واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ارزشگذاري بين دلار و خون شهروندان امريكايي
رئيسجمهور امريكا با وتوي مصوبهاي از سنا كه به خانواده قربانيان 11سپتامبر اجازه ميداد از دولت عربستان سعودي شكايت كنند گام در راه پر سنگلاخ و رسواكنندهاي نهاد...
نویسنده : جعفر قنادباشي
رئيسجمهور امريكا با وتوي مصوبهاي از سنا كه به خانواده قربانيان 11سپتامبر اجازه ميداد از دولت عربستان سعودي شكايت كنند، گام در راه پر سنگلاخ و رسواكنندهاي نهاد و در آستانه آغاز آخرين مراحل مبارزات انتخاباتي در امريكا، زمينه ايجاد جنجالي تازه كه ميتواند بخشي ديگر از ماهيت تنفرآميز دولت اين كشور را برملاكند فراهم كرد. اوباما با وتوي اين مصوبه از يك سو اين امكان را براي جمهوريخواهان داراي اكثريت در مجلسين امريكا، فراهم كرد تا با دفاع از اين مصوبه، خود را مدافع احقاق حقوق قربانيان 11 سپتامبر معرفي كنند و از ديگر سو، به اين واقعيت تلخ اعتراف كرد كه وقتي بحث بهرهبرداري از دلارهاي اعطايي سلاطين مرتجع عرب در ميان باشد، دولتمردان امريكا حتي حاضرند از خون مردم اين كشور نيز بگذرند و با انواع توجيهات كاملاً غيرمنطقي روند قضايي رسيدگي به شكايت خانواده قربانيان امريكايي را به كلي متوقف نمايند. اوباما در توجيه اقدام خود طي پيامي نوشت: «عميقا با خانواده قربانيان حملات تروريستي 11 سپتامبر همدردي ميكند. وليكن چنين مصوبهاي شديداً به منافع و امنيت ملي امريكا لطمه ميزند و موجب ميشود تا ائتلاف مهمي ضربه بخورد.»
به عبارت ديگر، رئيسجمهور امريكا خاطر نشان كرد منافع اين كشور در گرو حفظ پيوندهايي است كه با رژيم ارتجاعي و ديكتاتوري منعقد شده، رژيمي كه بر اساس اسناد موجود در كشتن غيرنظاميان و اتباع امريكايي نقش داشته ولي هر گونه پيگرد حقوقي و قضايي در اين عرصه ممكن است به اين پيوند ناميمون خدشه وارد كند. جالب آنكه اوباما سپس مدعي شد چنين مصوبهاي امريكاييها را در مقابل حملات تروريستي محافظت نخواهد كرد و واكنشهاي امريكا به چنين حملاتي را ارتقا نخواهد بخشيد و اين به معني سرپوش گذاشتن بر واقعيتهاي تلخي است كه از ديدگاه دولتمردان واشنگتن، مردم اين كشور نبايد از آن اطلاع پيدا كنند. همچنان كه واقعيتهاي پشت پرده واقعه 11 سپتامبر تاكنون از مردم امريكا و مردم جهان پنهان نگه داشته شده است.
از ديدگاه كارشناسان روابط عربستان و امريكا، در جنجال جاري، نوع ديگري از باج خواهي و باجگيري كه بخشي از آن به هزينههاي انتخاباتي دو حزب جمهوريخواه و دموكرات بازمي گردد، مطرح است و از سوي ديگر آسيبپذيري شديد رژيم آل سعود و در عين حال نگراني شديد دولتمردان كاخ سفيد را از موضوع از دست دادن متحدي منطقهاي نشان ميدهد. واضح است در صورتي كه اوباما اقدامي نميكرد، اين تصميم به عنوان قانون لازم الاجرا ميشد. حاميان اين طرح گفتهاند در چند روز آينده براي لغو وتوي اوباما رأيگيري ميكنند. سناتورهاي حامي اين طرح، جمعه دقايقي بعد از اعلام كاخ سفيد مبني بر وتوي اين مصوبه، به رسانههاي امريكايي گفتند «تقريباً» مطمئناند كه امضاي كافي براي لغو وتوي رئيسجمهوري جمع خواهد شد و اين در واقع فرصتهاي بينظيري براي گرفتن تعهدات بيشمار مالي و سياسي از مقامات رياض را فراهم ميكند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]