واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: آمریکا به قطر، کویت و بحرین جنگنده میفروشد
رویترز اعلام کرد آمریکا با فروش جتهای جنگنده به قطر، کویت و بحرین موافقت کرده است.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، منابع آگاه اعلام کردند آمریکا روز چهارشنبه مطلع کردن قانونگذاران را از این موضوع آغاز کرد که با فروش جت های جنگنده ساخت شرکت بویینگ به کویت و قطر به ارزش هفت میلیارد دلار و فروش جت های جنگنده ساخت شرکت لاکهید مارتین به بحرین به ارزش بیش از یک میلیارد دلار موافقت کرده است.
در بحبوحه نگرانی های مطرح شده از سوی اسرائیل، نزدیک ترین متحد واشینگتن در منطقه خاورمیانه (غرب آسیا)، مبنی بر این که جنگ افزارهای فروخته شده به کشورهای عرب خلیج (فارس) ممکن است علیه اسرائیل به کار گرفته شود و انتقاد از قطر به علت روابط این کشور با گروه های مسلح افراط گرا، فروش این هواپیماهای جنگی برای بیش از دو سال به حال تعلیق درآمده بود.
این منابع اعلام کردند مقامات آمریکایی مطلع کردن قانونگذاران را به طور غیررسمی در خصوص فروش 36 فروند جت جنگنده اف - 15 ساخت شرکت بویینگ به قطر به ارزش حدود 4 میلیارد دلار و 28 فروند جت سوپر هورنت اف - ای 18 ای - اف (F/A- 18E/F)، به علاوه گزینه هایی برای 12 فروند دیگر، به کویت به ارزش حدود سه میلیارد دلار آغاز کرده اند.
آنها همچنین به قانونگذاران در خصوص برنامه هایی برای فروش 17 فروند جت جنگنده اف - 16 ساخت شرکت لاکهید مارتین به بحرین، علاوه بر بهینه سازی بالغ بر 20 فروند هواپیمای دیگر، خبر دادند.
به محض آن که روند 40 روزه غیررسمی آگاه سازی قانونگذاران پایان یابد، این قراردادها به طور رسمی اعلام خواهد شد. سپس قانونگذاران 30 روز زمان خواهند داشت مانع از فروش این هواپیماها شوند، هر چند چنین اقدامی بسیار کم سابقه است.
وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد نمی تواند در خصوص هیچ گونه فروش تسلیحاتی فعلی بین دولت ها اظهار نظر کند.
تاخیرها در این روند موجب ناامیدی میان مقامات دفاعی آمریکا و مدیران صنعتی شده است، که هشدار دادند اگر صبر و شکیبایی خریداران به سر آید و به دنبال فروشندگان و تامین کنندگان دیگر بروند، این اقدام واشینگتن می تواند میلیاردها دلار ضرر به آنها وارد کند.
موافقت با فروش این جت های جنگنده در حالی صورت می گیرد که کاخ سفید تلاش می کند روابط با متحدان عرب خود در منطقه خلیج (فارس) را که خواستار ارتقاء توانمندی های نظامی خود هستند، تقویت کند. آنها بیم دارند در پی توافق هسته ای سال گذشته تهران با قدرت های جهان، آمریکا در حال نزدیک تر شدن به ایران باشد.
این منابع گفتند مقامات در وزارتخانه های امور خارجه و دفاع آمریکا پیشتر تا حد زیادی با فروش این هواپیماها موافقت کرده بودند، اما منتظر تایید نهایی کاخ سفید بوده اند.
قطر و کویت هر دو از اعضای (به اصطلاح) ائتلاف تحت فرماندهی عربستان سعودی هستند که ماه دسامبر با هدف مقابله با گروه (تکفیری صهیونیستی) داعش و اعضای القاعده در عراق، سوریه، لیبی، مصر و افغانستان تشکیل شد.
خط تولید اف - 15 شرکت بویینگ قرار است در سال 2019 میلادی پس از آن که بویینگ کار بر روی سفارش بزرگ عربستان سعودی را تکمیل کرد، تعطیل شود، مگر آن که سفارش دیگری تایید شود.
۰۸ مهر ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]