تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):كار خير و صدقه، فقر را مى‏بَرند، بر عمر مى‏افزايند و هفتاد مرگ بد را از صاحب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804229104




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ارائه گزارش دستگاه‌های اجرایی به رهبر انقلاب


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایسنا: عبدالرضا رحمانی فضلی درباره روند انجام مأموریت‌های محوله مقام معظم رهبری به دستگاه‌های اجرایی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی در کشور اظهار کرد: آسیب‌های اجتماعی یک مساله نگران‌کننده و جزو موضوعاتی است که زیرساخت‌های جامعه را هدف قرار داده است،  آسیب‌هایی چون اعتیاد، حاشیه‌نشینی، طلاق و... همگی می‌توانند اساس جامعه را دچار اشکالات و تنش کنند.

وی افزود: تاکنون سه جلسه با مقام معظم رهبری داشته‌ایم و جلسه چهارم در آبان‌ماه برگزار می‌شود و باید گزارش کاری را در این جلسه ارائه کنیم.

آسیب‌هایی که مقام معظم رهبری برای رفع آنها دستور دادند

وزیر کشور با بیان اینکه نظام درک درستی از آسیب‌های اجتماعی پیدا کرده و حساسیت‌ها بالا رفته است، گفت: اراده برای پیگیری این موضوع، ایجاد شده و اقداماتی شروع شده است. گزارش این اقدامات را در حضور مقام معظم رهبری ارائه خواهیم کرد. گزارش ما قطعا براساس ابلاغی خواهد بود که ایشان در نشست‌های گذشته به دستگاه‌ها داشته‌اند.

رحمانی فضلی ادامه داد: ایشان محورهایی را مشخص کرده‌اند که تشکیل سازمان امور اجتماعی، تامین منابع لازم، عضویت وزیر کشور در شورای عالی انقلاب فرهنگی و تعیین اولویت‌ها از این جمله است. براین اساس اعتیاد، حاشیه‌نشینی، طلاق، مفاسد و مناطق بحرانی جزو اولویت‌های پنج گانه هستند و مقام معظم رهبری تاکید کرده‌اند که برای رفع آنها تقسیم کار ملی انجام شود.

وی با اشاره به اینکه شورای اجتماعی تاکنون چهارمرتبه تشکیل جلسه داده است، گفت: کمیته‌ها در حال انجام وظایف محوله هستند، تقسیم کار ملی صورت گرفته و بطور مرتب نظارت و گزارش‌گیری انجام می‌شود. در بحث آسیب‌های اجتماعی انگیزه لازم و اراده بالا برای انجام کار وجود دارد؛ اما باید در نظر داشت که کار برای مسائل اجتماعی در کوتاه مدت جواب نمی‌دهد.

وزیر کشور با بیان اینکه امیدواریم این گزارش قابل قبول باشد عنوان کرد:  البته همه این برنامه‌ها را مقدمه‌ای برای ورود به بحث آسیب‌های اجتماعی می‌دانیم و در این میان توجه به ریشه‌ها بسیار مهم است.

رحمانی فضلی تاکید کرد: به عنوان مثال درباره پدیده حاشیه‌ نشینی در شهرها تا زمانی که نتوانیم تعادل و توازن را برقرار و مشاغل و درآمد مناسب در روستا ایجاد کنیم مشخص است که مهاجرت از روستا به شهر رخ می‌دهد. در مباحثی چون بیکاری و اعتیاد نیز باید به ریشه‌های وقوع امر توجه کرد.

ارگان‌هایی که برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی وارد میدان شده‌اند

وی با اشاره به تقسیم کار انجام شده برای پیگیری آسیب‌های اجتماعی اظهار کرد: آموزش و پرورش به خوبی وارد میدان شده و به شدت در حوزه پیشگیری فعالیت می‌کند و مربیانی تربیت کرده که جلساتی با دانش آموزان و اولیاء برگزار می‌کنند و مطالبی وارد کتب درسی شده است. سازمان بهزیستی نیز به حوزه اعتیاد بانوان ورود خوبی داشته و شهرداری‌ها اقدامات مناسبی را در دست دارند. وزارت ورزش و جوانان نیز در همین راستا اقداماتی را در دست انجام دارد.

مأموریت‌های سازمان امور اجتماعی چیست؟

وزیر کشور درباره سازوکار و مأموریت‌های "سازمان امور اجتماعی" گفت: در حال حاضر معاونت اجتماعی در وزارت کشور وجود دارد و شورای اجتماعی زیرمجموعه معاونت اجتماعی است و در واقع ساختارها را داریم، اما چون قصد داشتیم این ساختار موثرتر واقع شود و آزادی عمل بیشتری داشته باشد قرار شد این شورا به سازمان تبدیل شود. پیشنهاد مقام معظم رهبری نیز همین بود و درست هم بود.

رحمانی فضلی افزود: در آنجا تعریف شده که وظیفه شورای اجتماعی و این سازمان سیاست‌گذاری، هماهنگی و نظارت است. این سازمان وارد کار اجرا نمی‌شود. دستگاه‌های اجرایی کماکان کار خود را انجام می‌دهند و ما هماهنگی‌ها را انجام می‌دهیم. در این تقسیم کار ملی هیچ وظیفه‌ای را برای شورای اجتماعی مشخص نکردیم؛ زیرا هرکدام از امور متولی دارند و آنها مجری هستند؛ شورای اجتماعی نیز نظارت می‌کند و بزرگترین نقش ما ایجاد هماهنگی خواهد بود و وزارت کشور به تنهایی نقشی ندارد.

ستاد مبارزه با موادمخدر تا کنون مسیر را اشتباه رفته است

وی در پاسخ به این پرسش که سازمان امور اجتماعی همانند ستاد مبارزه مواد مخدر عمل خواهد کرد؟ گفت: بله، البته ستاد مبارزه با موادمخدر تا کنون مسیر را اشتباه رفته است. ستاد مبارزه با مواد مخدر خود مراکز ماده 16 را می‌ساخت و معتادان متجاهر را درمان می‌کرد در حالی که درست نیست و  ما اخیرا این موضوع را به بهزیستی واگذار کردیم و دیگر رأسا به این مقوله ورود نمی‌کنیم.

رحمانی فضلی ادامه داد: بهزیستی متولی آسیب‌های اجتماعی است و برای این کار بودجه دریافت می‌کند. وزارت بهداشت نیز برای این امر بودجه می‌گیرد. وقتی وظیفه‌ای را ارجاع می‌دهیم ستاد هم می‌تواند تنها با منابعی که در اختیار دارد اعمال مدیریت و کمک کند و حداکثر 20 درصد منابع را نیز می دهیم.

برای هر معتاد روزانه 10 هزار تومان هزینه می‌کنیم

آمارهای متفاوت از تعداد معتادان کشور

وزیر کشور با بیان اینکه برای هر معتاد به جز هزینه‌های ثابت، روزانه 10 هزار تومان هزینه می‌کنیم که در اختیار بهزیستی و وزارت بهداشت قرار می‌دهیم گفت: سیکل بازگشت به اعتیاد در همه جای دنیا وجود دارد و در بهترین شرایط 20 درصد به زندگی عادی برمی‌گردند که در ایران این آمار 10 تا 15 درصد است. بازگشت به زندگی بسیار مهم است اما متاسفانه خانواده‌ها افراد معتاد را نمی‌پذیرند. باید فرهنگ پذیرش معتادان در جامعه را ایجاد کنیم.

وی افزود: مواردی را داشته‌ایم که فرد ترک کرده و ما با خانواده‌اش تماس گرفته‌ایم اما خانواده زیربار نرفته‌اند و حتی برخی از آنها تصور می‌کردند که فرزندشان دیگر زنده نیست.

رحمانی فضلی درباره آخرین آمار اعتیاد اظهار کرد: در سال 1390  یک شیوع‌شناسی توسط جهاد دانشگاهی انجام شد و شمار معتادان یک میلیون و 325 هزار نفر بود. در حال حاضر بخش‌های مختلف از جمله وزارت بهداشت و بهزیستی آماری را اعلام می‌کنند که با یکدیگر متفاوتند زیرا پایه انجام شیوع‌شناسی‌ها یکسان نیست. باید برای یکپارچه‌سازی آمارها شیوع‌شناسی مجددی انجام دهیم.

کاهش 35 درصدی سرقت‌ها در پی جمع آوری متجاهرین

وزیر کشور  با بیان اینکه در راستای طرح ساماندهی معتادان متجاهر در ابتدای طرح، روزانه 500 معتاد متجاهر جمع‌آوری شده‌اند گفت: در حال حاضر 6500 ظرفیت برای نگهداری معتادان متجاهر در تهران وجود دارد و ما تا 7000 نفر را جمع‌آوری کرده و درمان می‌کنیم.

وی ادامه داد: هماهنگی‌هایی با دادستانی انجام شده تا بتوانیم این افراد را دو برابر زمان تعیین شده نگهداری کنیم تا کاملا بهبود یابند. اگر 7000 معتاد متجاهر را جمع‌آوری کنیم 35 درصد کاهش در سرقت‌ها خواهیم داشت و  خرده‌فروشی مواد نیز 40 تا 45 درصد کاهش می‌یابد؛ این طرح شروع خوبی است.

رحمانی فضلی با تاکید بر اینکه در مقوله اعتیاد پیشگیری مهم‌تر از درمان است، گفت: اگر شخصی معتاد شود در بهترین شرایط 20 درصد شانس ترک دارد. بهتر این است که اقدامات پیشگیرانه به کار ببندیم تا فرد  معتاد نشود. در این میان عنصر اصلی اطلاع رسانی است. معتقدیم مسائل مربوط به موادمخدر وآسیب‌های اجتماعی بدون مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست و ما به همین علت سیاست اجتماعی کردن مبارزه با موادمخدر را در پیش گرفته‌ایم.

به گفته وزیرکشور  در مقوله پیشگیری از اعتیاد، نوجوانان و جوانان که بیشتر در معرض خطر قرار دارند، اولویت نخست هستند.





۲۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن