتی شهروندان نخواهد داشت. قهرمانی در پایان گفت: نباید از این واقعیت فرار کرد که رشد قارچ گونه این دکهها به جز سودآوری و درآمدزایی برای عدهای خاص، سودی برای شهر به دنبال ندارد. دکههای مطبوعاتی بنگاههای اقتصادی نیستند محمد طاهری، معاون فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز با انتقاد از فعالیت برخی دکههای مطبوعاتی کرج به خبرنگار ایسنا گفت: دکههای مطبوعاتی نباید به بنگاههای اقتصادی تبدیل شوند. وی افزود: هرچند طی سالهای اخیر اقدامات مناسبی جهت ساماندهی دکههای مطبوعاتی کرج انجام شده ولی این اقدامات آن طور که باید و شاید نتیجه بخش نبوده است. طاهری خاطرنشان کرد: طی این مدت سعی شده دکههای روزنامهفروشی کرج مجوزدار شوند ولی این هدف تا کنون به طور کامل محقق نشده است. وی با تاکید بر ضرورت ساماندهی این دکهها گفت: بدون شک ساماندهی دکههای روزنامه فروشی نقش به سزایی در نظم بخشی به فعالیت این صنف دارد. فروش اقلام مختلف در دکههای مطبوعاتی طاهری اضافه کرد: درحال حاضر شاهد فروش اقلامی در این دکهها هستیم که هیچ ربطی به ماهیت واقعی وجود این دکهها ندارد. وی ادامه داد: دکههای روزنامه فروشی محلی برای فروش اقلام فرهنگی از جمله روزنامه و نشریات هستند و دلیلی ندارد به بنگاههای اقتصادی تبدیل شود و صاحبان آنها هرچیز قابل فروشی را در آنها به فروش برساند. صدور مجوز برای دکههای مطبوعاتی در کوتاهترین زمان ممکن طاهری گفت: صاحبان دکههای بدون مجوز باید در اسرع وقت به اداره ارشاد شهرستان مراجعه و پرونده لازم برای اخذ مجوز دکه خود را تشکیل دهند. این مسئول توضیح داد: با تمهیدات انجام شده مراحل اداری جهت اخذ مجوز برای دکهها در کوتاهترین زمان ممکن انجام میگیرد. وی افزود: رئیس اداره ارشاد کرج به صورت شفاهی کارشناسی را به طور اختصاصی برای رسیدگی به پروندههای دکههای روزنامه فروشی کرج معرفی کرده است. طاهری یادآور شد: بنا شده این کارشناس در اداره شهرستان کرج مستقر شود و صرفا به پروندههای صدور مجوز دکههای روزنامه فروشی رسیدگی کند. ساماندهی دکههای مطبوعاتی از عهده یک نهاد برنمیآید معاون فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز در گفتوگو با ایسنا اضافه کرد: ساماندهی این دکهها به تنهایی از عهده یک اداره برنمیآید و در این خصوص باید اتحادیه دکهداران نیز همکاریهای لازم را داشته باشد.
طاهری تصریح کرد: با جدیت پیگیر ساماندهی دکههای روزنامه فروشی شهرستان کرج هستیم و امیدواریم تا پایان سال به نتایج خوبی در این زمینه برسیم. واگذاری دکههای مطبوعاتی با شهرداری است وی اضافه کرد: برای ساماندهی دکههای مطبوعاتی شهرداری در مرحله اول باید تعداد استاندارد این دکهها را در شهر مشخص کند. این مسئول ادامه داد: درحال حاضر پراکندگی دکههای مطبوعاتی در کرج بیش از حد استاندارد است، به طوری که در برخی مناطق در یک خیابان شاهد وجود دو یا سه دکه هستیم. معاون فرهنگی، مطبوعاتی ارشاد البرز گفت: درحال حاضر بیش از 500 دکه مطبوعاتی در کرج وجود دارد که این تعداد بیش از نیاز این کلانشهر است. وی در پایان گفت: باید وضعیت بلاتکلیفی دکههای روزنامهفروشی مرتفع شود تا امکان سوءاستفاده برخی افراد سودجو از این وضعیت از بین برود. گزارش از: المیرا اگیر – خبرنگار ایسنا منطقه البرز انتهای پیام
دوشنبه / ۴ مرداد ۱۳۹۵ / ۰۱:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]