واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرآنلاین: سخنگوی جبهه ایستادگی میگوید: اصولگرایان، اصلاحطلبان، معتدلان و مستقلها با توجه به عدم موفقیت باندهای سیاسی و آشفتگی حاصل از آن برای انتخابات ۹۶، باید با دو کاندیدای مجرب و مقبول وارد رقابت انتخاباتی شوند.
روز به روز صحنه رقابت انتخابات ریاست جمهوری با رونمایی از مدل ها و اعلام آمادگی شخصیتهای سیاسی برای حضور در میدان شفاف تر می شود. تأثیرگذاری جامعتین بر کاهش اختلافات درون اردوگاهی اصولگرایان، رویکرد انتخاباتی گروههای این جریان و نحوه ورود آنها به رقابت سیاسی پیش رو و تغییر آرایش صحنه با خروج احمدی نژاد از موضوعات و مباحثی بودند که با حسن بیادی به گفتگو نشستیم.
سخنگوی جبهه ایستادگی معتقدند است: این مدل و روش گروه های اصولگرا در آرایش سیاسی هیچ جای دنیا و جهان سیاست حتی در كشورهای موسوم به جهان سومی ها وجود ندارد و بیشتر به یك روش قبیله ای و باندی شبیه است.
وی درباره نقش جامعتین یادآور می شود: در این چند دوره اخیر انتخابات ثابت شده كه برخی باندهای سیاسی منتسب به جریان اصولگرا از این محور بیشتر به عنوان ابزاری برای رسیدن به هدف استفاده شخصی می كنند.
بیادی کنایه ای هم به مدل تیم کاندیدا می زند و می گوید: مردم فهیم تر و عاقل تر از كسانی هستند كه قوه تشخیص این كلك های سیاسی را نداشته باشند.
مشروح این گفتگو را در ادامه بخوانید.
آرایش انتخاباتی در اردوگاه اصولگرایان را چگونه می بینید؟ موتلفه دنبال نامزد حزبی، جمعیت ایثارگران دنبال اجرای "مدل تیم کاندیدا" (نامزد محوری به علاوه معاونان دولت)، جبهه پیروان خط امام و رهبری خواهان ائتلاف دایره ای تشکل های اصولگرا با محوریت جامعه روحانیت و در نهایت جبهه پایداری دنبال نامزد اصلح رأی آور است، این مدل های انتخاباتی را قابل جمع می دانید یا از هر کدام یک کاندیدا بیرون می آید؟
در یك كلام بگویم كه این مدل و روش در آرایش سیاسی هیچ جای دنیا و جهان سیاست حتی در كشورهای موسوم به جهان سومی ها وجود ندارد و این مدل بیشتر به یك روش قبیله ای و باندی شبیه است تا یك جریان سیاسی منطقی در كشورهای توسعه یافته. دلیل این معضل هم عدم وجود یك ساختار سیاسی و اجرایی مبتنی بر تفكر حزبی و عدم وجود مدیریت یكپارچه در جامعه اجرایی است.
برخی اصولگرایان به تک نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری نظر دارند اما برخی همچون پایداری صحبت از چند کاندیدایی می کنند و معتقد گفتمان کاندیداها سبد رای را تعیین می کند. کدام حالت ورود اصولگرایان به رقابت سیاسی سال 96 را موفق می دانید تک کاندیدایی یا چند کاندیدایی؟
بنده اعتقاد دارم که اصولگرایان، اصلاحطلبان و همچنین گروه های معتدل و مستقل با توجه به عدم موفقیت باندهای سیاسی و آشفتگی حاصل از آن، برای انتخابات سال آینده باید با دو کاندیدای مجرب و مقبول وارد رقابت انتخاباتی شوند و از دوقطبی شدن جامعه بپرهیزند و به شور و حال انتخابات بیافزایند تا نظر مقام معظم رهبری دال بر حضور حداكثری مردم شریف پای صندوق های رای محقق شود.
محور شدن جامعتین در اردوگاه اصولگرایان برای ورود به عرصه رقابت سال 96 چقدر می تواند در کاهش اختلاف نظرها و نزدیک شدن دیدگاه های سلایق مختلف به یکدیگر موثر باشد؟
با وجود باندهای سیاسی و تمامیت خواه در این جریان، كما فی السابق نتیجه قابل قبولی متصور نیست و جامعتین هم باید بدانند كه متعلق به این باندهای سیاسی موسوم به اصولگرا نیستند در حالی كه این بزرگواران متعلق به همه جامعه هستند و در این چند دوره اخیر انتخابات ثابت شده كه این گروه ها نتوانسته اند شأن و شئون آنان را رعایت كنند و از این محور بیشتر به عنوان ابزار برای رسیدن به هدف استفاده شخصی می كنند.
نظر شما درباره حضور شخصیت هایی همچون قالیباف یا ولایتی در انتخابات 96 چیست؟
حضور آقای قالیباف بسیار مؤثر و مفید و حضور آقای ولایتی قابل تامل است.
فکر می کنید این دفعه نیز استراتژی انتخاباتی اصولگرایان براساس تکلیف شرعی نامزدها تعیین می شود؟
با توجه به رفتار برخی اصولگرایان در این دوره اخیر، این تفكر و رفتار به یك شوخی سیاسی بیشتر شبیه است تا یك ایده معنوی و روحانی.
جبهه ایستادگی روحانی را گزینه مناسبی برای حمایت می داند؟
هنوز تصمیم نگرفته اند.
مدل تیم کاندیدا (معرفی نامزد محوری با معاونان دولت ) را چقدر نو و موفق می دانید؟
مردم فهیم تر وعاقل تر از كسانی هستند كه قوه تشخیص این كلك های سیاسی را نداشته باشند.
اگر همچون سال 92 چند نامزد اصولگرا به صحنه انتخابات ریاست جمهوری وارد شوند با هم هماهنگ خواهند بود یا همان تجربه تقابل با یکدیگر را تکرار می کنند؟
همان نتیجه قابل پیش بینی محقق خواهد شد، مثلا در دوره گذشته برخی افراد با حضور بی معنی خود و عدم تعهد به امضاء و تصمیمات گرفته شده در گروه موسوم به ١+٢ آن نتیجه را رقم زدند و الان هم نتیجه ای خارج از آن متصور نیست.
برخی می گویند با نهی شدن آقای احمدی نژاد برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری، آقای روحانی دیگر رقیب جدی ندارد، نظر شما چیست؟
یك توهم است و لطیفه ای بیش نیست.
به نظر شما احمدی نژاد فرد توصیه پذیری است؟
از حداقل توصیه و مشورت پذیری برخوردار است. او از خود راضی است و آستانه تحمل انتقادش بسیار ضعیف است.
به نظر شما حالا که احمدی نژاد قرار نیست دیگر کاندیدا شود به دنبال به میدان فرستادن نامزد گفتمانی همچون آقایان الهام، نیکزاد یا ثمره هاشمی خواهد رفت؟ آیا او کسی است که از مدل هاشمی-روحانی الگوبرداری کند؟
قرار نیست بعضی از تصمیمات برای عده ای حلال و برای عده دیگر حرام باشد و آقای احمدی نژاد هم از این رفتار مستثنی باشند.
۰۷ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]