واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: خرداد نوشت:
در اینجا می توان به شکاف ایجاد شده میان کاخ سفید و نیروهای نظامی امریکایی اشاره کرد که از سال نخست ریاست جمهوری اوباما در حال رشد بوده است و در ماه پایانی ریاست جمهوری او تشدید شد.
روزنامه دست راستی "نیویورک پست" امریکا با انتشار گزارشی اشاره می کند که به نظر می رسد پنتاگون از پرداخت آن چه این روزنامه از آن تحت باج به ایران یاد کرده است خشمگین است. این روزنامه می نویسد:"نیروهای مسلح امریکا با تهدید ایران در خاورمیانه به شکل مستقیم و غیر مستقیم مواجه هستند اما اوباما رییس جمهوری و جان کری وزیر امور خارجه امریکا در زمینه پرداخت پوا به ایران با "اشتون کارتر" وزیر دفاع و یا ژنرال جوزف دانفورد رییس ستاد مشترک ارتش در این باره رایزنی نکرده است. این خبر در جریان برگزاری کمیته خدمات نیروهای مسلح سنا اشکار شد. در پاسخ به پرسش مطرح شده از سوی سناتور تد کروز از تگزاس درباره پرداخت پول نقد به ایران از سوی امریکا، کارتر مشخص کرد که او خارج از حلقه تصمیم گیری ها بوده است. کارتر گفت که در این باره نقشی نداشته است. او اظهار کرد که این موضوع بخشی از حل و فصل دعوای حقوقی میان ایران و امریکا بر سر قرارداد فروش تسلیحات بود که سال ها ادامه داشت. او اشاره کرد که در جریان تمام جزئیات مسئله نبوده و در این باره مداخله ای نداشته است. او اظهار کرد که این تصمیم توسط نهادهای دیپلماتیک گرفته شده است و در این باره مداخله ای نداشته است. هنگامی که از دانفورد درباره پول نقد پرداختی از سوی امریکا به ایران سوال پرسیده شده بود او اعلام کرد که این صرفا یک تصمیم سیاسی بوده و او از آن بی خبر است. کریستوفر شروود یکی از کارمندان مطبوعاتی در پنتاگون نیز تقریبا اظهارنظر مشابهی را داشت. او اظهار کرد که این موضوع ارتباطی به وزارت دفاع امریکا نداشته است".
به گزارش خرداد، نیویورک پست در ادامه اشاره می کند جه به چند دلیل این موضوع مهم است. این روزنامه می نویسد:"در پاسخ به پرسش های مکرر درباره پرداخت پول نقد به ایران از طریق فرایند معامله پیچیده که به ازادی بازداشتی های امریکایی انجامید وزیر امور خارجه امریکا اظهار کرد که این موضوع از طریق فرایند متقابل بوده است. در جلسه تاریخ چهارم اوت مارک تونر معاون سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد این که این شکل از پرداخت به نوعی باج بوده است پاسخ داد و این موضوع را رد کرد. این مسئله اما نشان می دهد که وزارت دفاع امریکا در فرایند تصمیم گیری ها شرکت نکرده و مورد مشاوره قرار نگرفته است. هفته نامه "ویکلی استاندارد" گزارش داده که در این باره دولت اوباما به سناتور "باب کورکر" از اعضای اصلی کمیته روابط خارجی سنا نیز درباره پرداخت به ایران اطلاعی نداده بود".
نیویورک پست از این موضوع به عنوان نمونه آشکاری از کنار گذاشته شدن رهبران نظامی امریکا از تصمیم گیری های خاورمیانه ای جان کری یاد کرده است و در این باره می نویسد:"رهبران ارشد نظامی امریکایی به سختی می توانند با طرح اتش بس برای سوریه مخالفت نشان دهند. در جلسه پنجشنبه دانفورد گفت که هیچ برنامه ای برای اشتراک گذاری اطلاعات با روسیه نداشته است. در اینجا می توان به شکاف ایجاد شده میان کاخ سفید و نیروهای نظامی امریکایی اشاره کرد که از سال نخست ریاست جمهوری اوباما در حال رشد بوده است و در ماه پایانی ریاست جمهوری او به اوج خود رسید".
این روزنامه در پایان می نویسد:"رابرت گیتس نخستین وزیر دفاع دولت اوباما از خاطرات تلخ نوع رابطه کارکنان ارشد کاخ سفید و پنتاگون نوشته است. لئون پانتا که در فاصله سال های 2011 تا 2013 میلادی ریاست پنتاگون را برعهده داشت نیز به نشریه نیویورک تایمز در اوایل سال جاری گفته بود که او هرگز نامه ای که اوباما برای ایران ارسال کرده بود را ندیده بود و اوباما در این باره رییس سازمان سیا و یا وزیر دفاع را در جریان امور قرار نداده بود".
۰۴ مهر ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]