تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):شتاب کردن در کاری پیش از بدست آوردن توانایی و سستی کردن بعد از به دست آوردن فرصت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846229101




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اعتراف عربستان به حمایت از گروه های افراطی


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری تسنیم: "زلمی خلیل زاد" دیپلمات  مشهور آمریکایی در مجله " پلیتکو"  درمورخ 14 سپتامبر نوشت: من به همراه چند تن از مقامات سابق آمریکا به عربستان سعودی سفرکردیم. دراین سفر یکی از مقامات سعودی  اعتراف کرد که ریاض آمریکا را گمراه ساخته است.  این مقام سعودی توضیح داد عربستان  در اوائل دهه 70 میلادی  چطور از گروه های اسلامگرای افراطی  در مقابل "جمال عبدالناصر" رئیس جمهور اسبق مصر حمایت کرده به گونه ای که به جنگ در مرزهای یمن منجر شد.

نویسنده که از محافظه کاران جدید آمریکاست به نقل از این مقام سعودی افزود: این استراتژی  علیه جمال عبداالناصر با موفقیت مواجه  شد و سعودی ها عملا توانستند بیشترین  استفاده  را  ار اسلامگرایان  ببرند.  وی توضیح  داد که  حمایت  از اسلامگرایان افراطی سبب شد تا  درمقابل تجاوز شوروی سابق به افغانستان ایستادگی شود  و این کشور درجنگ افغانستان  شکست  بخورد البته این کار با همکاری آمریکا انجام شد. این استراتژی نیز درمقابل  شوروی سابق با موفقیت همراه شد. همچنین  این  استراتژی درباره گروه های شیعی  که  مورد حمایت  ایران هستند،  مورد استفاده قرار گرفته است.

زلمی خلیل زاد به نقل از مسئولان عربستان سعودی نوشت: حمایت ریاض از اسلامکرایان افراطی اکنون  به خطر جدیدی علیه عربستان و غرب تبدیل شده است . یکی از مقامات یبلندپایهی سعودی گفته است ریاض بعد از حملات 11 سپتامبر تاکنون  به حمایت از اسلامکرایان افراطی اعتراف نکرده است  زیرا  از این  واهمه  دارد که  حمایت غرب  را  از دست بدهد  یا غرب با عربستان همچون  دشمن رفتار کند . بنابراین،  ما همواره  حمایت  از اسلامگرایان افراطی را انکارمی کنیم .

نویسنده در مقاله خود این سئوال را مطرح می کند  چرا عربستان  با این صراحت  از حمایت  گروه های اسلامگرای افراطی  سخن می گوید؟  این  سیاست جدید ریاض  تا چه اندازه ای  برد  دارد؟  آیا گروه های  افراطی  نظیر "جبهه النصره"  همچنان  از عربستان  پول  دریافت می کنند؟  در این دیدار یکی از مقامات سعودی  گفت نزدیکی  و همکاری  بین  خاندان آل سعود با هدف ساختن آینده جدید  برای  کشورشان  بوجود آمده است  که  از جمله می توان  به  انجام  اصلاحات  گسترده   و فراگیر  اقتصادی  اشاره  کرد.

زلمی خلیل زاد در مقاله  خود  نوشت:  مقامات  ریاض  افراط گرایی  اسلامی  و ایران  را  دو  تهدید  بزرگ  علیه  عربستان  می دانند. بطوری که  ملک سلمان  پادشاه این کشور ایران را مسئول بی ثباتی  و درگیری ها ی منطقه  می داند. به نظر می رسد  نقش  ایدئولوژی  رهبری  جدید سعودی  به نفع اصلاحات  در این کشور کاهش  یافته است.  حال  در کشوری که  به  شیوه استبدادی  توسط آل سعود  اداره  می شود  چقدر برنامه های اصلاحات  می تواند  با موفقیت روبرو شود؟  چقدر کادر رهبری جدید عربستان  درخصوص اجرای برنامه های اصلاحات  در کشورشان وحدت  دارند.؟  با مانع تراشی های  نسل قدیم  و متنفذ خاندان آل سعود  در روند اصلاحات چه کار خواهند کرد؟  آیا این  مانع تراشی ها عربستان  را به سمت  بی ثباتی  سوق  خواهد داد؟ این  در حالی است  که علمای  وهابی  به انجام  اصلاحات  درعربستان مخالفند.

نویسنده  تاکید کرد  برنامه  اصلاحاتی که  بیشتر عربستان اعلام  کرده بود  در این کشور اجرای خواهد شد عملیاتی  نشد چراکه  علما و موسسات  دینی  وهابی  که  شریک  خاندان آل سعود  در حکمرانی هستند  با انجام  اصلاحات  مخالفت کردند  و آن را  نابود ساختند. همچنین  باید به  این نکته  توجه  داشت  که اجرای اصلاحات در عربستان  ممکن است  به  ناآرامی های  سیاسی  منجر شود  زیرا  برخی  از شخصیت های متنفذ  و صاحب  قدرت از وضعیت  کنونی در این کشور بهره مند هستند. به علاوه، آمادگی مردم عربستان  برای  رقابت  در جهان اقتصاد نیز درموفقیت  انجام اصلاحات  دراین کشور شرط است.

زلمی خلیل زاد درمقاله خود تصریح کرد:  به نظر می رسد که تمرکز ریاض  بر مسئله داعش  و ایران  سبب  تغییر موضع عربستان  در قبال اسرائیل  شده است . درحقیقت،  ریاض و تل آویو بر این  باورند که ایران و داعش  تهدیدی علیه عربستان و اسرائیل  هستند. لذا مانعی وجود ندارد که ریاض  و تل آویو  درآینده با یکدیگر همکاری  کنند. این  درحالی است  که مقامات  سعودی  به صراحت اعلام کرده اند  که اسرائیل  را دشمن  نمی دانند و در هیچ  اقدام نظامی علیه تل آویو شرکت نخواهند کرد.

این  دیپلمات  سابق آمریکایی  تاکید کرد: امید بیشتر نسبت به انجام اصلاحات  درعربستان  درمقایسه با سایر کشورهای خاورمیانه  وجود  دارد. پس از اینکه با مقامات  مختلف  عربستان  صحبت کردم به این  نتیجه رسیدم که  بیشتر آنان  در اجرای برنامه های اصلاحات جدی هستند. اگر عربستان در انجام اصلاحات موفق بشود، این کشور قوی تر از گذشته خواهد  شد و امکان ایفای نقش  بیشتری در خاورمیانه  پیدا  خواهد کرد. از جمله این  نقش ها می توان به رویارویی  با ایران و انجام مذاکرات هدفمند  برای پایان  جنگ های خاورمیانه  اشاره کرد البته  عربستان  باید  در سیاست های خود در حمایت از اسلامگرایان  افراطی تغییر ایجاد کند  تا  درسایه  آن گروه های مسلح اسلامگرا شکست بخورند.

زلمی خلیل زاد در پایان  مقاله خود نوشت:  چنانچه عربستان  دراجرای برنامه های اصلاحات خود با موفقیت  روبرو شود،  این  موفقیت  می تواند الگویی  برای  سایر کشورهای سنی  در جهان عرب باشد  و این  روند  کمک  می کند  تا اصلاحات  در سطح گسترده تری  انجام  شود. لذا ما " آمریکا"  باید  رهبران  سعودی  تشویق به  انجام  اصلاحات  تشویق و از این روند حمایت  کنیم.




۰۲ مهر ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن