واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: فرمانده سابق سپاه هم موافق اتمام جنگ بعد از فتح خرمشهر است؟
«بايد سر مرز جنگ را متوقف ميكرديم» اين جمله پرمعنا كه مناقشهاي تاريخي- سياسي برسر آن وجود دارد تيتر اول يكي از روزنامههاي زنجيرهاي در روز پنجم مهرماه بود
نویسنده : عليرضا محمدي
«بايد سر مرز جنگ را متوقف ميكرديم» اين جمله پرمعنا كه مناقشهاي تاريخي- سياسي برسر آن وجود دارد تيتر اول يكي از روزنامههاي زنجيرهاي در روز پنجم مهرماه بود كه با روتيتر «تحليل محسن رضايي از رخدادهاي پس از فتح خرمشهر» شمايل پرمعناتري مييابد. ماجرايش هم به سخنان سوم مهرماه محسن رضايي در برنامه «تيتر امشب» برميگردد كه مثل هميشه نكات جالبي در خود داشت. آقاي رضايي كه عادت دارند هر سال در مناسباتي چون فتح خرمشهر يا هفته دفاع مقدس، خرق عادت كرده و به نكاتي از جنگ تحميلي بپردازند كه بوي ناگفته يا كمتر گفته شده از آن به استشمام ميرسد، اين بار نيز ترك عادت نكرده و سخنان قابل تأملي را مطرح ساختند.
امسال اما برخلاف سالهاي گذشته، به نظر ميرسد سخنان آقاي رضايي در كنار قابل توجه بودن، نكته تازهاي دربرنداشت الا اينكه فرمانده سابق سپاه، نظرات شخصي خودش را در پاسخ به سؤالات نسبتاً خاص مجري برنامه مطرح كرده بود. در بخشي از اين برنامه مجري ميپرسد: اگر بار ديگر فرمانده سپاه در دوران دفاع مقدس ميشديد، همان راهبرد و مسير را طي ميكرديد؟ آقاي رضايي نيز تأكيد ميكند: «مسير همان بود. بعضاً در فرماندهي، اصلاحات جدي ميداديم. در عملياتها رعايت ميكرديم. در بعد غافلگيري بيشتر رعايت داشتيم. در بعضي عمليات با احتياط بيشتري پيش ميرفتيم. (به عنوان نمونه) در كربلاي 4 به جاي 30 گردان ميتوانستيم با 15 گردان بفهميم كه دشمن كجا ضعيف است و كجا قوي...»
رضايي در همين بخش اشارهاي به موضوع ادامه جنگ بعد از فتح خرمشهر ميكند كه مورد مناقشه برخي از گروههاي سياسي نيز است. وي ميگويد: بعد از آزادي خرمشهر ميتوانستيم وقفه شش، هفت ماهه بدهيم و وارد خاك عراق نشويم. اعلام هم ميكرديم كه اگر دولت عراق خواستههاي ما را عمل نكند ما وارد عراق ميشويم. حتماً او به ما پاسخ نميداد. اما خود ما بدون اينكه چنين سند تاريخي ايجاد كنيم، سرمان را انداختيم پايين و از مرز عبور كرديم.»
فرمانده سابق سپاه به صراحت اعلام ميكند كه ميتوانستيم وقفهاي (نه توقف) بدهيم و خواستههايمان را مطرح كنيم اما «حتماً او (دشمن) پاسخ نميداد. اما ما چنين نكرديم و يك «سند تاريخي» ايجاد نكرديم.» اصل موضوع هم اين است كه رضايي حسرت ميخورد چرا «سند تاريخي» براي بستن دهان برخي از گروههاي سياسي كه داعيه چرايي ادامه جنگ بعد از فتح خرمشهر را دارند، حاصل نيامده است. خود رضايي در ادامه حرفهايش خيلي صريح بيان ميكند وقفه چند ماهه در سرمرزها و ارائه خواستههايي چون قبول مفاد قرارداد 1975 الجزاير توسط عراق «شايد تأثيري از نظر عملي نداشت» اما «از نظر سياسي و سندي به درد امروز ما ميخورد. در بحثهاي فرماندهان و دوستان سياسي هم شايد بهتر ميتوانستيم يكديگر را قانع كنيم.» بنابراين فرمانده سابق سپاه بدون اينكه موضوع توقف جنگ را مطرح كند، تنها ابراز ناراحتي ميكند كه چرا با يك وقفه كوتاه مدت، فرصت بستن دهان منتقداني را كه بعدها مسائل انحرافي را مطرح كردند، حاصل نيامد.
بعد از اين سخنان رضايي بود كه ابتدا شبكه معلوم الحال بيبي سي، طبق روال مرسومش به انتخاب بخشهايي از سخنان وي و تفسير به نفع آن ميپردازد و اين طور القا ميكند كه فرمانده سابق سپاه هم موافق توقف جنگ در مرزها پس از فتح خرمشهر است. موضوعي كه به اذعان خود رضايي اگر واقعاً رخ ميداد ميتوانست «هزينههاي سنگيني را 40، 50 سال» به ملت ايران تحميل كند اما همانطور كه ابتداي گزارش نيز آمد، در دنبالهروي اين شبكه بيگانه برخي از نشريات داخلي نيز به گزينش سليقهاي اين سخنان پرداختند.
ذكر اين نكته ضروري است كه يكي از داعيهداران عدم تداوم جنگ پس از فتح خرمشهر اعضاي گروهك منحله نهضت آزادي هستند كه بارها در بيانهها، مصاحبهها و حتي كتابهايشان (به عنوان نمونه كتاب انقلاب ايران در دو حركت نوشته مهندس بازرگان) به موضوع تداوم جنگ بعد از فتح خرمشهر حمله كرده و آن را نكوهش كردهاند. در صورتي كه همين حزب منحله در فاصله يك ماه و تقريبا 20 روزه بعد از فتح خرمشهر و شروع عمليات رمضان هيچ بيانيه رسمي در خصوص عدم ورود به خاك عراق و اتمام جنگ صادر نكرد و تنها بعد از عدم الفتح رمضان و گره خوردن جنگ در ميادين نبرد، از آب گل آلود ماهي گرفت و ختم جنگ بعد از فتح خرمشهر را مطرح ساخت.
با توجه به سبقه تاريخي «موضوع تداوم جنگ پس از فتح خرمشهر» به نظر ميرسد مناقشه بر سر سخنان اخير آقاي رضايي، عقدهگشايي برخي از جريانهاي فكري است كه سعي دارند با ياركشي فرضي در اين خصوص، دست به تخريب داشتههاي ارزشمند دفاع مقدس بزنند كه در رأس آن حضرت امام، ملت ايران و البته رزمندگان جان بركف حضور داشتند. در صورتي كه تكليف عملكرد كلي نظام اسلامي در مقوله جنگ تحميلي را امام خميني(ره) پيشتر به وضوح مشخص كردهاند. آنجا كه بيان ميدارند: «ما در جنگ براي يك لحظه هم از عملكرد خود نادم و پشيمان نيستيم.»
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]