واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دستاوردهاي پزشكي دوران دفاع مقدس قابليت عرضه به مجامع علمي دنيا را دارد
وزير بهداشت با اشاره به اينكه رفاقتها و صميميتها كه مبناي آن انقلاب بوده در جامعه پزشكي پايدار است و اين نشان از بلوغ جامعه پزشكي است، ارتقاي مهارتهاي پزشكي در دفاع مقدس را اعجابانگيز دانست؛ گنجينهاي كه قابليت عرضه به مجامع علمي دنيا را دارد.
نویسنده : کبري فرشچي
در سومين روز هفته دفاع مقدس دومين همايش نقش جامعه پزشكي در دفاع مقدس با حضور وزير بهداشت، رئيس سازمان نظام پزشكي، سردار حسين سلامي جانشين فرمانده كل سپاه، محسن رضايي دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام و جمعي از پزشكان و فعالان حوزه سلامت در دوران دفاع مقدس برگزار شد.
سايه سنگين تكنوكراتها در دستگاهها
دكتر سيدحسن هاشمي در دومين همايش نقش جامعه پزشكي در دفاع مقدس، با اشاره به تقديم شهدايي از جامعه پزشكي به كشور در دوران پس از انقلاب و دفاع مقدس گفت: كارنامه بسيار درخشاني از امدادگران، پرستاران، پزشكان و مديران ارشد اين حوزه در دوران دفاع مقدس به يادگار مانده است. حضور آنها در جبههها، بسيجيوار و داوطلبانه و بخشي از اين حركت داوطلبانه، تشكيل تيمهاي اضطراري بود. وي با اشاره به بركات زياد دوران دفاع مقدس در حوزه پزشكي افزود: دوران دفاع مقدس، آموزشها و مهارتهاي پزشكي ايران را به شكل اعجابانگيزي ارتقا بخشيد و در حوزه جراحي، گنجينهاي كه از دوران تلخ و شيرين دفاع مقدس به جاي مانده، بينظير و قابلعرضه به مجامع علمي كشور و جهان است.
هاشمي با بيان اينكه در اوايل انقلاب اسلامي بخش اجرايي كشور، سرعت خوبي داشت، افزود: در اين دستگاهها اما سايه تكنوكراتها سنگين بود. بخشي از مشكلات امروز كشور ناشي از آن است و بخش ديگر، مربوط به اخلاق است. بنا به تأكيد وي تنها چيزي كه ميتواند كشور را نجات دهد، اخلاق است كه بايد از ردههاي نخست كشور مانند سياسيون آغاز شود و بعد در مردم و جامعه تسري پيدا كند.
وزير بهداشت گفت: جامعه پزشكي مانند ساير گروهها و صنوف جامعه، بينقص نيست ولي خوبيها و خدمات آن قابل مقايسه با بخش ناكارآمد نيست.
ركوردشكني انتقال مجروح در دفاع مقدس
عليرضا زالي هم در دومين همايش نقش جامعه پزشكي در دفاع مقدس، با اشاره به لزوم تكريم سپيدپوشان عاشورايي و بزرگان در عرصه بهداشت و درمان دفاع مقدس گفت: سير دگرديسي و تكامل بهداشت و درمان در دفاع مقدس آغاز شد. وي افزود: از عمليات ثامنالائمه در دفاع مقدس اسلوب نوين بهداشت و درمان دفاع مقدس شكل گرفت و شتابان به جايگاه ممتاز خود رسيد. رئيس سازمان نظام پزشكي با اشاره به اينكه يكي از بهترين ذخيرههاي فاخر در حوزه طب رزمي و بهداشت و درمان را از زمان دفاع مقدس به دست آوردهايم، گفت: همچنين در اين دوران ركوردشكني در بحث انتقال مجروحان به اتاق عمل را داشتيم به طوري كه اين كار طي كمتر از 25 دقيقه انجام ميگرفت. زالي مهمترين موضوعات ديگر در حوزه دفاع مقدس را حضور چشمگير ارائهكنندگان خدمات بهداشت و درمان برشمرد و گفت: در اين زمان مدل بيمارستان صحرايي و توجه به طب رزمي بسيار با موفقيت همراه شد به طوري كه امروزه ميتوان طب رزمي را به عنوان يك درس كلاسيك آموزش داد. وي با بيان اينكه پزشكان در 25 جبهه دشمنشكن در خطوط اوليه حضور داشتند گفت: در عمليات كربلاي 5 يك هزار امدادگر جامعه پزشكي به شهادت رسيد و اوج قله خوداكتفايي بهداشت و درمان را در اين عمليات به دست آورديم، البته حدود 500 آمبولانس به طور مستقيم در مسير خمپاره دشمن قرار گرفت. سردار حسين سلامي، جانشين فرمانده كل سپاه هم سخنران ديگر اين گردهمايي بود. وي با تأكيد بر نقش اخلاق در عرصه خدمات درماني و پزشكي گفت: همانگونه كه امروزه اخلاقدرماني شاخهاي از علم پزشكي در نظر گرفته شده، در حال وارد شدن به عرصه درمان است. به گفته وي جامعه پزشكي با وجودي كه آمادگي لازم براي ورود به جنگ تحميلي نداشت اما به واسطه غيرت ديني، شعور باطني و فهم عميقشان بار اين مسئوليت را به دوش كشيدند و مطب و آسايش را رها كردند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]