واضح آرشیو وب فارسی:مهر: نبض توریسم کند می زند؛
سود گردشگری سلامت در آذربایجان غربی به جیب دلالان سرازیر میشود
شناسهٔ خبر: 3776990 - شنبه ۳ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۴
استانها > آذربایجان غربی
.jwplayer{ display: inline-block; } ارومیه – وجود دلالان و واسطه ها در بخش توریسم درمانی سالهاست به عنوان تجارتی پرسود در منطقه شمالغرب کشور و در عین حال مشکلی اساسی تبدیل شده است. خبرگزاری مهر- گروه استانها: سکینه اسمی - همسایگی آذربایجان غربی با سه کشور ترکیه، عراق و جمهوری آذربایجان، وجود مراکز درمانی پیشرفته در زمینه های تخصصی در کنار کمبود امکانات بهداشتی و درمانی در کشورهای همجوار بخشی از زیر ساختهای لازم برای توسعه صنعتی گردشگری سلامت در استان هستند. چند سالی است با خشکی دریاچه ارومیه و تغییر رویکرد اقتصادی استان از کشاورزی به بحثهای گردشگری و استفاده از ظرفیتهای مرزی و با توجه به وجود مراکز درمانی پیشرفته در زمینه های تخصصی در کنار کمبود امکانات بهداشتی و درمانی در کشورهای همجوار توسعه توریسم درمانی در استان مورد توجه ویژه قرار گرفته است. اما با وجود این ظرفیت ها درآمد و سود حاصل از گردشگری سلامت سالها به جیب دلالان و واسطه هایی می رود که سلامت گردشگران سلامت را به بازی گرفته و با آن تجات می کنند. عدم انجام تبلیغات مناسب برای شناسایی توانمندیهای پزشکی و داشتن متولیان متعدد و نبود سیستم یکپارچه برای هدایت و جذب گردشگر سلامت نیز از جمله دلایلی است که منجر شده ضمن اینکه سهم درآمدهای ارزی از طریق ارائه خدمات پزشکی به گردشگران در اقتصاد استان ناچیز باشد بلکه واسطه ها در این بخش همچنان جولان دهند. در این میان کارشناسان ساماندهی تعرفه های اتباع خارجی و نظام دریافتی کارکنان بر اساس مصوبات طرح نظام نوین، اختصاص حداقل دو اتاق بستری در بیمارستانهای مرزی و بیمارستانهای شهرهای بزرگ برای توریسم درمانی به شکل VIP، اختصاص قسمتی از سایت بیمارستانها به مقوله توریسم درمانی و هتلینگ را از جمله راهکارهای توسعه صنعت توریسم درمانی می دانند. معرفی پزشکان متخصص شاخص از طریق بروشور به زبانهای خارجی و همچنین از طریق سایتها و مبادی مرزی، تسهیل در پذیرش بیماران با حذف مراحل زائد اداری، بکارگیری نیروی انسانی زبده در ارائه خدمات و تدابیر ویژه برای پذیرش بیماران خارجی و ساماندهی اقامت خانواده آنها از دیگر راهکارهای گردشگری سلامت از دید کارشناسان در آذربایجان غربی است. پیگیری اجرای تعرفه های خدمات تشخیصی- درمانی، اتخاذ راهکارهای قانونی برای تسهیل در فرآیند ورود نظامند گردشگران درمانی، معرفی توانمندیهای پزشکی مدرن و سنتی نظام سلامت استان و اتخاذ راهبردهای مناسب بازاریابی از کشورهای هدف منجر شده تا برنامه جامع عملیاتی گردشگری سلامت آذربایجان غربی روی میز تدوین قرار گیرد.
آذربایجان غربی ظرفیت بالایی در بخش توریسم درمانی دارد معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی در خصوص وضعیت استان در بحث گردشگری سلامت به خبرنگار مهر گفت: این استان به دلیل هم مرزی با سه کشور خارجی و ورود همه ساله هزاران گردشگری خارجی در زمینه توریسم درمانی یکی از استانهای مطرح در این زمینه به شمار می رود. حسین امامی با بیان اینکه هم اکنون آذربایجان غربی در بحث گردشگری سلامت رتبه سوم کشوری را داراست عنوان کرد: براساس آمار رسمی همه ساله ۳۰ الی ۴۰ درصد از ظرفیت واحدهای اقامتی استان به بخش توریسم درمانی و گردشگران سلامت اختصاص می یابد. وی ادامه داد: متاسفانه در سالهای اخیر فعالیت دلالان و واسطه ها در این بخش مشکلات زیادی را برای گردشگران و بخش سلامت استان ایجاد کرده و با ورود گردشگران سلامت به صورت غیرمجاز و طی روند درمان آنها با هدف سودجویی موجب نارضایتی و عدم ارائه مناسب خدمات در این بخش به گردشگران شده است. امامی اضافه کرد: برای جلوگیری از سودجویی این افراد شورای راهبردی گردشگری سلامت در کشور و به تبع آن در آذربایجان غربی تشکیل شده است که طی آن با تعیین ضوابط و شرایط روند جذب گردشگران سلامت تلاش می شود این موضوع ساماندهی شود.
۴ دفتر خدمات مسافرتی مجوز جذب گردشگر سلامت گرفته اند معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی گفت: در این راستا چهار دفتر خدمات مسافرتی مجوز جذب گردشگر سلامت را دریافت کرده اند، این دفاتر گردشگران بخش سلامت را از ابتدای ورود به استان تا طی مراحل درمان و خروج عهده دار خواهند بود. امامی عراق، ترکیه، آذربایجان و نخجوان را کشورهای ارسال کننده گردشگری سلامت استان عنوان کرد و افزود: دفاتر خدمات مسافرتی مورد نظر با تحویل گردشگر سلامت بر اساس نوع بیماری هماهنگی های لازم را با بیمارستانهای معین انجام داده و طی روند درمان در خصوص تعرفه های پزشکی، جابجایی و ... نیز در کنار بیمار حضور خواهند داشت. وی با بیان اینکه دلالان و واسطه ها در این بخش موجب نارضایتی بیماران و گردشگران شده است، عنوان کرد: متاسفانه به دلیل نبود هماهنگی و برنامه ریزی صحیح بیشتر آنان راهی سایر استانهای کشور میشوند که با راه اندازی شورای راهبردی گردشگری سلامت در سالهای آتی این مشکل ساماندهی می شود. امامی با اشاره به تشکیل ستاد فنی برای فراهم آوردن مقدمات تولید تیزر تبلیغاتی از امکانات و استعدادهای مربوط به موضوع سلامت و درمان آذرایجان گفت: با فراهم کردن ساز و کار و مقدمات برگزاری همایش یکروزه منطقهای مربوط به توانائی ها و ظرفیتهای توریسم درمانی استان نیمه دوم امسال این همایش در ارومیه برگزار می شود.
آذربایجان غربی در بحث توریسم درمانی از استانهای برتر کشور است رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی آذربایجان غربی نیز در خصوص وضعیت استان در زمینه گردشگری سلامت به خبرنگار مهر گفت: هم اکنون استان در بحث گردشگری سلامت جزو رتبه های برتر کشوری است و در جایگاه سوم قرار دارد. جواد آقازاده با بیان اینکه با تشکیل شورای راهبردی گردشگری سلامت توجه زیادی به زیرساخت های توریسم درمانی در استان صورت گرفته است افزود: توسط بخش خصوصی یک بیمارستان مجهز برای جذب گردشگران سلامت در استان در حال احداث است. وی ادامه داد: مجتمع پزشکی درمانی عمار، آزمایشگاه رفرانس، توسعه و توجه به وضعیت اورژانس بیمارستان امام خمینی (ره) در وسعت چهارهزار مترمربع اقدامات این دانشگاه در زمینه بهبود روند ارائه خدمات به بیمارستان و نیز گردشگران سلامت است. آقازاده با اشاره به اینکه حرکت و گام های خوبی در زمینه توجه به گردشگری سلامت در استان آغاز شده است، اضافه کرد: ساماندهی و انتقال بخش زنان و زایمان بیمارستان کوثر ارومیه نیز مراحل نهایی را طی می کند و بزودی شاهد بهبود روند ارائه خدمات به بیماران خواهیم بود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی آذربایجان غربی در خصوص وجود دلالان و واسطه ها در این بخش نیز گفت: متاسفانه در تمامی بخش ها مشکلی به نام وجوددلال و واسطه را شاهدهستیم بخش گردشگری سلامت نیز سالهاست با این معضل دست و پنجه نرم می کند اما با تشکیل شورای راهبردی سلامت و توجه به زیرساخت این موضوع در سالهای آتی نیز ساماندهی و برطرف می شود. آذربایجان غربی به دلیل موقعیت جغرافیایی از پتانسیلهای ویژه ای برای توسعه بهداشت و درمان در غرب کشور و کشورهای همجوار برخوردار است ولی متاسفانه روند نامناسب موجود در بحث گردشگری سلامت استان، نبض توریسم را کند کرده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]