واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
کلاساولیها را از درس و مدرسه نترسانید یک روانشناس از خانوادهها خواست تا با تهدید کردن فرزندانشان آنها را از درس و مدرسه گریزان نکنند.
به گزارش فرهنگ نیوز،جهانگیر مرادی دلیل ترس کلاساولیها از مدرسه را نشئت گرفته از رفتارهای خانوادهها دانست و افزود: وقتی خانوادهای فرزند خود را تهدید میکند که اگر فلان کار را انجام دهی به خانم معلمت میگویم به طور غیر مستقیم او را از معلم و مدرسه میترساند.
مرادی با بیان اینکه علت ترس کلاساولیها را باید در خانوادهها جست زیرا این ترس از سوی خانوادهها و ذهنیتی که آنها از مدرسه در دانشآموزان ایجاد میکند نشئت میگیرد، گفت: خانوادهها باید شرایطی را فراهم کنند تا فرزندانشان خاطرههای خوبی از درس و مدرسه و معلمها داشته باشند.
این روانشناس افزود: اگر روزهای اول مدرسه به کلاساولیها سخت بگذرد تا مدتهای زیادی از درس و مدرسه بیزار خواهند شد. ناخن جویدن، اضطراب و گاه حتی شروع شبادراری در کلاساولیها نشانههای ترس و واهمه آنها از مدرسه و کلاسدرس است.
مرادی در ادامه از خانوادهها، مدیران و معلمان کلاساولیها خواست تا در هفته اول مدرسه بهگونهای با کلاساولیها برخورد داشته باشند تا در این شرایط حساس که آنها نخستین تجربههای رسمی دوری از والدین و خانوادههای خود را کسب میکنند آرامش داشته باشند.
وی افزود: خانوادههای کلاساولی ها باید در رفتارها و حرفزدنهایشان نیز دقت داشته باشند و به عنوان مثال به فرزندشان نگویند که تو به مدرسه برو تا من به خانه خاله یا فلان جایی که دانشآموز دوستش دارد بروم زیرا در این صورت دانشآموز تصور میکند مادرش به جایی میرود که از مدرسه برای او جذابتر است و همین او را از درس و مدرسه خسته میکند.
این روانشناس در ادامه توصیههایی را نیز برای روز اول مدرسه داشت و گفت: نیازی نیست که کلاساولی ها روز اول مدرسه همه وسایل خود را به مدرسه ببرند زیرا این روز روز یادگیری نیست و روزی است که باید برای کودک جذابیت داشته و او را به درس و مدرسه علاقمند کند.
مرادی با بیان اینکه روزهای اول مدرسه باید دارای تعداد زنگهای تفریح بیشتری برای کلاساولیها باشد، گفت: کلاساولیها در نخستین روزهای مدرسه اولین تجربه حضور رسمی در کلاس را پیدا کرده و لذا باید کلاس درس به عنوان یک محل جذاب و دوستداشتنی به آنها معرفی شود.
وی، نقش معلمهای کلاساولی را در جذب به درس و مدرسه مهم دانست و افزود: معلم نباید خودش را مثل یک فرد تنبیهگر به دانشآموزان کلاساولی معرفی کند و از این طریق آنها را از خود و کلاس درسش بترساند.
مرادی در ادامه از معلمهای کلاساولی نیز خواست تا روزهای اول مدرسه را با لباسهای شاد و چهرههای پرانرژی سرکلاس درس حاضر شوند و با ایجاد محیط شاد و با نشاط دانشآموزان را مجذوب درس و مدرسه کنند زیرا اگر کلاس درس حالت خشک و رسمی داشته باشد دانشاموز همواره به فکر فرار خواهد بود.
این روانشناس از معلمهای کلاساولیها خواست تا هر زمان که دانشآموز خواست به او اجازه ترک کلاس را بدهند، زیرا ممکن است دانشآموز واقعا به این خروج از کلاس نیاز داشته باشد و اگر در اثر سهلانگاری و بیتوجهی معلم اتفاقی مثل خیس شدن لباسش از ترس و استرس بیفتد این اتفاق تا همیشه در ذهن کودک باقی مانده و فضای درس و مدرسه را در ذهن او بد جلوه خواهد داد.
منبع: ایسنا
95/6/28 - 16:03 - 2016-9-18 16:03:45
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]