تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به پاداش بهشت نمى رسد مگر آن كس كه باطنش نيكو و نيّتش خالص باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848152760




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تداوم سردرگمی‌ها در مورد مصرف داروهای استاتین


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اختلاف‌نظرها و بحث‌های متعدد در مورد موثر و بی‌خطر بودن مصرف داروهای استاتین این روزها موجب سردرگمیِ بیماران شده است.

به گزارش ایسنا، استاتین‌ها میزان کلسترول بد خون را کاهش می‌دهند و هرچه مقدار کلسترول افزایش یابد احتمال حمله قلبی در فرد بیشتر می‌شود. در صورتی که فرد دچار نوعی نارسایی ژنی باشد سطح کلسترول خون او بالا می‌رود و بنابراین بیشتر در معرض حمله قلبی قرار می‌گیرد.

پیش از تولید داروهای استاتین، پزشکان در برابر پیشگیری از حملات قلبی ناتوان بودند زیرا دارویی موثر برای کاهش میزان کلسترول بد وجود نداشت تا مصرف آن، عوارض جانبی غیرقابل تحملی را متوجه فرد نکند اما ورود داروهای استاتین به بازار، شرایط را کاملا تغییر داد.

در حال حاضر افراد مبتلا به هیپرکلسترولمی فامیلی (نوعی نارسایی ژنی) می‌توانند از داروی استاتین مصرف کنند و انتظار می‌رود طول عمر طبیعی خود را داشته باشد. علاوه بر این در صورتی که فرد دچار حمله قلبی شود صرف نظر از میزان کلسترول شواهد فراوانی وجود دارد که نشان می‌دهد خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را کاهش می‌دهد.

اما چالش‌ها و بحث‌ها زمانی مطرح شد که تجویز داروی استاتین به افراد سالم مورد بررسی قرار گرفت؛ افرادی که به نارسایی ژنی مبتلا نبوده و علائم بیماری قلبی در آنان مشاهده نمی‌شد تا مشخص شود که آیا این داروها می‌تواند از بروز حمله قلبی در آینده در آنان جلوگیری کند؟ در صورتی که پزشک از این دارو برای فرد سالم تجویز می‌کرد به این امید که او در آینده دچار حمله قلبی نشود اما در عین حال به دنبال آن بود تا مطمئن شود این دارو هیچ ضرری نخواهد داشت چراکه تمامی داروها با عوارض جانبی همراه هستند.

استاتین‌ها خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را در افرادی که حتی سطح کلسترول نسبتاً پایینی دارند کاهش می‌دهد. بنابراین بیمار و پزشک لازم است در مورد این سه موضوع اطلاعات کافی به دست آورد:

- احتمال اینکه فرد بدون دریافت هیچ نوع درمانی طی چند سال آینده دچار حمله قلبی یا سکته مغزی شود به چه میزان است؟

خطر ابتلا به این مشکلات با مصرف داروی استاتین به چه میزان کاهش می‌یابد؟

- و احتمال عوارض جانبی مصرف این داروها چقدر است؟

با در نظر گرفتن برخی واقعیت‌های مشخص از قبیل سن، جنسیت، مصرف یا عدم مصرف سیگار، سطح فشار خون، سطح کلسترول و سابقه خانوادگی پزشک می‌تواند خطر احتمالی ابتلای فرد به حمله قلبی و سکته مغزی را طی ۱۰ سال آینده ارزیابی کند. همچنین شواهد مرتبط به فوائد و عوارض جانبی مصرف استاتین‌ها از آزمایش‌های کلینیکی روی این دارو به دست آمده است.

بررسی شواهد آزمایش‌های متعدد نشان می‌دهد استاتین‌ها می‌توانند خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را حتی در افرادی که دچار سطح پایینی از کلسترول هستند، کاهش دهد. اما از آنجایی که بیشتر افرادی که از سطح پایین کلسترول برخوردارند کمتر در معرض سکته قلبی هستند بسیاری از آنان نیاز دارند تا به منظور پیشگیری از ابتلا به حمله قلبی تحت درمان قرار گیرند. در این شرایط در صورتی که خطرهای مرتبط با مصرف استاتین وجود نداشته باشد جای نگرانی نیست.

اما چه خطراتی وجود دارد؟

مطالعات از وجود سه خطر جدی اما نادر حکایت دارند. افرادی که از این داروها مصرف می‌کنند در معرض ابتلا به دیابت نوع دو هستند. همچنین خطر سکته هموراژیک در مصرف کنندگان داروی استاتین به طور ناچیزی افزایش می‌یابد. سومین خطر این است که داروی استاتین موجب بروز عارضه‌ای به نام میوپاتی می‌شود؛ بیماری که با علامت درد ماهیچه‌ای و وجود شواهدی مبنی بر آسیب دیدگی ماهیچه‌ها در تست خون مشخص می‌شود.

اما همچنان این پرسش مطرح است که آیا مصرف داروی استاتین صحیح است یا خیر؟ به گفته کارشناسان، اگر فرد در معرض خطر زیادی باشد لازم است از این دارو مصرف کنند. خطر مصرف نکردن قرص استاتین از مشکلات مرتبط با مصرف آن برای فردی که ضرورت دارد این دارو را مصرف کند خیلی بیشتر است. اگر در این گروه‌ جای نمی‌گیرید از پزشک معالج خود درخواست کنید تا خطراتی که سلامتی شما را تهدید می‌کند بررسی کرده و سپس بهترین روش برای کاهش این خطرات را انتخاب کند.

برای بسیاری از افراد تغییر در سبک زندگی و رژیم غذایی توصیه می‌شود و لازم به مصرف داروی استاتین نیست. همچنین در صورتی که پزشک مصرف استاتین را توصیه کند و بیمار دچار عوارض جانبی شد، لازم است با کاهش دوز مصرفی یا تغییر در مصرف آن، این مشکل را حل شود.

به گزارش روزنامه گاردین، همچنین برخی آزمایش‌های کلینیکی حاکی از آن است که داروهای استاتین بی خطر و موثر هستند هر چند تنها بیمار و پزشک می‌تواند تصمیم بگیرد آیا مصرف این دارو صحیح است یا نه؟

۳۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن