واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
همه ی ما اسم بیماری هایی نظیر ایدز، سرطان خون، هپاتیت و … را شنیده ایم؛ اما اطلاعاتی درباره این بیماری های خطرناک و نحوه ی انتقال آن ها نداریم. بدن انسان به طور طبیعی با قرار گرفتن در معرض عوامل مختلف داخلی یا خارجی که با ترکیب آن سازگار نیست، واکنش نشان میدهد. از قضا خون بخش جداییناپذیر سیستم گردشی بدن است که مواد مختلف را به قسمتهای مختلف بدن منتقل میکند. حال تصور کنید، ترکیبی وارد سیستم گردش خون ما شده و ما نمیتوانیم خود را با آن وقف دهیم.اغلب خون دچار ناخالصی میشود یا به علت امراض مختلف آلوده میشود. در این مورد، مردم به فرآیند انتقال خون نیازپیدا میکنند. کار بانک خون جمعآوری خون اهداشده و ذخیره کردن آنهاست تا در زمان نیاز از آن استفاده شود. اگرچه خون قبل و پس از اهدا شدن تحت آزمایش قرار میگیرد اما گاهی مشکلی پیش میآید . در این موضوع شکی نیست که انتقال خون میتواند زندگی فرد را نجات دهد اما در صورت رعایت نکردن نکات ایمنی و بهداشتی احتمال انتقال عفونت و بیماریهای متعدد نیز وجود دارد.در ادامه این مطلب به بیماریهای قابل انتقال از طریق خون آلوده اشاره میشود. درخور ذکر است این مطلب به معنای نفی کار ارزشمند اهدا کنندگان برای تأمین نیاز حیاتی بیماران وتلاش سازمان انتقال خون کشورمان در فرآیند تهیه ونگهداری ازخونهای اهدایی نیست .
اچآی وی:
این بیماری کشندهترین بیماری است که انسانها را تهدید میکند. ایدز از شیوههای مختلف انتقال پیدا میکند که یکی از آنها انتقال خون است.
سرطان استخوان:
سرطان استخوان میتواند در سلولهایی که استخوان تشکیل میدهد به وجود بیاید. ازآن جا که خون در این سلولها موجود است احتمال زیادی وجود دارد که ناقل میکروبهای عفونت زا باشد.
هپاتیت/هپاتیت ویروسی:
این بیماری، در واقع عفونت کبدی است که میتواند نوع شدیدی از یرقان را به وجود بیاورد. انواع هپاتیت شامل A، B،C، D، E،G است. این بیماری کشنده سالانه باعث مرگ میلیونها نفر میشود. اینیکی از بیماریهایی است که براثر انتقال خون به وجود میآید.
سرطان خون:
آمار مبتلایان به لوسمی یا سرطان خون روزبه روز در حال افزایش است . در این بیماری سلولهای خون آسیب میبیند وتوان مقابله کردن آنها با بیماری کاهش پیدا میکند. این بیماران در مقایسه با بیماران دیگر عمر کوتاه تری دارند.
کم خونی سلول داسی شکل:
این یک بیماری دیگر خونی است که براثر انتقال خون آلوده به وجود میآید. پزشکان همعقیدهاند که این بیماری ارثی است و از طریق خون نیز انتقال پیدا میکند.
تالاسمی:
این بیماری را اغلب والدین به فرزندانشان منتقل میکنند . این بیماری مانع از به وجود آمدن سلولهای جدید خون میشود و به همین دلیل است که انتقال خون تنها راه درمان آن بهحساب میآید.
بیماریهای متعدد دیگری نیز وجود دارد که ممکن است از طریق انتقال خون آلوده به فرد منتقل شود که برای پیشگیری لازم است محتاطانه عمل شود. منبع: زندگی سالم
2 مهر 1395
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]