تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص): اى مردم! جز اين نيست كه خداست و شيطان، حق است و باطل، هدايت است و ضلالت، رشد ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832908664




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

8 نکته که در مورد گلادیاتورها نمی دانستید


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: مجله همشهری دانستنی ها - احسان حاجیان: گلادیاتورهای رومی قهرمانان مردم فرودست روم بودند. مردم کوچه و بازار، آن ها را دوست داشتند، اما اشراف گاهی مسخره شان می کردند.به مدت بیش از 650 سال، رومی ها، در گوشه و کنار امپراتوری، در استادیوم ها و میدان ها جمع می شدند تا به جان هم افتادن های خونین این جنگجویان مسلح و به خوبی آموزش دیده را تماشا کنند؛ نمایشی که هم ورزش بود، هم تئاتر و هم آدم کشی. با ما همراه باشید تا در مورد بدنام ترین تفریح رومی ها اطلاعات جالبی بخوانید.


هشت نکته ای که در مورد گلادیاتورها نمی دانستید

 

1- گلادیاتورها همیشه برده نبودند

همه گلادیاتورها با غل و زنجیر به استادیوم برده نمی شدند. اگرچه، گلادیاتورهای اولیه، اسیران جنگی یا بردگان مجرم بودند، اما از قرن اول میلادی به بعد افراد آزادی که هیجان نبرد و سر و صدای تماشاگران اغوایشان کرده بود نیز، به امید کسب افتخار و جایزه مالی وارد مدرسه های گلادیاتوری می شدند.
 
اغلب این جنگجویان سربازان درمانده ای بودند که مهارت جنگیدن داشتند، اما بعضی از آن ها هم اشراف، شوالیه ها و حتی سناتورهایی بودند که مشتاق نشان دادن توانمندی های رزمی خود به همه بودند.

2- نبردهای گلادیاتوری در اصل بخشی از مراسم خاکسپاری بود

مبارزه های بین گلادیاتورها به عنوان آیینی که در مراسم خاکسپاری اشراف ثروتمند برگزار می شد، شروع شد. هنگامی که اشراف زادگان مهم می مردند، خانواده آن ها برای ستایش فضیلت هایی که آن شخص در زمان حیات خود داشت، بین برندگان یا زندانیان مبارزه برگزار می کردند. رومی های اولیه عقیده داشتند ریختن خون انسان به تطهیر روح انسان مرده کمک می کند.

 

هشت نکته ای که در مورد گلادیاتورها نمی دانستید

 

3- آن ها همیشه تا سرحد مرگ نمی جنگیدند.

برخلاف آنچه در فیلم های هالیوودی و سریال های تلویزیونی نشان داده می شود، بیشتر مبارزه ها تحت قوانین و مقررات عادلانه و سفت و سختی برگزار می شد. مسابقات معمولا بین دو مرد هم اندازه و با مهارت یکسان انجام می شد. داوران به دقت مبارزه را زیر نظر داشتند و به محض این که یکی از شرکت کنندگان صدمه جدی می دید، مبارزه را متوقف می کردند.
 
به دلیل هزینه های زیاد نگهداری، تغذیه و آموزش گلادیاتورها، صاحبانشان از این که آن ها بی دلیل کشته شوند، بیزار بودند. در صورتی که تماشاگران از مبارزه ای طولانی خسته می شدند، مسابقه حتی با نتیجه مساوی هم تمام می شد.

4- آن ها در گروه ها و دسته های مختلف طبقه بندی می شدند

با شروع به کار «کولوسیوم» در سال 80 میلادی، مسابقات گلادیاتوری از نبردهای تا سرحد مرگ به مسابقات ورزشی سازمان یافته تبدیل شد. حالا جنگجویان براساس نتایج، میزان مهارت، تجربه و تخصص در نوع نبرد و سلاح دسته بندی می شدند. متداول ترین دسته، با شمشیر و زره وارد میدان می شدند، اما دسته های دیگری هم بودند که یا اسب داشتند یا همزمان با دو شمشیر می جنگیدند.

5- آن ها به ندرت با حیوانات می جنگیدند

در فیلم ها، خیلی وقت ها صحنه نبرد گلادیاتورها با حیوانات نمایش داده می شود، اما در واقع شرکت کردن گلادیاتورها در این نمایش ها رایج نبود. درافتادن با حیوانات مخصوص گروه خاصی از جنگجویان بود که با همه چیز از گوزن و شترمرغ گرفته تا شیر، تمساح، خرس و حتی فیل می جنگیدند. شکار حیوانات، معمولا مسابقه افتتاحیه مراسم بود.

 

هشت نکته ای که در مورد گلادیاتورها نمی دانستید

 

6- زنان هم گلادیاتور بودند

بردگان زن معمولا به همراه همتایان مرد خود وارد استادیوم می شدند، اما تعداد کمی از شهروندان زن با رضایت خود شمشیر به دست می گرفتند. مشخص نیست نخستین بار چه زمانی از زنان گلادیاتور استفاده شد، اما در قرن اول میلادی حضور آن ها به بخش رایجی از مسابقات تبدیل شد.

7- گلادیاتورها اتحادیه داشتند

هرچند گلادیاتورها مجبور بودند با هم بجنگند و همدیگر را بکشند، اما بین خود رابطه برادری حس می کردند و حتی بعضی جاها در قالب اتحادیه هایی، سازمان می یافتند و رهبر منتخب خود را داشتند. هنگامی که جنگجویی در نبرد کشته می شد، این اتحادیه ها مطمئن می شدند برای دوستشان مراسم خاکسپاری مناسبی برگزار شود و روی سنگ قبرش افتخاراتش در میدان مبارزه نوشته شده باشد و اگر زن و بچه داشت، خانواده اش حتما غرامت دریافت کنند.
 

 
هشت نکته ای که در مورد گلادیاتورها نمی دانستید

 

8- چند امپراتور رومی در نبردهای گلادیاتوری شرکت کردند

برای امپراتوران، برگزاری مسابقات گلادیاتوری روش ساده ای برای کسب توجه و علاقه مردم بود، اما تعداد کمی از آن ها در مبارزات شرکت کردند. چندین حکمران از جمله «کالیگولا» و «هادریان» تحت اوضاع به شدت کنترل شده یا با شمشیرهای کند در نبردهای گلادیاتوری جنگیدند و امپراتور «کومودوس» حتی تلاش کرد با کشتن خرس و پلنگ، تماشاگران را به هیجان آورد.





۲۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سرگرمی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن