تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834749284
بزرگترین رازهای حل نشده علم فیزیک
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: وبسایت گجت نیوز - جمشید اللهویردیپور: همواره در طول تاریخ، کشف رازهای بزرگ با چالشهای بزرگ همراه بوده است. ما بیشتر پاسخهایمان را نسبت به اسرار این جهان یافتهایم؛ از علت افتادن سیب گرفته تا قرارگیری سیارات در مدار خورشید و همچنین آبی بودن رنگ آسمان. مکانیک کوانتوم و تئوری نسبیت اینشتین دیدگاه ما را نسبیت به جهان دگرگون کرد و فیزیک را دستخوش تغییرات بزرگی کرد. در زیر به راز های حل نشده علم فیزیک اشاره میکنیم که دانشمندان از پرداختن به آنها طفره رفتهاند.
انرژی تاریک
برای دهههای متوالی، کیهانشناسان تصور میکردند که جهان پس از انفجار بزرگ نیز همین روند را طی میکند و اگرچه کهکشانها هرکدام به سویی درحرکتند، اما سرعت حرکت جمعی آنها با گذشت زمان رو به کاهش است. اما یک دهه پیش، کیهانشناسان دریافتند که از چند میلیارد سال پیش، سرعت انبساط جهان در حال افزایش است آنها معتقدند که ظاهرا نیرویی پاد گرانش که آن را "انرژی تاریک ” مینامند سبب این انبساط فزاینده است. اما آیا شواهدی بر درستی این فرضیه وجود دارد؟
بنابر مشاهدات صورت گرفته، ابرنواخترهایی که در فاصلههای فوقالعاده زیادی از زمین قرار دارند، دورتر از مکانی هستند که (در صورت کاهش سرعت انبساط جهان) باید باشند. در سالهای اخیر کیهانشناسان در جستجوی شواهدی برای اثبات وجود ماده تاریک، به آنالیز خوشههای کهکشانی بسیار دور متشکل از هزاران کهکشان پرداختهاند که جرم هر کدام از آنها بیش از یک میلیون میلیارد (1015) برابرخورشید ماست. در واقع بررسی این خوشههای کهکشانی به عنوان وسیعترین ساختار گرانشی شناخته شده جهان نشان میدهد که نیرویی ناشناخته تکامل تدریجی آنها را تحت تاثیر خود قرار داده است. با وجود این، دانشمندان تصور میکنند که انرژی تاریک حدود ۷۰ درصد جهان را تشکیل میدهد.
ماده تاریک
دانشمندان نمیتوانند ماده تاریک را مشاهده کنند، بنابراین راه بخصوصی برای مطالعه آن دارند. آنها ماده تاریک را با توجه به این که چگونه بر ماده قابل مشاهده اثر می گذارد مطالعه میکنند. دانشمندان از رایانهها و ماهوارهها استفاده میکنند تا به مطالعه ماده تاریک بپردازند. تلسکوپ فضایی هابل تصاویری گرفته که به دانشمندان کمک کرده کشف کنند ماده تاریک کجاها یافت میشود.
دانشمندان با درهم آمیختن یک مدل نظری درباره ترکیبات تشکیل دهنده جهان با مجموعهای از مشاهدات کیهانی میگویند که بیش از 68 درصد جهان از انرژی تاریک، 27 ٪ از ماده تاریک و حدود 5 درصد از مواد عادی تشکیل شده است. یعنی همه آن چیزهایی که بر روی زمین وجود دارد، همه آن چیزهایی که تاکنون با تمام ابزارهای ممکن مشاهده شدهاند. به این ترتیب اگر همه مواد عادی به هم اضافه شوند کمتر از 5 ٪ جهان را تشکیل میدهند. البته اگر دوباره فکر کنیم میبینیم که شاید نباید به موادی که آنها را عادی مینامیم نام عادی بدهیم چراکه بخش کوچکی از عالم را تشکیل میدهد. در این شرایط ماده تاریک چیست؟
آیا جهانهای موازی وجود دارند؟
دنیای موازی مانند شعبهای از دنیای ما عمل میکند و این دو دنیا ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند. امکان دارد جنگها در هر یک از این دنیاها نتایج متفاوتی در برداشته باشد یا حیواناتی که در دنیای ما منقرض شدهاند، در دنیای دیگر رشد و تغییر کرده و به حیات خود ادامه میدهند. حتی این امکان نیز وجود دارد که در دنیای دیگر، نسل انسانها به طور کامل منقرض شده باشند. اطلاعات اختر فیزیکشناسان نشان میدهد که فضا-زمان ممکن است مسطح باشد به جای آن که منحنی باشد و این یعنی در تمام جهات فضا-زمان تا بینهایت ادامه خواهد داشت.
اگر چنین باشد پس منطقهای که ما میتوانیم ببینیم و فکر میکنیم جهان هستی باشد فقط قسمتی در بینهایت است، اما همزمان فیزیک کوانتوم به ما میگوید فقط تعداد محدودی از تنظیمات ذرات (۱۰^۱۰^۲۲) در هر تکهی کیهانی میتواند وجود داشته باشد و با این تعداد محدود در تکههای نامحدود از جهان، ذرات مجبورند تنظیمات خود را بارها و بارها تا بینهایت تکرار کنند. این به معنای داشتن بی نهایت جهان موازی است؛ جهانهایی دقیقا مانند ما، همینطور جهانهایی تنها با یک تفاوت از جهان ما، جهانهایی با دو تفاوت و … آیا این منطق اشتباهی دارد یا نتیجه عجیب آن درست است؟ و اگر درست است آیا ما بالاخره میتوانیم حضور جهانهای موازی را آشکار کنیم؟
ماده و پاد ماده
اختلاف روشنی بین نسبت این دو یعنی ماده و پاد ماده وجود دارد. تصور میشد مقدار مساوی ماده معمول و پاد ماده در جهان اولیه وجود دار؛ ذراتی با جرم مشابه ولی بار مخالف. در حال حاضر جهان با ماده متقارن (و معین) پوشانده شده است. نظریههای بسیاری دربارهی این موضوع وجود دارد، به طور مثال پیدایش ذرات مطلوب یکی از راههای ایجاد ماده است، اما هیچ چیز قطعی بروز نکرده است. رمز و راز چگونگی ”پیروزی" ماده بر پاد ماده، ممکن است در به روز رسانی جدید برخورد دهندهی هادرونی بزرگ سرن آشکار شود.
آیا ما در یک هولوگرام زندگی میکنیم؟
این مورد مغز را متحیر میکند. هر چیزی که ما در جهان میبینیم و حس میکنیم و تجربه میکنیم، در واقع ممکن است دو بعد فضایی داشته باشند. یک هولوگرام دو بعدی، شبیه هولوگرامی است که بر روی پشت یک کارت اعتباری است؛ میتواند همه اطلاعات یک عکس سه بعدی را داشته باشد اما تنها دو بعد دارد. برخی از دانشمندان فرض کردهاند که جهان ما شبیه یک هولوگرام موجود بر روی یک کارت اعتباری است؛ به نظر میرسد فضا سه بعد دارد، اما به نوبه خود ممکن است این تجسمی از یک جهان دو بعدی فراتر از درک ما باشد.
سرنوشت جهان چیست؟
سرنوشت جهان شدیدا به فاکتوری با مقدار نامعلوم بستگی دارد: Ω ، میزان چگالی ماده و انرژی در جهان. اگر Ω بیشتر از ۱ باشد فضا-زمان مانند سطح یک کره عظیم بسته خواهد بود. اگر انرژی تاریک وجود نداشته باشد چنین دنیایی از گسترده شدن باز میایستد و در عوض منقبض میشود و در نهایت با رویدادی به نام مه رُمب پایان مییابد. اگر جهان بسته باشد و انرژی تاریک وجود داشته باشد این جهان کروی تا ابد به گسترش ادامه خواهد داد.
شکل عالم مفهومی است برخاسته از نسبیت عام اینشتین، نظریهای که به توصیف چگونگی انحنای فضا زمان در حضور ماده و انرژی میپردازد. این انحنا میتواند بر شکل عالم تاثیر بگذارد و آن را به سه صورت مختلف تخت (بدون انحنا) باز (انحنای منفی) و بسته (انحنای مثبت) توضیح دهد. هر شکل بستگی به کل جرم و انرژی در واحد حجم دارد. اگر در عالم میزان جرم و انرژی بسیار زیاد باشد در این صورت خمیدگی عالم مثبت خواهد بود، مانند توپی گرد. اگر میزان جرم و انرژی خیلی کم باشد خمیدگی عالم منفی خواهد بود، درست مانند زین اسب.
فقط در صورتی که عالم چگالی صحیح با تعداد اندکی پروتون در هر متر مکعب را داشته باشد، میتواند بدون خمیدگی و در نتیجه تخت باشد. عالم تخت عالمی است که باریکههای نور به موازات یکدیگر حرکت میکنند. عالم تخت حد فاصلی بین بسته (پرتوهای نور در آن به سمت یکدیگر همگرا میشوند) و عالم باز (باریکه های نور واگرا) است.
آیا در بینظمی، نظمی هم وجود دارد؟
فیزیکدانان نمیتوانند دسته معادلاتی را که رفتار سیالات؛ از آب تا هوا و دیگر مایعات و گازها، را توصیف میکند، دقیقا حل کنند. در واقع معلوم نیست که آیا راه حلی عمومیبرای معادلات ناویه استوکس (مدل ریاضی حاکم بر حرکات، جریانات، و دینامیک سیالات) وجود دارد یا خیر و اگر وجود دارد آیا تمام سیالات را توصیف میکند یا نقاط ناشناخته یا تکینگی (Singularity) دارد؟ به عنوان یک پیامد، طبیعت بینظمی کاملا شناخته شده نیست.
فیزیکدانان و ریاضیدانان میپرسد آیا رفتار هوا به سختی قابل پیش بینی است یا کاملا غیر قابل پیش بینی است؟ آیا آشفتگی از توصیفات ریاضی سبقت میگیرد و یا وقتی با ریاضی درست با آن کار کنیم قابل فهم است؟
چطور اندازه گیریها توابع موج کوانتوم را فرو میریزد؟
در محدوده عجیب الکترونها، فوتونها و دیگر ذرات بنیادی، قانون مکانیک کوانتوم است. ذرات مانند توپهای کوچک رفتار نمیکنند بلکه مانند موجهایی هستند که در یک فضای بزرگ پخش شده اند. هر ذره با یک تابع موج یا توزیع تصادفی توصیف میشود که به ما مکان، سرعت و اینکه دیگر ویژگیها چطور ممکن است باشند، نه اینکه چه هستند، را میگوید. هر ذره محدودهای از مقادیر را تا زمانی که به طور تجربی اندازهگیری شود برای ویژگیهایش دارد – برای مثال، مکان ذره- در این زمان تابع موج فرو میریزد و ذره تنها یک مکان میگیرد.
اما چطور و چرا اندازهگیری یک ذره باعث فروریختن تابع موج آن میشود و واقعیتی که ما مشاهده میکنیم را تولید میکند؟ این مسئله که به مشکل اندازهگیری معروف است ممکن است مبهم به نظر برسد اما درک ما از واقعیت، اگر وجود داشته باشد، وابسته به این جواب است.
آیا نظریهی ریسمان صحیح است؟
وقتی فیزیکدانان فرض میکنند که تمام ذرات بنیادی در واقع حلقههای یک بعدی یا ریسمان هستند که هرکدام با بسامد متفاوتی نوسان دارند، فیزیک آسانتر میشود. تئوری ریسمان فیزیکدانان را قادر میسازد قوانینی که بر ذرات حاکم است، مکانیک کوانتوم، را با قوانینی که بر فضا-زمان حاکم است، نسبیت عام، وفق دهند و ۴ نیروی بنیادی طبیعت را در یک قاب متحد کنند.
تابع موج دامنهای از احتمالات را به ما میدهد تا زمانی که بتوانیم با آزمایش و به صورت تجربی میزان و مکان دقیق هر ذره را به دست بیاوریم. اما برای به دست آوردن مقدار دقیق مانعی وجود دارد. هنگام اندازهگیری خواص ذرات تغییر کرده و نمیتوانیم نتیجهای را به دست بیاوریم. اما چگونه و چرا اندازهگیری یک ذره باعث فروپاشی تابع موج آن میشود؟ این مشکل که به نام خطای اندازهگیری شناخته میشود مانع بزرگی در برابر شناخت ما از جهان است.
طول عمر کیهان
این رمز و راز، پایان کیهان، ممکن است تا شب به یاد شما نماند، اما قطعاً در آیندهی دور باعث نگرانی دربارهی زنده ماندن میشود. پیشبینی شده است این رویداد حماسی در حدود ۱۰ میلیارد سال دیگر رخ دهد. دو نظریهی مخالف هم، بیگ کرانچ (Big Crunch) و شکافتگی بزرگ (Big Rip) میباشد بیگ کرانچ، اثر مقابل بیگ بنگ است – در واقع همهی اجزای ماده در جهان از شتابی که نسبت به هم دور میشوند، متوقف شده و در عوض شروع به شتاب گرفتن به سمت یکدیگر خواهند کرد. ممکن است یک تصادم هیجانی همه مواد در این جهان را پدید آورد.
در شکافتگی بزرگ نیز تمام اجزای ماده در جهان با شتاب به دور شدن از یکدیگر ادامه میدهند، سریعتر و سریعتر تا در نهایت فضا – زمان، چنان سریع شکافته میشود که اتمهای موجود نیز به قطعات مختلف و ریزتر تجزیه میشوند (بعید است در این یکی نیز انسان زنده بماند). این دو احتمال، تنها نتایج ممکن برای جهان نیست – متأسفانه بعید به نظر میرسد که نسل ما سرنوشت نهایی خود را بداند.
۲۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]
صفحات پیشنهادی
بخشدار بخش مرکزی بندرلنگه: امام خمینی(ره) از نظر علم و عمل از بزرگترین شخصیتهای اسلامی بشمار میآید
بخشدار بخش مرکزی بندرلنگه امام خمینی ره از نظر علم و عمل از بزرگترین شخصیتهای اسلامی بشمار میآید بخشدار بخش مرکزی بندرلنگه گفت امام خمینی ره از نظر علم و عمل درک عمیق معرفتی و نیز تقوای عملی و علمی از بزرگترین شخصیتهای اسلامی بشمار میآید به گزارش خبرگزاری فارس از بندرلنبزرگترین حامی علم و فناوری از فرانسه به ایران می آید
قائم مقام وزیر علوم بزرگترین حامی علم و فناوری از فرانسه به ایران می آید شناسهٔ خبر 3761534 - دوشنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۳ ۲۳ دانش و فناوری > علم و دانش jwplayer display inline-block; قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل از ورود هیات هایی از کشورهای روسیه آلمان و فرانسهگرهکور قتل دلخراش معلم فیزیک
گرهکور قتل دلخراش معلم فیزیک خبرجنوب نوشت تحقیقات برای دستگیری عاملان قتل معلم فیزیک شیرازی همچنان ادامه دارد در مرداد ماه سال جاری شکراله نجفی دبیر فیزیک در شیراز از سوی چند کارگر افغان به قتل رسید این حادثه زمانی رخ داد که نجفی به خانه در حال ساختش در شیراز رفته بود که اعضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد: مدتهاست شاهکار جدیدی برای جهانیشدن در حوزه ادبیات فارسی خلق نشده است
عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد مدتهاست شاهکار جدیدی برای جهانیشدن در حوزه ادبیات فارسی خلق نشده است عضو هیأت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد ادبیات فارسی را طی یکصد سال گذشته متأثر از فرهنگ غربی دانست و گفت مدتهاست که شاهکار جدیدی برای جهانیشدن در حوزه ادبیات فجسد معلم فیزیک شیرازی در چاه زیر علف و سیمان
دبیر فیزیک در شیراز از سوی چند کارگر افغان به قتل رسید آنها عابربانک این معلم رابه سرقت برده و پول های حساب او را سرقت کرده بودند قتل معلم فیزیک شیرازی تحقیقات برای دستگیری عاملان قتل معلم فیزیک شیرازی همچنان ادامه دارد در مرداد ماه سال جاری شکراله نجفی دبیر فیزیک در شیراز از ساقتدار؛ رمز بقا در جهان کنونی/ بزرگترین مصداق قدرت، توانمندی علمی
جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه اقتدار رمز بقا در جهان کنونی بزرگترین مصداق قدرت توانمندی علمی شناسهٔ خبر 3758664 - جمعه ۱۲ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۰ ۲۴ سیاست > امنیتی و دفاعی jwplayer display inline-block; جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه با بیان اینکه جمهوری اسلامی نیاز نداریکی از بزرگترین پروژه های علمی جهان در ایران معرفی شد
در کنگره نقشه برداری مغز یکی از بزرگترین پروژه های علمی جهان در ایران معرفی شد شناسهٔ خبر 3772808 - یکشنبه ۲۸ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۶ ۴۵ دانش و فناوری > علم و دانش jwplayer display inline-block; یکی از بزرگترین پروژه های علمی جهان در سومین کنگره بین المللی نقشه برداری مغز معرفگره کور در پرونده قتل دلخراش معلم فیزیک
تحقیقات برای دستگیری عاملان قتل معلم فیزیک شیرازی همچنان ادامه دارد به گزارش خبر جنوب در مرداد ماه سال جاری شکراله نجفی دبیر فیزیک در شیراز از سوی چند کارگر افغان به قتل رسید این حادثه زمانی رخ داد که نجفی به خانه در حال ساختش در شیراز رفته بود که از سوی چند تبعه افغان که کارگفرصت تحصیل در بزرگترین دانشگاه های علمی کاربردی
فرصت تحصیل در بزرگترین دانشگاه های علمی کاربردی تاریخ انتشار ۱۱ ۵۷ - ۱۱ شهريور ۱۳۹۵ - 01 September 2016نایب قهرمانی مسابقات بین المللی پیشكسوتان كاراته توسط معلم ایلامی
مدیرکل آموزش وپرورش استان خبرداد نایب قهرمانی مسابقات بین المللی پیشكسوتان كاراته توسط معلم ایلامی مدیرکل آموزش وپرورش استان ایلام از کسب عنوان نایب قهرمانی پیشكسوتان دررشته ی كاراته درمسابقات بین المللی پیشكسوتان که در استان کردستان برگزار گردید توسط معلم ایلامی خبرداد ۱۳۹۵ دو-
علم و فناوری
پربازدیدترینها