واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بیانات رهبر انقلاب در دیدار با مسئولان ستاد سرشماری نفوس و مرکز آمار ایران در ککانون توجه روزنامه های امروز قرار دارد. این در حالی است که اصلاح طلبان همچنان موضوع عذرخواهی مرتوضی را مورد ارزیابی قرار داده اند. پی گیری فاجعه منا نیز از دیگر موضوعات مهم امروز بوده است. به گزارش«تابناک»، روزنامه های اصلاح طلب موضوع مرتضوی را فراموش نمی کنند! دو تیتر جالب روزنامه شرق روزنامه شرق دیروز تیتر یک خود را به سخنان اقای مرتضوی با عنوا«ببخشید!» اختصاص داد.
امروز نیز حرف قربانیان با عنوان«نمی بخشیم» را تیتر یک خود قرار داده است.
روزنامه مردم سالاری نیز در گزارشی با عنوان« آيا عذرخواهي مرتضوي به مفهوم اعتراف است؟ » نوشت:« مرتضوي بعد از 7 سال، از تمام کشور در رابطه با فاجعه کهريزک در سال 88 عذرخواهي کرد. عذرخواهياي که به نظر ميرسد، اقراري باشد بر تمام گناهاني که به او منتسب ميشود. اين نامه عذرخواهي در حالي نوشته شده است که تا همين يک هفته پيش هم، او از کل موضوع اعلام بي اطلاعي و بيگناهي ميکرد. اما حالا يک وکيل دادگستري معتقد است با عذرخواهي سعيد مرتضوي، تخلفات جديدي در پرونده وي به وجود آمده است و بايد راجع به آن تخلفات محاکمهاش کنيم. حجت الاسلام زائري نيز در سايت الف وابسته به احمد توکلي نوشته است: «مرتضوي بايد اعدام شود!» از طرفي سعيد حجاريان هم خواستار رعايت قاعده فقهي «اقرار العقلاء علي انفسهم» در مورد سعيد مرتضوي شد.» روزنامه شهروند نیز در این باره کاریکاتور زیر را منتشر کرده است.
پیگیری فاجعه منا روزنامه شرق در گزارشی با اشاره به سخنان سردار صفوی مبنی بر پيشنهاد سردار صفوي براي مديريت شرايط منطقه با عنوان«با سعوديها مدارا كنيم » نوشت:« راهكار مشاور عالي مقام معظم رهبري مبني بر مدارا با عربستان و بهبود روابط با عمان، كويت و قطر دقيقا همزمان با تلاش امير قطر براي بهبود روابط ايران و كشورهاي حاشيه خليج فارس ارائه شده است و اين روشن ميكند كه اكنون علاوه بر وزارت امور خارجه بهعنوان مسئول سياست خارجي و ديگر مقامات عالي در ايران، بازيگران منطقهاي نيز به اين باور رسيدهاند كه براي داشتن منطقهاي امن و آرام چارهاي غير از كاهش تنشها و پيشبرد امور از طريق مذاكرات سياسي نيست. ازهمينرو شیخ تمیمبنحمد آلثانی، امیر قطر، روز دوشنبه در يك تماس تلفني با حسن روحاني؛ رئيس جمهوري كشورمان؛ تأكيد کرد كه بايد از روابط تهران و دوحه براي حل مسائل پيچيده و سخت منطقه استفاده شود. روحاني نيز در اين گفتوگوي تلفني كه به بهانه تبريك عيد سعيد قربان انجام شد، بر ضرورت همکاری میان کشورهای منطقه بهویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس تأکید کرد و گفت: «مسائل منطقه باید از طریق کشورهای منطقه و تنها از طریق مذاکره سیاسی، گفتوگو و مفاهمه، حلوفصل شود»»
اما روزنامه سیاست روز در گزارشی با عنوان« نتیجه یکسال سکوت» نوشت:« یکسال از فاجعه منا گذشته، همان فاجعهای که حدود هفت هزار حاجی را از سراسر جهان قربانی کرد، همان فاجعهای که حدود پانصد حاجی ایران را دیگر به آغوش خانوادههایشان بازنگرداند، حالا به جای مطالبهگری جهان اسلام، به جای محاکمه حکام آلسعود برای عذرخواهی نداشتن و پیگیری نکردن عاملان قصور، به جای پخش این خبر در افکار عمومی جهان که حکام آلسعود مانع انجام فرایض دینی حجاج ایرانی، سوری و یمنی شدند! انقدر سکوت کردیم و حرفمان را دیر زدیک که حالا کمکم داریم بدهکار آلسعود میشویم! بدهکار کسانی که دستشان به خون ۷ هزار زائر خانه خدا آلوده است. » برجام و کاسبان تحریم روزنامه اعتماد در گزارشی با عنوان« آمار و ارقام كاسبي با تحريم » نوشت:« رييس بانك مركزي ميگويد كه دلالان و رانتخوارها ٢٦٨ هزار ميليارد تومان از تحريم ايران سود كردهاند.آنها ١٥ درصد از تجارت بينالمللي ايران را در اين دوره در دست داشتهاند. با برجام، سود ٩٠ ميليارد دلاري كاسبان تحريم پريد»
روزنامه آرمان نیز در گزارشی با عنوان« گم شدن یک محموله نفتی ایران! » نوشت:« دکل نفتی گم شد؛ نفتکش گم شد و دیروز خبر رسید تکلیف یک محموله نفتی که گم شده بود مشخص نیست. دیروز مدیر امور بینالملل شرکت نفت از نامشخص بودن وضعیت یک محموله نفت کوره ایران در پرونده بابک زنجانی سخن گفت و از افزایش صادرات میعانات گازی به ۶۰۰ هزار بشکه در روز خبر داد. سیدمحسن قمصری درباره برنامه جدید صادرات میعانات گازی فروش نرفته ایران، گفت: میعانات ذخیره شده ایران در ماههای آینده به فروش میرسد. مدیر امور بینالملل شرکت ملی نفت افزود: میزان صادرات میعانات گازی ایران روزانه ۶۰۰ هزار بشکه است، در حالی که تولید این محصول ۵۳۰ هزار بشکه است، بنابراین بهتدریج میعانات ذخیره شده فروخته خواهد شد. به گفته او، هم اکنون ۱۰۰هزار بشکه میعانات گازی نیز در داخل کشور مصرف میشود. این مقام مسئول همچنین درباره محمولههای نفتی بابک زنجانی هم با بیان اینکه این متهم نفتی سه نوع محموله نفتی داشته است، اظهار کرد: وضعیت محموله نفت کوره این متهم نفتی مشخص نیست و یکی از مواردی است که در پروندهاش وجود دارد. وی با تاکید بر اینکه محموله نفت خام را توانستیم پس بگیریم درباره میعانات گازی هم بیان کرد: بخشی از میعانات گازی در اختیار خودش بود که مشخص نیست با آنها چهکار کرده است اما بخش اعظم میعانات گازی را پس گرفته و به تدریج خواهیم فروخت. مدیر امور بینالملل شرکت ملی نفت درباره قرارداد فروش نفت ایران هم توضیح داد: بیشتر قراردادهای فروش نفت ایران به صورت فوب بوده و قراردادهای CIF نداریم، منتها محمولههایی که در مقصد به خریدار تحویل داده میشود هزینه آن دریافت میشود. قمصری، ظرفیت نفتکشهای ایران را برای صادرات نفت کافی ندانست و گفت: با هماهنگیهای انجام شده، بخشی از مشتریان، نفت را با کشتیهای خود حمل میکنند، در واقع هم اکنون ترکیبی از کشتیهای نفتکش ایران و خارجی نفت ایران را حمل میکنند. این مقام مسئول با بیان این که تلاشمان این است که نفتکش های ایران به حالت عادی و قبل از تحریمها برگردند، یادآور شد: در دوران تحریم نفتکشهای ایرانی یک سر بار بودند و اگر محمولهای را حمل میکردند در بازگشت خالی بودند.»
در نهایت روزنامه کیهان نیز با اشاره به سخنان دیروز رهبر انقلاب درباره تناقض های آماری در گزارشی با عنوان«گزارش کیهان از آمارهای متناقض دولت » نوشت:« یکی از چالشبرانگیزترین مباحث در خصوص آمارهای اقتصادی، تفاوت عددی است که از شاخصهای واحدی اعلام میشود. اختلاف عددیای که بعضا چشمگیر و غیرقابل اغماض بوده و نه تنها در سیاستگذاریهای اقتصادی کشور میتواند باعث گمراهی شود بلکه اعتماد عمومی را نسبت به آمار رسمی کمرنگ خواهد نمود. سؤالات مطرح شده نسبت به اعداد مربوط به رشد اقتصادی تنها یک نمونه از انتقادهایی است که از سوی مراجع مختلف مطرح شده است. در همین راستا آمار رشد اقتصادی مربوط به سه ماهه اول سال 95 نیز از سوی تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و فعالان بخش خصوصی با انتقادهایی مواجه شد. چراکه این تفاوت فاحش تنها منحصر به موضوع رشد سال 94 نیست، چه اینکه در اعلام رشد سه ماهه نخست سال جاری که رئیسجمهور آن را 4/4 درصد اعلام کرده بود، رشد بخش صنعت 8/8 درصد ذکر شده است! حال سؤال اینجاست که چگونه وقتی محسن صالحینیا، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص رشد صنعت در سال ۹۴، آن را در مجموع منفی دانسته بود، طی سه ماه رشد چشمگیر نزدیک 9 درصدی پیدا میکند؟ این آشفتگی حتی به داخل مجموعه دولت نیز نفوذ کرده است، به عنوان نمونه وزیر اقتصاد چندی پیش با اشاره به رشد اقتصادی 1/3 درصدی کشور در سال 94 گفت: در سال 95 شاهد رشد اقتصادی 4/4 درصدی بودیم که در پی سیاستهای دولت برای تشویق به تولید و کار بوده است،اما روزنامه شرق از قول مسعود نیلی گفته که سال گذشته با کاهش رشد اقتصادی روبرو بودیم! تشویش آماری که هم اکنون گریبان آمار اقتصادی کشور را گرفته است همانطور که اشاره شد علاوه بر گمراه کردن سیاستگذاران اقتصاد کشور میتواند اعتماد عمومی را نسبت به آمارها کاهش دهد، کما اینکه برخی رفتارهای مسئولان دولتی تقویتکننده ی همین روند میباشد. کارشناسان براین باورند که تناقضات و سانسورهای آماری توسط این نهادهای دولتی به جهت پوشاندن وضعیت نا به سامان اقتصادی و آمارسازی است، چه اینکه به عنوان نمونه رئیس پیشین مرکز آمار که از دولت قبل منصوب شده بود، در همان دوران دولت قبل طی یک نشست خبری وضعیت اقتصادی کشور را خوب توصیف کرده بوده اما در این دولت همپای مواضع غیرواقعی آن – مانند قضیه خروج از رکود- بارها از دادن آمار رشد اقتصادی سر باز کرده و یا در نهایت آن را با تاخیر اعلام کرد. اعتقاد کارشناسان این است که مرکز آمار با دستکاری در جزئیات رشد اقتصادی، رقم کلی آن را تحت تاثیر قرار داده و در نهایت آمار مناسب تری از رشد اقتصادی نسبت به سایر مراکز آماری میدهد. »
۲۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]