واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: این قانون توانسته تا حدودی بخشی از ساخت و سازهای ناشی از ورود سرمایههای سرگردان به این بازار را تحت کنترل خود درآورد اما درآمد شهرداری ها به شدت طی این مدت افت داشته و اکنون همه شهرهای ایران با چالشی به عنوان عدم تحقق درآمد سالانه مواجه هستند.
به گزارش تیتر شهر، سه سال پیش طرحی در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید که براساس آن فروش واحدهای مسکونی با کمتر از سه سال ساخت مشمول پرداخت مالیات میشد تا از این طریق، بخشی از مشکل بورس بازی در بازار مسکن که سرمایههای سرگردان را به خود جذب کرده بود، مرتفع شود.
اکنون سه سال از آن قانون میگذرد و با رکودی که بر بخش ساخت و ساز در کشور حاکم شده، چالش درآمدزایی برای شهرداریها رفته رفته به یک کابوس تبدیل می شود چراکه پیش از شرایط رکود مسکن، در برخی شهرها 80 درصد درآمدها با فروش تراکم تامین می شد.
هرچند این روش هم به سبب فروش شهر و نیز ناپایداری ای که دارد از نظر کارشناسان شهری روشی نامطمئن برای اداره شهرها به شمار می رود اما قوانینی که روز به روز در حوزه مسکن در کشور ما تصویب می شود راه را برای شهرداریها در این زمینه تنگتر میکند.
طبق قانون مالیات بر مسکن، فروش آن دسته از آپارتمانهایی كه حداكثر سه سال از زمان صدور پایانكار آنها گذشته است، مشمول 25 درصد مالیات بر «درآمد حاصل از فروش» میشود که مبنای مالیاتی برای این آپارتمانها براساس مابهالتفاوت هزینه ساخت و قیمت فروش محاسبه خواهد شد که می توان برآیند اجرای این قانون را سوق دادن مالکان آپارتمان های خالی به سمت بازار رهن و اجاره ارزیابی کرد.
هرچند این قانون توانسته تا حدودی بخشی از ساخت و سازهای ناشی از ورود سرمایههای سرگردان به این بازار را تحت کنترل خود درآورد اما درآمد شهرداری ها به شدت طی این مدت افت داشته و اکنون همه شهرهای ایران با چالشی به عنوان عدم تحقق درآمد سالانه مواجه هستند.
تاکنون دولت در اجرای این قانون دست به عصا قدم برداشته و دریافت مالیات از خانههای خالی و نیز مالیات فروش واحدهای با ساخت کمتر از سه سال را به خوبی اجرایی نکرده که گویا این روزها با کاهش درآمد های دولت در بخش مالیاتی، زمزمههایی مبنی بر دریافت مالیات مسکن جدیتر از گذشته به گوش میرسد.
در این صورت طبق آنچه تاکنون شهرداریها از محل فروش تراکم کسب می کردند و با آن بخش زیادی از درآمدهای سالانه را حتی در شرایط رکود تامین می کردند، باید منتظر کاهش 50 درصدی تحقق درآمدهای شهرها باشیم.
هرچند روش دولت برای کنترل بازار مسکن، در این خصوص اصولی و طبق تجربه دنیا در این حوزه بوده است اما این کاهش درآمدهای شهری نشان از آن دارد که شهرداریها روش پایدار جایگزین در ازای کاهش فروش تراکم در چنته ندارند.
۰۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]