واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: سرقت بنزين، مالكان خودرو در آمريكا را سرگردان كرد
گروه خودرو- تصاوير ضبط شده توسط دوربين مداربسته خودروي سفيدي را نشان ميدهد كه پس از تعطيلي جايگاه عرضه سوخت خصوصياي در حومه شهر شارلوت در كاروليناي شمالي به جايگاه نزديك ميشود.
دو مرد از خودرو پياده شدند و پس از دقايقي وررفتن با يكي از پمپها، آن را به كار انداختند.
نيمههاي شب است كه قطاري از خودروها از راه ميرسند تا به نوبت باك خود را پر كنند. چراغهاي جايگاه خاموش است و آن دو مرد در نقش متصدي جايگاه مشغول پر كردن باك خودروها هستند.
برخي از مراجعان علاوه بر پركردن باكهاي خود، گالنهايي بزرگ به همراه دارند كه آنها را هم از بنزين لبالب ميكنند.
نوار ويدئويي تعدادي از كساني كه براي بنزين زدن آمدهاند را نشان ميدهد كه با تلفنهمراه در حال صحبت كردن هستند و به ظاهر دوستان و آشنايان را به بهرهبردن از اين خوان گسترده فرا ميخوانند.
بيل رلگينز، افسر تحقيق پليس شارلوت كه در حال بررسي اين ماجرا است، ميگويد: فيلم حداقل 20خودرو را نشان ميدهد كه يكييكي وارد جايگاه شدند و بنزين زدند.
او با تاكيد بر اينكه كساني كه به جايگاه ميآمدند از قبل مطلع شده بودند، ميافزايد: اين سرقت سازماندهي شده 4هزار دلار براي صاحب جايگاه آب خورد.
با رسيدن بهاي بنزين به 4دلار براي هر ليتر در آمريكاي شمالي شنيدن اخباري از اين دست براي آمريكاييها و كاناداييها به امري روزمره تبديل شده است. جف لنارد، رييس اتحاديه ملي جايگاهداران ايالات متحده تاكيد دارد سرقت بنزين به مشكلي
جدي براي همكاران او تبديل شده است.
با اين حال سارقان بنزين فقط جايگاههاي عرضه بنزين را به عنوان اهداف خود برنميگزينند بلكه باك پر از بنزين خودروهاي پارك شده، كارگاههاي ساختمانسازي كه به طور طبيعي هميشه مقداري بنزين ذخيره ميكنند و حتي مزارع بزرگ كه ناچار به تامين بنزين مصرفي ماشينآلات كشاورزي خود در مخازن بزرگ هستند هم از ناخنك سارقان در امان نيستند.
همين ماه گذشته بود كه سارقي مسلح راننده تانكري حامل بنزين را در هوستون واقع در جنوب آمريكا با تهديد اسلحه از كاميون بيرون
انداخت و با 20هزار ليتر بنزين متواري شد.
سرقت بنزين به قدري شايع شده كه سايتهايي چون YouTube مملو از ويدئوهاي ضبط شده از شيوههاي نوين سرقت آن هستند تا پيش از اين شايعترين شيوه سرقت بنزين ترك جايگاه بدون پرداخت وجه پس از بنزين زدن بود.
جايگاهداران طي سالهاي اخير با دريافت وجه بنزين قبل از آغاز عمليات سوختگيري به مقابله با اين معضل رفته بودند و امروز در نتيجه مبارزه براي جلوگيري از عدم پرداخت وجه بنزين تقريبا 99درصد از حدود يكميليون جايگاهي كه در ايالات متحده و كانادا وجود دارد پول بنزين را قبل از شروع عمليات سوختگيري از راننده طلب ميكنند.
اين تمهيد موجب شد زيان ناشي از بنزين دزدي از 300ميليون دلار در سال 2005 ميلادي به كمتر از134ميليون دلار در سال گذشته كاهش يابد.
با توجه به الزامي شدن از پيش پرداختن وجه بنزين، سارقان بايد به شيوههايي خلاقانه و نوظهور روي ميآوردند. سارقان ياد گرفتهاند در جايگاههاي خودكار كه با كارت اعتباري كار ميكنند چطور پمپ را دستكاري كنند و بنزين بيشتري بزنند.
برخي حتي با سوراخ كردن زمين به طور مستقيم از مخازن زيرزميني ذخيره بنزين در جايگاهها سرقت ميكردند و بنزين به بشكههايي كه همراه ميآوردند، پمپاژ ميشد.
اين عمليات اگر چه به غايت خطرناك است و احتمال انفجار و مسموميت ناشي از تبخير بنزين در آن وجود دارد اما سارقان علاقه زيادي به آن نشان ميدادند و هنوز هم نشان ميدهند.
رانندگان كاميونها و تريلرهاي بين شهري هم به طعمهاي سهلالوصول براي سارقان سوخت تبديل شدهاند، رانندگان در توقفگاههاي بين راهي خودرو را براي ساعاتي ترك ميكنند تا استحمام كنند، غذا بخورند يا اندكي بياسايند اما زماني كه بازميگردند با باك خالي روبهرو ميشوند.
سارقان از خودروهاي كوچك هم چشمپوشي نميكنند. پيكآپها و SUVها كه معمولا باكهاي بزرگ دارند و از بنزين سوپر استفاده ميكنند براي سارقان سوخت جذابيت خاصي دارند. براي سرقت سوخت اين خودروها از شيوههاي مختلفي استفاده ميشود.
گاه درب باك را ميشكنند و با شلنگ سوخت را به گالن منتقل ميكنند و در مواردي كه خرطومي باك به گونهاي است كه نميتوان شلنگ را به دورن باك هدايت كرد لولههاي انتقال سوخت به موتور را قطع ميكنند و در پارهاي موارد سوراخ كردن باك هم گزارش شده است.
هر چند برخي شركتهاي خودروساز براي مقابله با اين معضل درب باك را به قفلهاي محكم مجهز كردهاند و در سيستم انتقال سوخت به جاي شلنگهاي لاستيكي از شلنگهاي فلزي استفاده ميكنند كه بريدنشان سختتر است اما به نظر ميرسد مالكان خودروها براي مقابله با سرقت سوخت، كار زيادي نميتوانند انجام دهند.
پليس كه طي ماههاي اخير با افزايش درخور توجه سرقت مواجه شده با روي آوردن به تكنيكهايي جديد و افزايش هوشياري نيروهايش سعي دارد به مصاف سارقان سوخت برود.
پنجشنبه 30 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 203]