تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 12 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):رسول خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله هرگز با مردم به اندازه عقل خود سخن نگفتند و فرمودند:...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820337090




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

برج‌های مراقبت پرواز فرودگاه ها برچیده می شوند؟


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: برج های مراقبت ترافیک هوایی سازه هایی بسیار مهم در فرودگاه ها هستند، اما چشم انداز جایگزینی آنها با فناوری ارزان تر و کارآمدتر ایجاد شده است.


به گزارش ایرنا از پایگاه خبری ساینتیفیک امریکن، برج کنترل ترافیک هوایی سازه ای شناخته شده و مهمترین بخش در فرودگاه ها است. از محل این برج ها است که مسوولان کنترل پروازها بر تردد هواپیماها نظارت می کنند، با خلبانان ارتباط می گیرند و در صورت نیاز، فوریت ها را مدیریت می کنند.
 
این برج های بلند به واسطه پنجره های تعبیه شده در آنها چشم انداز روشنی از فرودگاه و محوطه های آن دارند. ایستادگی در برابر بادهای شدید و حتی زمین لرزه از ویژگی های این سازه است که ساخت و فعالیت آن هزینه های زیادی نیز در بر دارد.
 
براساس این گزارش، اما فناوری جدیدی احتمالا به زودی جایگزین برج های مراقبت ترافیک هوایی می شود. این فناوری امکان می دهد که به واسطه اطلاعات پرواز ثبت شده و دریافتی از دوربین ها و حسگرهای تعبیه شده در فرودگاه ها ، ترافیک هوایی بسیار کم هزینه تر و آسان تر در ساختمان هایی دور از محل فرودگاه ها رصد و مدیریت شود. 


به واقع، این "برج های دور" امکان کنترل تردد هواپیماها را از اتاق های کنفرانس با تجهیزات ارزان به جای برج های کنترل گران قیمت فراهم می کنند. به جای حضور در یک برج مراقبت و نگاه کردن از پنجره های آن، صفحه های نمایش در اتاق های کنترل دور می توانند تمامی ابعاد یک عملیات پروازی را نشان دهند. 


برخی کشورها همچون آلمان، ایرلند و سوئد در زمینه این فناوری سرمایه گذاری کرده اند . سوئد آوریل 2015 نخستین تاسیسات برج دور در جهان را افتتاح کرد. تاسیسات یاد شده عملیات پروازی در فرودگاه اورناسکولدزویک را در 123 کیلومتری آن کنترل می کند. سیستمی متشکل از دوربین های دارای رزولوشن بالا ، میکروفون ها، نورهای علامت رسان و حسگرهای زمین شناسی در باند فرودکاه داده ها را به برج مراقبت دور منتقل می کنند و در اختیار مسوولان آن قرار می دهند. 


برنامه این است که ترافیک سه فرودگاه کوچک در سوئد از همین تاسیسات هدایت شود که هزینه های زیادی را کاهش خواهد داد. 


در عین خال، به کارگیری این فناوری به ویژه برای مدیریت پروازهای چند فرودگاه خالی از چالش و مانع نیز نیست. 


فرودگاه ها شبیه یکدیگر نیستند، به عبارت دیگر، ممکن است یک فرودگاه روی ارتفاعات ساخته شده باشد که به لحاظ طول باند و یا وضعیت هوا ویژگی های متفاوتی در قیاس با فرودگاهی دارد که همسطح دریا ساخته می شود. همچنین فرودگاه احداث شده در نزدیکی منطقه مسکونی با فرودگاه دور از چنین مناطقی به لحاظ مساله صوتی شرایط خاص تری دارد. 


با به کار گیری این فناوری خطای انسانی نیز می تواند افزایش یابد، اما مزایای این رویکرد چنان زیاد است که کارشناسان پیگیری رفع مشکلات آن را موجه می دانند. 


۰۲ مهر ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن