محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827236295
فن چینی تنظیم بازار مسکن
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: دنیای اقتصاد: صندوق پسانداز مسکن در چین علاوهبر «کارکرد اصلی» حاوی یک «قابلیت مکمل» است. دولت چین با اعمال سیاست منعطف و شناور در صندوق پسانداز مسکن، از ابزار «کف سپردهگذاری لازم برای پرداخت وام خرید» در جهت کنترل شوکهای بازار ملک بهره میبرد و به تناسب «جهش قیمت» یا «تعمیق رکود» حجم تقاضا را کم و زیاد میکند. سال 2015 رکود مسکن چین از طریق «کاهش میزان سپرده موردنیاز در صندوق به 20 درصد میزان تسهیلات» مهار شد و اکنون برای مهار رشد قیمت، کف سپرده افزایش یافته است.
ترفند چینی تنظیم بازار مسکن
کنترل قیمت مسکن با تغییر شرایط پرداخت تسهیلات صندوق پسانداز
بازار تسهیلات رهنی به همان اندازه که نیاز مالی خریداران مسکن را مرتفع میکند، در صورت بهکارگیری طرحهای درست اعتباری از جانب سیاستگذار پولی، میتواند به اهرم تنظیمکننده بازار ملک و دکمه کنترل قیمت مسکن تبدیل شود. در چین که یکی از بزرگترین بازارهای جهانی تسهیلات رهنی –وام خرید خانه- را در اختیار دارد، بانک مرکزی بدون اعمال روشهای متصلب و غیر منعطف در تسهیلاتدهی به متقاضیان خرید مسکن، به کمک یک مکانیزم «متغیر و منعطف» در کارکرد صندوق پسانداز مسکن، شرایط دسترسی تقاضا به وامهای این صندوق را در مواقع رکود یا رونق، «سهل» یا «سخت» میکند.
بررسیهای «دنیای اقتصاد» در این باره نشان میدهد: در شهرهای بزرگ و کوچک چین، متناسب با شدت رونق معاملات مسکن و روند افزایش قیمت خانه، چنانچه وضعیت متلاطم شود، امکان دریافت تسهیلات خرید، از طریق اعمال افزایش کف سپردهگذاری در صندوق پسانداز، دشوار میشود تا بازار معاملات ملک برای مدتی، از بخشی از تقاضای مصرفی و سفتهبازی که میتواند در زمان رونق، تورمساز شود، در امان بماند. با افزایش میزان سپردهگذاری لازم در صندوق پسانداز، بخشی از تقاضای وام از بازار خارج میشود. انعطاف صندوق پسانداز مسکن در چین تنها به زمان رونق محدود نیست.
اخیرا تحت تاثیر خروج کامل بازار مسکن چین از رکود و شروع رشد قیمت خانه، دولت به کمک بانک مرکزی، حداقل سپرده لازم در صندوق پسانداز مسکن را برای خانه دومیها با 20 واحد درصد افزایش به 60 درصد رسانده است. به این معنا که برای دریافت وام خرید مسکن باید معادل 60درصد آن، برای مدتی در موسسات مالی وامدهنده، سپردهگذاری شود. در چین بهطور متوسط تا 70درصد قیمت مسکن، تسهیلات داده میشود.
ناتوانی متقاضیان به تامین این میزان نقدینگی برای سپردهگذاری در صندوق پسانداز،به طور اتوماتیک به کاهش تقاضا و تعدیل حجم معاملات خرید منجر میشود که محصول آن خنثیسازی زمینه جهش قیمت خواهد بود. در فاصله سالهای 2014 تا 2015 که رکود عمیق در بازار مسکن چین، انبوهی از واحدهای فروش نرفته را روی دست سازندهها بار کرده بود، دولت به کمک بانک مرکزی شرط حداقل سپردهگذاری در صندوق پسانداز مسکن برای اعطای وام خرید را هم برای خانهاولیها و هم برای سایر متقاضیان دارای سابقه مالکیت، تعدیل کرد و آورده نقدی لازم برای ورود به این صندوق را برای خانهاولیها از 25 به 20 درصد و برای خانه دومیها نیز از 40 به 30 درصد کاهش داد.
اکنون اگر چه وام خرید مسکن در چین سهم بسزایی در رکودزدایی و رشد حجمی معاملات داشته، اما از آنجا که این تغییر فاز بازار مسکن اخیرا باعث رشد دو رقمی قیمت ملک در برخی شهرها شده، دولت هزینه دریافت وام مسکن در همان شهرها را مجددا به حالت قبل از رونق برگردانده و کف سپردهگذاری را افزایش داده است. تسهیلات خرید مسکن در چین 70 درصد قیمت را پوشش میدهد و بهصورت دورههای بازپرداخت 25 تا 30 ساله به متقاضیان پرداخت میشود. حد انعطاف شرایط پرداخت در صندوق پسانداز مسکن در چین به اندازهای است که طی یکسال، کف سپردهگذاری بعضا تا سه مرتبه تغییر میکند تا از این طریق، بازار مسکن نه تنها در بلندمدت که متناسب با شوکهای احتمالی، در کوتاهمدت نیز قابل تنظیم باشد. سیاستگذاران مالی مسکن همچنین نرخ سود تسهیلات مسکن را نیز در صورت لزوم تغییر میدهند و از فرمول ثابت برای آن استفاده نمیکنند بهطوری که میزان کاهش یا افزایش آن رابطه مستقیمی با حجم معاملات خرید مسکن دارد.
در زمان رونق شدید و افزایش قیمت مسکن، بانک مرکزی چین با اعمال نرخ سود بالا برای وام خرید مسکن، از شدت تقاضا میکاهد.البته اولویت اول دولت چین در تطبیق دادن شرایط وامدهی با اوضاع بازار مسکن، تغییر کف سپرده است و در نهایت، تغییر نرخ سود تسهیلات در دستور کار قرار میگیرد.
در ایران طی کمتر از دو سال فعالیت صندوق پسانداز مسکن «یکم»، نرخ سود این تسهیلات 3 بار کاهش پیدا کرد در حالی که شرط مربوط به «یکسال سپردهگذاری معادل نیمی از مبلغ تسهیلات»، به رغم مانع بزرگی که برای خانهاولیها بهوجود آورده، هیچ تغییری نکرده است. در این صندوق برای دریافت 160 میلیون تومان تسهیلات باید 80 میلیون تومان برای مدت یکسال سپردهگذاری انجام شود که چنین آورده نقدی برای خانهاولیها که عمده پسانداز آنها بابت رهن و اجاره آپارتمان فعلیشان مصرف شده است، سخت و تقریبا غیرممکن است. کاهش نرخ سود وام خرید مسکن، از آنجا که مبلغ قسط را حدود 10 تا 15 درصد سبک میکند، تاثیر چندانی در تسهیل شرایط استفاده از وام ندارد اما تعدیل کف سپردهگذاری میتواند موج تقاضای مصرفی و موثر را به سمت صندوق پسانداز برای ثبتنام برای دریافت تسهیلات خرید، ایجاد کند.
ترفند دولت چین در تنظیم بازار مسکن با استفاده از اهرم صندوق پسانداز نشان میدهد: شرط لازم برای استفاده درست از این اهرم، اعمال سیاست متغیر برای مبلغ سپردهگذاری در موسسات پرداختکننده وام خرید مسکن است و در عین حال، اکتفا به دستکاری نرخ سود تسهیلات، کفایت نمیکند. با این حال با توجه به اینکه در پی تکرقمی شدن نرخ سود تسهیلات یکم از اوایل شهریور امسال، حجم ثبت نام در این صندوق 4 برابر شده و از روزانه 169 نفر در سال گذشته به 730 نفر در روزهای اخیر رسیده است، مسوولان بانکی بخش مسکن میتوانند با الگوگیری از تجربه چین، برای تعادل بخشی به منابع و مصارف این صندوق، از طریق تنظیم مجدد نرخ سود تسهیلات، اقدام کنند.رشد 300 درصدی تقاضای قطعی در این صندوق، در میان مدت میتواند پاسخگویی به وامگیرندهها را مشکلساز کند، چرا که ظرفیت اولیه تعریف شده برای این صندوق کمتر از 90 هزار فقره وام در سال بوده است که با وضع موجود، حجم تعهد صندوق به بالای 200 هزار فقره تسهیلات در سال تجاوز خواهد کرد.
راهحل چینی برای تعدیل قیمت مسکن
چین بهعنوان یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان با پدیده تب قیمتها در بخش مسکن روبهرو است و رشد اقتصادی سریع آن تبعاتی همچون تورم بخش مسکن را برایش به همراه آورده است.به گزارش بلومبرگ، برای مقابله با این مشکل، دولت چین راهکارهایی را در پیش گرفته است. در شهر شیامن که بیشترین افزایش قیمت مسکن در ماه گذشته را داشت، همچون تعدادی دیگر از شهرها، برخی خریداران مسکن از خرید خانه بازداشته شدند تا قیمت مسکن تعدیل شود.
در وب سایت زمین، املاک و مستغلات این شهر بندری در شرق استان فوجیان به تازگی بیانیهای منتشر شده که در آن خرید خانه برای محلیهایی که دو خانه دارند به حال تعلیق درآمده است و همچنین کسانی که در آن شهر زندگی نمیکنند از خرید خانه دوم منع شدهاند. این محدودیتها از 5 سپتامبر اعمال شده و تا پایان سال 2017 ادامه خواهد داشت. در این بیانیه جدید اما، آنچه تازگی دارد این است که خرید ملک برای مالکان خانههای کوچکتر از 144 متر مربع نیز ممنوع شده است. بر اساس قانونی که از 5 سپتامبر اعمال شده بود مالکان خانههای کوچکتر از 144 متر مربع مشمول این منع قانونی نمیشدند. در ماه ژوئیه قیمت ملک در شیامن 6/ 4 درصد ماهانه و در ماه پیش از آن 7/ 4درصد –باز هم ماهانه- افزایش یافت که بیشترین رشد قیمت در بین 70 شهری بود که قیمت مسکن در آنها توسط دولت پیگیری میشد. درواقع قیمت ملک در این شهر 38 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
در ماه ژوئیه قیمت ملک در شانگهای 4/ 1 درصد افزایش یافت، همچنین قیمت مسکن در مرکز کسب وکار جنوب شنزن نیز 2 درصد رشد داشته است. این رشد بعد از شوکی بود که در ماه مارس به شهرهای چین وارد شده است. شوکی که به دلیل پردهبرداری از محدودیتهای خرید مسکن به بازار مسکن شهرهای چین وارد شد. اما درشهر شیامن شرایط سختتری پیش آمد زیرا دولت محلی پیشپرداخت اولیه وام مسکن را برای خانه دومیها از 40درصد به 60درصد افزایش داد.
اوایل این ماه در نانجینگ مرکز استان جیانگسو و در سوژو که شهر صنعتی است، میزان پیش پرداخت اولیه مورد نیاز برای خانه دومیها نیز افزایش یافت. به اعتقاد یکی از محققان حوزه مسکن، اینها همه نشانههایی است دال بر این که سختگیریهای بیشتری در حوزه مسکن در راه است. شهرهای رده دوم در چین یعنی مراکز استانها یا شهرهای ساحلی، نه تنها محدودیتهای معمول را اعمال میکنند، بلکه در آستانه افزایش پیش پرداختهای اولیه و معرفی ممنوعیتهای خرید مسکن هستند.
۲۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]
صفحات پیشنهادی
افزایش 16 درصدی معاملات در بازار مسکن
روزنامه دنیای اقتصاد مدیر کل برنامهریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با اعلام افزایش ۱۶ درصدی معاملات بازار مسکن در پنج ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی و افزایش مدت زمان بازپرداخت این تسهیلات را یکی از برنامههای وزارتخانه سیاستگذمعمای بازار چینی نفت
معمای بازار چینی نفتتاریخ انتشار پنجشنبه ۱۸ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۰۸ ۱۸ در حالی که رقابت بین کشورهای عضو اوپک برای افزایش سهم از بازار هر روزه در حال افزایش است به نظر میرسد به زودی این کشورها با از دست دادن بخشی از بازار خود در چین وادار به رقابت بیشتر در بازارهای دیگر شوندراهکارهای اساسی برای رونق بازار مسکن چیست؟
راهکارهای اساسی برای رونق بازار مسکن چیست تاریخ انتشار پنجشنبه ۲۵ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۲ ۵۴ برخی از کارشناسان مسکن معتقدند عواملی مانند تجمیع سرمایه های مردم در صندوق مسکن سرمایه گذاری در بهسازی نقاط مختلف کشور و ارائه تسهیلات ارزان به انبوه سازان در رونق بازار مسکن تاثیر گذار اسبازار مسکن کدام استانها داغتر است؟
اقتصاد > مسکن - اقتصادنیوز نوشت در نیمه دوم سال 1394 استان تهران بیشترین و استان کهگیلویه و بویراحمد کمترین سهم از معاملات مسکن کل کشور را به خود اختصاص داده است براساس آمارهایی که از میزان معاملات مسکن در کل کشور توسط مرکز آمار منتشر شده و در آن اطلاعات جامعی ازاوضاع قیمتی بازار مسکن در شهریورماه
روزنامه دنیای اقتصاد بازار مسکن در هفتههای سپری شده از شهریورماه بهدلیل ثبات نسبی قیمت مسکن در طول فصل طلایی جابهجاییها روزهای گرمی را پشت سر میگذارد با وجود اینکه کمتر از 10 روز تا پایان فصل تابستان باقی مانده است به اذعان مشاوران املاک تقاضا برای خرید همچنان بالاس«خانه های سهامی» در بازار مسکن
روزنامه شهروند صندوق پس انداز مسکن و تسهیلات در کشور ایجاد می شود این نتیجه آخرین نشست شورای پول و اعتبار بانک مرکزی است نشستی که در واقع مدل جدیدی از خانه دار شدن را به بازار مسکن ایران عرضه می کند بر این اساس مردم می توانند با هر میزان سپردهگذاری در پروژه های بزرگ ساخت و سورود نقدینگی به بازار معاملات مسکن/نارسایی های اقتصاد کشور از کجا نشات می گیرد؟/جزئیات جدید قراردادهای نفتی
ورود نقدینگی به بازار معاملات مسکن نارسایی های اقتصاد کشور از کجا نشات می گیرد جزئیات جدید قراردادهای نفتی وارد شدن نقدینگی به بازار مسکن و بررسی علت های نارسایی اقتصادی از مهم ترین خبرهای گروه اقتصادی امروز است به گزارش خبرنگار بورس بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگلوازم خانگی چینی با مارکهای تقلبی؛ بلای بازار ایران
مدتی است بحث واردات بیرویه و افزایش قاچاق لوازم خانگی در بازار این محصولات خبرساز شده و برخی تولیدکنندگان نسبت به آن هشدار دادهاند که این صنعت با وجود اشتغالزایی و ارزشافزوده بالا درگیر مشکلات عمدهای است که باید برای رهایی از آن مسئولان چارهاندیشی کنند این در حالی است که بشما نظر بدهید/ سود تکرقمی وام مسکن خانهاولیها چه تاثیری بر بازار دارد؟
شما نظر بدهید سود تکرقمی وام مسکن خانهاولیها چه تاثیری بر بازار دارد بخش اقتصادی الف ۹ شهریور ۹۵تاریخ انتشار سه شنبه ۹ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۲۰ ۰۵ دیروز رییسجمهور اعلام کرد که نرخ سود تسهیلات مسکن یکم تکرقمی شده است این دومین بار است که طی دو ماه گذشته نرخ تسهیآینده بازار مسکن چه میشود؟
خبرگزاری میزان یک کارشناس بازار پولی و مالی گفت مصوبه مسکنی اخیر شورای پول و اعتبار اگر منابع را به سمت ساخت و ساز و نوسازی بافت فرسوده سوق دهد تاثیر بلندمدت و قابل توجهی بر بازار مسکن دارد کاظم دوستحسینی در رابطه با تاثیر تصمیم اخیر بانک مرکزی در حوزه مسکن اظهار کرد احتمال-
اقتصادی
پربازدیدترینها