واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه ایران: شبکه بانکی کشور خود را برای آغاز توزیع کارتهای اعتباری عام 10 تا 50 میلیون تومانی آماده می کند.
درحالی که بانک مرکزی طی ماه گذشته بخشنامه صدور کارت های اعتباری جدید را در سه سطح برنزی 10 میلیون تومانی، نقره ای 30 میلیون تومانی و طلایی 50 میلیون تومانی به تمام بانک ها و مؤسسات اعتباری ابلاغ کرده است، اکنون زمان آن فرا رسیده است تا با عرضه نخستین کارت های اعتباری عام از این فرصت جدید در نظام بانکی ایران رونمایی شود. قرار است دراین طرح خود بانکها ضوابط و مقررات نحوه صدور و اختصاص کارت را تعیین کنند تا پس از آن میان بانکها رقابت ایجاد شود.
درکنار مسئولان بانک مرکزی که تدوین کننده این طرح بوده است بسیاری از کارشناسان اقتصادی و بانکی نیز اعتقاد دارند که توزیع کارت های اعتباری عام آثار مطلوب و مثبت بسیاری به همراه خواهد داشت. درواقع با ورود این نوع کارت ها به بازار شکل و شمایل وام های خرد در نظام بانکی ایران تغییر خواهد کرد و تمام وام های بانکی تا سقف 50 میلیون تومان به کارت های اعتباری مهاجرت خواهد کرد.
با کارت های جدید مشتری پس از امضای قرارداد و توافق با بانک مورد نظر تنها یک بار اقدام به ارائه مدارک و ضمانت ها می کند و همواره از مزایای کارت دریافتی خود استفاده می کند. طبق مقررات تدوین شده به هرمیزانی که مشتری اقساط خود را واریز کند به همان میزان به اعتبار کارت او شارژ می شود.
امروز وعده ها محقق می شود
امروز اول مهر مهلتی است که بانک مرکزی در بخشنامه خود به بانک ها داده است تا از آن به بعد امکان صدور کارت های اعتباری عام در شبکه بانکی فراهم باشد. در هفته های اخیر بانک ها بسترهای لازم و مورد نیاز برای اجرایی کردن این بخشنامه را فراهم کرده اند و اکنون باید دید که کدام بانک گوی سبقت را از سایرین می رباید. مدیر عامل بانک ملی ایران دراین باره از عرضه کارت های اعتباری جدید 100 تا 500 میلیون ریالی در آینده نزدیک در شعبههای بانک ملی ایران خبر داد.
محمدرضا حسین زاده با اشاره به صدور دستورالعمل نحوه عرضه این کارت ها از سوی بانک مرکزی گفت: شعبه های بانک ملی برای عرضه این کارت ها در سراسر کشور آمادگی دارند. وی ادامه داد: این کارت ها کمک مؤثری برای دریافت کنندگان تسهیلات و وام های خرد بانکی نظیر وام خرید کالا، خودرو و جعاله مسکن خواهد بود و می تواند پاسخگوی نیاز مردم باشد. حسین زاده افزود: سقف اعتبار این نوع کارت ها در سه سطح 100، 300 و 500 میلیون ریالی و دائمی است که با پرداخت بخشی از اقساط، بارها قابلیت تأمین اعتبار از سوی بانک صادرکننده را خواهد داشت.
جزئیات جدید از کارت های اعتباری جدید
مدیرعامل بانک ملت نیز با اشاره به عرضه کارت های اعتباری مرابحه این بانک از اول مهرماه سال جاری جزئیات تازه ای از نحوه دریافت و هزینه کرد این نوع کارت ها اعلام کرد.
هادی اخلاقی فیض آثار افزود: بانک ملت از ابتدای مهرماه سال جاری براساس دستورالعمل اجرایی صادره از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ، نسبت به اعطای کارتهای اعتباری مرابحه در سه سطح طلایی با سقف فردی ۵۰۰ میلیون ریال ، سطح نقره ای با سقف فردی ۳۰۰ میلیون ریال و سطح برنزی با سقف فردی ۱۰۰ میلیون ریال اقدام خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: هموطنان می توانند درخواست خود را به همراه مدارک و مستندات لازم به یکی از شعبه های بانک ملت ارائه و در صورت احراز شرایط و ضوابط اعتباری بانک از جمله توانمندی مالی، نسبت به دریافت کارت اعتباری اقدام کنند. مدیرعامل بانک ملت، نرخ سود تسهیلات کارت اعتباری مذکور را ۱۸ درصد و بازه زمانی بازپرداخت آن را ۱۲ تا ۳۶ ماه ذکر کرد. وی اظهار داشت: مقاطع صدور صورتحساب به صورت ماهانه خواهد بود و دارنده کارت در صورتی که تا ۷ روز پس از صدور صورتحساب نسبت به تسویه بدهی خود اقدام کند به میزان خالص تسهیلات تسویه شده، اعتبارکارت وی مجدداً شارژ خواهد شد ، در غیر این صورت تقسیط بدهی حداکثر تا ۳۶ ماه انجام خواهد شد.
اجرای طرح کارت اعتباری در شبکه بانکی از اول مهر
رئیس کانون بانکهای خصوصی با بیان اینکه بانکها از طرح کارت اعتباری استقبال میکنند، گفت: کارتهایی که هماکنون مردم استفاده میکنند، کارت اعتباری نیست و قبل از استفاده باید پول در حساب باشد و دارنده کارت از پول خودش استفاده میکند. کوروش پرویزیان با اشاره به اعتباردهی کارت اعتبار به مشتری بانک، گفت: با این کارت، فرد به صورت اعتباری میتواند خرید کند و مهلتی برای تسویه بدهی در نظر میگیرند، این کارتها بتدریج به سمت روشهایی میرود که در همه جا قابل استفاده باشد. مدیرعامل بانک پارسیان تصریح کرد: پیشنهاد ما این است که روشی هم ایجاد شود که پس از خرید کالا با کارت اعتباری از فروشگاه مشخص شده، یک فاصله زمانی 30 تا 40 روزه برای واریز وجه به حساب فروشنده از سوی بانک وجود داشته باشد، زیرا با این کار هدف از بهکارگیری این ابزار که همان تحریک تقاضا است، بخوبی محقق میشود.
۰۱ مهر ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]