واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: به گفته رهبر کبیر انقلاب، مجلس همیشه در رأس امور است. با این حال، به نظر می رسد در دوران فعالیت مجلس شورای اسلامی پس از انقلاب اسلامی، مجلس به شکل واقعی و به لحاظ ساختاری و کارکردی، آن گونه که باید نتوانسته از جایگاه خود دفاع کند.
به گزارش «تابناک»، به گفته بسیاری از بزرگان، مجلس اول و دوم شورای اسلامی، بسیار قوی بودند، چرا که افراد توانمندی در آن مجالس حضور داشتند که کارآمدی مجلس را بالا برده بودند، ولی در سایر دوره ها ـ به جز در مواردی خاص ـ آنچنان نقش محوری در میان قوای سه گانه کشور نداشته و حتی در سال های اخیر، شرایط به گونه ای پیش رفت که در سال های گذشته، برخی سیاستمداران کشور، بودن یا نبودن مجلس در کشور را نیز بی تأثیر می دانستند، به گونه ای که حتی رئیس دولت وقت، دیگر مجلس را در رأس امور نمی دانست.
اما با آغاز دولت یازدهم و همچنین شروع به کار مجلس دهم، به نظر می رسد که مجلس به جایگاه ویژه خود نزدیک شده و به گونه ای در حال اجرای نقش محوری خود است.
در همین ارتباط، بهروز نعمتی، عضو هیأت رئیسه مجلس دهم در گفت و گو با تابناک اظهار داشت: واقعیت این است ـ به گفته کسانی که در گذشته در مجلس بوده اند ـ مجالس گذشته و بخصوص مجالس اول و دوم، بسیار استخوان دار و قوی بوده اند و اینکه با گذشت زمان و تغییر شرایط، مجلس ها کمی ضعیف تر شده اند، به نظر حرف درستی است، ولی تصور می کنم که بحث تحزب بتواند این مشکلات را رفع کند.
عضو هیأت رئیسه مجلس در واکنش به اینکه در گذشته و بخصوص در زمان مجالس هشتم و نهم حمله های زیادی به مجلس شد و حتی برخی ادعا می کردند که مجلس تعطیل هم شود، اتفاقی در کشور رخ نمی دهد و یا برخی دیگر که علنی می گفتند مجلس در رأس امور نیست، گفت: بنا به گفته صریح امام، مجلس همیشه در رأس امور است و هیچ کس در هیچ جایگاهی نمی تواند این گونه حرف ها را بزند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: اینکه فردی بگوید مجلس باشد یا نباشد، ضرورتی ندارد حرف درستی نیست و اینکه فردی بگوید، مجلس در رأس امور نیست، حرف باطلی است، این حرف ها به نظر من بسیار بی اهمیت است و مجلس در رأس هرم کشور قرار دارد.
وی گفت: با نگاه به مجالس گذشته، واقعا این موضوع بیشتر نمایان می شود؛ به طور مثال، اگر برجام در مجلس تصویب نمی شد، چقدر عواقب می توانست داشته باشد. شاید تک تک نماینده ها قدرت زیادی نداشته باشند، چون بالاخره فردی از این جامعه هستند؛ اما کلیت مجلس جایگاه بالایی دارد و این جایگاه را نیز قانون اساسی به آن داده است.
نعمتی یادآور شد: متأسفانه برخی می خواستند ادای رضا شاه را درآورند و مجلس را به توپ ببندند؛ اما نه تنها نتوانستند این کار را بکنند، بلکه به مرور هم مشخص شد که مجلس از چه جایگاهی برخوردار است.
وی افزود: با نگاه به آمار سال های گذشته، خواهیم دید، برخی کارهای مفید نیز در مجلس انجام شده؛ برای نمونه، در مجلس گذشته، بحث تحقیق و تفحص از بیمه را داشتیم که به نتیجه رسید یا تحقیق و تفحص از خودروسازی ها، تأمین اجتماعی و چندین کار دیگر که به نتیجه رسید. شاید این بازتابی در جامعه نداشته، ولی اثر خود را گذاشته است. از سوی دیگر، قانون به مجلس می گوید، شما تحقیق و تفحص را انجام دهید و بقیه کار را به قوه قضاییه بسپارید. مجلس در جایگاه قضاوت نیست و بقیه کار مربوط به قوه قضاییه می شود که مجلس پرونده ها را به آن ارجاع داده است.
وی در پاسخ به اینکه چرا مجلس گذشته، کاری برای برخی رفتارهای نامتعارف دولت قبل انجام نداد، گفت: بحث های زیادی در خصوص رفتار رئیس دولت نهم و دهم مطرح بود و بخصوص بحث خانه نشینی وی حاشیه های زیادی داشت؛ اما به دلیل برخی ملاحظات، از جمله اینکه سال آخر دولت بود و امکان داشت، حاشیه های زیادی ایجاد شود، مجلس از این کار صرف نظر کرد.
وی در پاسخ به اینکه آیا توصیه هایی هم از بیرون به مجلس می شد نیز گفت: کسی به مجلس توصیه ای نمی کرد. دست کم در مورد خود من کسی چیزی نگفت و کسی در مجلس سفارشی کار نمی کرد.
این نماینده گفت: همیشه در تمام مجالس عده ای نماینده، موافق یک دولت و عده ای نیز مخالفت هستند؛ اما اینکه نمایندگانی وکیل الدوله باشند و تمام منویات دولت را به اجرا درآورند، آسیب جدی به مجلس می زند و به نظر من، این نماینده اشتباه به مجلس آمده است. اینها باید در خود دولت فعالیت کنند.
وی همچنین یادآور شد: نماینده باید مردانه پای کار بایستد و در جایی که لازم است، مشفقانه حمایت کند و در جایی که کار خطایی شد، از آن جلوگیری کند و تذکرهای لازم را بدهد. نماینده باید در مجلس در هر کار به حجت شرعی برسد، در غیر این صورت خیانت کرده است.
۰۲ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]