واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جلالي: 7 ميليون بيكار در كشور داريم
رئيس مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي میگوید: در سال 94 با احتساب آمار رسمي بيكاري 2/7 ميليون نفري و اشتغال ناقص 2/1 ميليون نفري و جمعيت فعال دلسرد از اشتغال 2/2 ميليون نفري هم اكنون در كشور 7 ميليون بيكار داريم.
نویسنده : هادی غلامحسینی
به گزارش «جوان»، درحالي كه پيش از اين يحيي آلاسحاق تعداد حقيقي بيكاران در كشور را 7 تا 8 ميليون نفر عنوان كرده بود، روز گذشته كاظم جلالي، رئيس مركز پژوهشهاي مجلس نيز در نشست علني اين آمار را تأييد كرد و گفت: در سال 94 حدود 2 ميليون و 700 هزار بيكار رسمي داشتيم كه با احتساب شاغلان ناقص اين ميزان به 4 ميليون و 800 هزار نفر و با احتساب جمعيت فعال دلسرد از اشتغال به ميزان 7 ميليون نفر ميرسد.
كاظم جلالي نسبت به افزايش نرخ بيكاري به 11 ميليون نفر تا سال 1400 هشدارهاي جدي داده و گفت: نرخ بيكاري سال 94 از سوي دولت 11 درصد عنوان شده كه اگر اين ميزان را بپذيريم نشان ميدهد وضعيت اشتغال گروههاي سني، جنسي و تحصيلي مختلف در حوزه بيكاري خوب نيست كه در صورت تداوم روند فعلي تا سال 1400 آمار بيكاري به 11ميليون نفر میرسد و تبعات اقتصادي و بحرانهاي طلاق و اعتياد را به دنبال خواهد داشت.
وي از نبود محوريت، موضوع اشتغال در سطح دولت انتقاد و ابراز تأسف كرد. در اين بين در شرايطي كه گزارشهاي مركز آمار نرخ بيكاري در كشور را حدود 11 درصد و تعداد بيكاران را حدود 2/7 ميليون نفر انعكاس ميدهد، رئيس مركز پژوهشها آمار بيكاري 7 ميليون نفري را در سال 94 عنوان ميكند كه با نرخ رسمي اعلامي مركز آمار اختلاف 4ميليون 300نفري دارد و در اين ميان مشخص نيست چرا اختلافات آماري در كشور آنقدر بالا رفته است. در اين بين از آنجا كه پيش از اين يحيي آلاسحاق (وزير پيشين بازرگاني) تعداد حقيقي بيكاران در ايران را 7 تا 8 ميليون نفر عنوان كرده بود به نظر ميآيد برخي مسئولان به آمارهاي حقيقي بخشهاي مختلف دسترسي دارند، با اين وجود اين سؤال مطرح ميشود كه در ميان افرادي كه به آمارهاي رسمي بخشهايي چون اشتغال دسترسي دارند، آيا برنامهريزان كلان و سياستگذاران وجود دارند يا خير؟
رئيس مركز آمار در رابطه با اختلاف آمار بيكاري توضيح دهد
رئيس مركز آمار طي روزهاي گذشته كه در گفتوگويي تلويزيوني مدعي شد دو معيار براي كشف آمار بيكاري در مركز آمار وجود دارد كه مركز آمار براساس هر دو معيار به استخراج آمار بيكاري ميپردازد و اين دو آمار كه يكي از آنها محرمانه است و تفاوت چنداني با آمار اعلامي ندارد، در اختيار برخي مسئولان قرار ميگيرد، حال بايد منتظر واكنش رئيس جديد مركز آمار بود و ببينيم در رابطه با اختلاف آمار اعلامي مركز آمار از بيكاري با آمارهاي گوناگون نگرانكنندهاي كه توسط رئيس مركز پژوهشها عنوان شده است، چه توضيحاتي دارد.
آمارهاي واقعي فرصت پيشگيري از وقوع بحران را به برنامهريزان يك كشور ميدهد، در همين راستا مقام معظم رهبري نيز چندي پيش دستكاري در آمار را گناه كبيره عنوان داشتند كه اين امر ناظر بر اين واقعيت است كه مسئولان دولتي كه در محضر ايشان گزارش ارائه ميدهند گزارشهايشان با واقعيتهاي محسوس ميداني و همچنين اظهارات كارشناسان مؤمن و انقلابي تطابق ندارد.
در اثر اعتماد بيش از حد به آمارهاي مركز آمار و بيتوجهي دولتمردان به مقوله اشتغالزايي هم اكنون كشور در شرايط «بحران بيكاري» قرار گرفته است كه «ركود اقتصادي» و «فساد» هم مزيد بر علت شده تا نهتنها امكان چنداني براي ايجاد فرصتهاي شغلي وجود نداشته باشد بلكه بايد ريزش برخي از فرصتهاي شغلي موجود را نيز به نظاره نشست.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]