محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829698505
توسعه گردشگری داخلی ژاپن روی «ریل»
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه دنیایاقتصاد - امیر شاملویی: خطوط ریلی یکی از مهمترین وسایل حملونقل در بخش گردشگری بهشمار میرود؛ وسیلهای که کارشناسان معتقدند امنترین شکل حملونقل است. خطوط راه آهن از سوی دیگر، به کاهش مدت زمان سفر نسبت به حملونقل جادهای و نیز در مواردی کاهش هزینه سفر میانجامد و از اینرو میتواند بهعنوان بخشی مهم در گردشگری در نظر گرفته شود.
برخی ابتکارات نیز در مورد این نوع سفر ابداع شدهاند که از جمله آن میتوان به قطار «عقاب طلایی» اشاره کرد؛ قطاری که هم هتل است و هم وسیله حملونقل. چنین قطار لوکسی بیش از ۱۰۰ مسافر و خدمه را در خود جای میدهد و در سفر خود از مجارستان به ایران از شهرهای زنجان، یزد، تهران، مشهد، شیراز و البته اصفهان میگذرد و مسافران آن برای سوار شدن به این قطار و تور ایران بین ۹ تا ۲۵ هزار دلار پرداخت میکنند. گردشگری با قطار این روزها مورد توجه بیشتری در کشور ما قرار گرفته است؛ اما همچنان به نظر میرسد الزامات بیشتری مورد نیاز است.
در همین حال کشورهای زیادی این نوع از حملونقل را تجربه کردهاند که یکی از موفقترین نمونههای آن کشور ژاپن بوده است. این کشور از آنجا که به صورت مجمعالجزایر و بخشی از مسیرهای صعبالعبور است، خطوط ریلی در حملونقل آن نقش مهمی دارند. بررسیها نشان میدهد که حملونقل ریلی نقشی اساسی در توسعه گردشگری داخلی ژاپن داشته است.
تغییرات در نوع سفر با افتتاح خطوط ریلی
نخستین بخش از خطوط آهن ژاپن در سال 1872 بین شهرهای شیمباشی و یوکوهاما افتتاح شد؛ درست چند سال قبل از این رویداد، ژاپن یک دولت فئودالی بود که از سوی اربابان و نیروهای آنها اداره میشد. این کشور تا سال 1858 نسبت به سایر نقاط جهان بسته بود تا زمانی که معاهده تجارت آن با ایالات متحده آمریکا منعقد شد. پیش از این تاریخ، درون ژاپن، ایستهای بازرسی در موقعیتهای جغرافیایی مهم جادههای پستی اصلی وجود داشتند و افراد معمولی از سفر در خارج از نواحی خود منع شده بودند و تنها برخی افراد مانند مبلغان مذهبی قابلیت سفر به مناطق دیگر را داشتند.
اما چند سال بعد،پس از انعقاد معاهده تجاری با آمریکا و با تولد وسایل حملونقل جمعی به وسیله خطوط راه آهن، سبک سفر ناگهان تغییر کرد و رابطه میان خطوط آهن و گردشگری به محض ایجاد خطوط ریلی، آغاز شد. اسناد موجود نشان میدهد پس از این اتفاق بود که نقاط دیدنی کم کم گردشگران را به خود جذب کردند. نرخها برای مسافران در آن زمان و احتمالا در مقایسه با سطوح کلی قیمتها، زیاد بود و کسب و کارهای بین منطقهای به اندازه امروز فعال نبودند. در نتیجه خلق تقاضا برای گردشگری و افزایش تعداد مسافران معضلی اساسی برای فراهم کردن رشد پایدار به شمار میرفت که به عهده مجریان و متصدیان خطوط ریلی بود. تلاش برای جذب گردشگران به سفر با خطوط ریلی در ژاپن از این زمان آغاز شد. با توسعه خطوط ریلی در سراسر ژاپن، مردم میتوانستند آسانتر حرکت کنند و تعامل اجتماعی میان آنها افزایش یافت. علاوهبر این، خطوط خصوصی راه آهن نیز شکل گرفت که برای سودآوری خود تلاش زیادی برای توسعه گردشگری در مناطق اطراف خطوط راه آهن کردند.
توسعه تورهای گروهی و گردشگری داخلی
اما گردشگری داخلی در ژاپن چگونه شروع شد؟ ژاپن نوعی از سفر که نسبتا غیرمعمولی است را داشت و دارد؛ اردوهای مدارس که در آن گروههای دانشآموزان همراه معلمان خود از مناطق مختلف بازدید میکنند. این سفرها در برنامه آموزشی مدارس بهطور رسمی تدوین و گنجانده و از سال 1886 در این کشور بهکار گرفته میشود. با توسعه خطوط ریلی این نوع تورها نیز افزایش یافتند. با رشد این نوع تقاضا برای سفر و در تلاش برای برآورده ساختن آن، قطارهای خاصی برای سفر به مناطق ویژهای که طبق جدول مدارس برنامهریزی شده بود، در نظر گرفته شدند. فرآیند ایجاد بستههای سفر با اضافه کردن قسمت بار و برخی امکانات دیگر برای قطارهای این مدارس ادامه یافت که حاکی از گسترش تجربه مسوولان ژاپنی در استفاده از خطوط ریلی در زمینه گردشگری بود.
در واقع صنعت گردشگری و سفر در ژاپن ناشی از ترتیب سفر، حملونقل و اسکان دادن تورهای مدارس بود. امروز با بهبود ظرفیت راه آهن و پدیدار شدن آژانسهای مسافرتی، نسبت به پایین آوردن قیمت و رسیدن به هزینهای که منطقی به نظر برسد و تقاضای سفرهای گروهی را تسهیل کند، کمک زیادی انجام شده و همین موضوع به توسعه سفرها و گردشگری داخلی در کشور ژاپن انجامیده است. کارشناسان معتقدند توسعه تورهای گروهی به وسیله راه آهن نقش عمدهای در ایجاد، رشد و سازماندهی صنعت گردشگری داخلی و در کنار آن شکلگیری سفرهای تجاری داشته است.
توسعه سفرهای گروهی داخلی موازی با آزادسازی سفرهای خارجی ژاپنیها بعد از المپیک سال 1964توکیو صورت گرفت و منجر به افزایش سفرهای خارجی و نیز کاهش قیمت خدمات سفر با توجه به استفاده از بوئینگهای 747 بزرگ و مقرون به صرفه شد. در سال 1964 با توسعه خطوط ریلی، راه آهن ژاپن ظرفیت رو به رشدی را بین شهرهای توکیو و اوزاکا مشاهده کرد. تا سال 1970 اغلب ژاپنیها تنها به صورت تورهای گروهی مسافرت میکردند اما در این سال با راهاندازی اوزاکا اکسپو فرصت برای سفر انفرادی نیز مهیا شد.
در همین حال، طی سالهای 1970 و 1971 نوعی از سفر انفرادی برای زنان جوان طراحی شد که برای برخی از شهرهای ژاپن در نظر گرفته شده بود و بسیاری از گروههای کوچک زنان به دیدار از این شهرها میپرداختند. مردم این مناطق نیز به نیاز شهر برای برنامهریزی و هدفگذاری جذب زنان علاقهمند به سفر پی بردند. این رویداد بازار سفر داخلی ژاپن را بهطور شگفتآوری تغییر داد. با گسترش تدریجی شبکههای بزرگراهها و ایجاد فرودگاههای منطقهای، مسیرهای داخلی فراگیری برای سفر شکل گرفتند. این موارد جدید به تنوع و انفرادی بودن سفر جلوه جدیدی بخشیدند.
تغییر در نیازهای سفر ریلی
تا میانه دهه 1960 خطوط آهن بیشترین سهم را در میزان رو به رشد حملونقل مسافران داخلی به مسیرهای دور بر عهده داشتند و از آنجا که توسعه شبکه جادهای ژاپن به خوبی انجام نشده بود، خطوط راه آهن نقشی تقریبا انحصاری در حملونقل ایفا میکردند. اما از میانه دهه 1960 بسیاری از شرکتهای خطوط راه آهن خصوصی کوچک و متوسط شکل گرفتند که بر جمعیت شهرهای بزرگ و مناطقی که در طول دوره رشد اقتصادی ژاپن تغییراتی را در ساختار صنعتی خود تجربه کرده بودند، تمرکز کردند. علاوهبر این، با افزایش تعداد خودروهای شخصی، تعداد مسافران قطارها رو به کاهش گذاشت. تقاضای حملونقل ریلی برای مسافرتهای طولانی در دهه 1970 بهدلیل کمتر بودن هزینه سفرهای هوایی و توسعه مسیرهای مرتبطکننده فرودگاههای منطقهای با مناطق شهری، افزایش تعداد سفر به وسیله خودروها و هواپیماها بهدلیل کاهش قیمت نفت در نتیجه شوک نفتی دهه 1970 دچار آسیب شد.
برای جبران این آسیب و القای تقاضای مسافران، یک کارزار گردشگری در سال 1978 با مشارکت دولتهای منطقهای و فعالان گردشگری محلی شکل گرفت که این جریان هنوز نیز ادامه دارد. از موارد دیگری که بر کاهش گردشگری ریلی در ژاپن موثر بوده، آغاز بهکار و گسترش اتوبوسهای ارزانقیمت برای بخش سفر و گردشگری از دهه 1980 به شمار میرود.
در پاسخ به مشکلات پیش آمده، برای افزایش و رونق سفر با قطارها تدابیری از جمله تخفیف در بهای بلیتها و سایر خدمات در نظر گرفته شد. این کار و سایر استراتژیهای بازاریابی بر جذب مشتریهای خاص تاکید داشتند و دقت زیادی در مورد اجرای آنها لحاظ شده بود. اثر ایجاد تقاضای جدید گردشگری از طریق چنین استراتژیهایی قابل ملاحظه بود و از سال 1987 به بعد بهکار گرفته شد. از آن پس، شرکتهای ریلی برای ایجاد تقاضای گردشگری در مناطقی که بر سر مسیر خط آهن آنها وجود دارد، کار کردهاند.
نقش خطوط آهن و مشکلات موجود
ژاپن مشغول تجربه کاهش نرخ موالید و جمعیت در حال پیر شدن است. در نتیجه این اتفاقات خطوط آهن شهری بزرگ و برخی از خطوط راهآهن کوچک و متوسط دچار کاهش تعداد افراد در خطوطی شدهاند که مراکز شهری و حومهها را به هم وصل میکند. با وجود این خطوطی نیز وجود دارند که سالانه حتی با افزایش مسافر روبهرو بودهاند. رقابت میان خطوط ریلی و هوایی نیز از مواردی است که بر میزان سفر و گردشگری و وسیله مورد استفاده آنها موثر بوده است. در سالهای اخیر گردشگری به عنوان یکی از بخشهای مهم در رشد اقتصادی این کشور لحاظ شد و این امر توانایی بخش گردشگری و ظرفیت آن برای جذب گردشگر را بالا برد.
در این میان نقش راه آهن و خطوط ریلی نیز میتواند در طرحهای افزایش گردشگری داخلی مهم باشد. از طرفی با توجه به اینکه خطوط راه آهن دارای ظرفیت حملونقل بالایی از مسافر و بار هستند، میتوانند بر افزایش تعداد گردشگران و حجم بازدیدکنندگان داخلی موثر باشند. البته برای ایران که دارای موقعیت جغرافیایی مناسبی است و به شکل پلی در میان آسیا و اروپا قرار دارد، این نوع گردشگری میتواند علاوهبر گردشگری داخلی، گردشگران خارجی بیشتری را نیز جذب کند.
۲۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۷:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]
صفحات پیشنهادی
رویج گردشگری در آسیا و تقویت همکاریهای متقابل
رویج گردشگری در آسیا و تقویت همکاریهای متقابل وزرای گردشگری مجمع گفتوگوی همکاری آسیا در تبریز در بیانیه پایانی بر لزوم شناسایی مقاصد گردشگری کمتر شناخته شده در کشورهای عضو مجمع گفتوگوی همکاری آسیا و ترویج گردشگری در آسیا و تقویت همکاریهای متقابل تأکید کردند وزرای گردشگری متوسعه گردشگری یعنی توجه بیشتر به اقتصاد مقاومتی
محمدحسین فرهنگی گفت معاون اول رییسجمهور و وزرای اقتصاد و معدن در هفته دولت در استان آذربایجان شرقی حضور یافتند و نیازهای استان در بخشهای مختلف را مورد بررسی قرار دادند و پروژههای زیربنایی مختلفی را در حوزههای صنعتی معدنی راه و گردشگری افتتاح کردند یا کلنگ احداث آنها را برطرح شبدری ائل گلی گامی اساسی در توسعه برنامه های گردشگری 2018
طرح شبدری ائل گلی گامی اساسی در توسعه برنامه های گردشگری 2018 عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تبریزگفت با توجه به جایگاه تاریخی و تفریحی تفرجگاه ائل گلی طرح شبدری ائل گلی در واقع یکی از گامهای اساسی در توسعه برنامههای گردشگری 2018 تبریز است بهروز خاماچی در مراسم بهرهبرسومین داروی مخدری که سر از داروخانهها درآورد/ محمد هاشمی دربارۀ جایگاه برادرش میگوید/ تبلیغ «تور شراب» توسط
اخبار جذاب و مهم چه اخباری بودند خبرسازان چه کسانی بودند چگونه باید در کمترین زمان ناشنیده ها را شنید این ها سؤالاتی است که تابناک در نظر دارد با راه اندازی بخش تازه ای به نام ساعت صفر به آنها پاسخ دهد این بخش یک بسته صوتی خبری شامل مهمترین و جذاب ترین اخبار است سعی برضرورت تغییر رویکرد برنامه ششم توسعه به نفع بازنشستگان
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری ضرورت تغییر رویکرد برنامه ششم توسعه به نفع بازنشستگان شناسهٔ خبر 3755579 - دوشنبه ۸ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۵ ۲۲ جامعه > رفاه و آسیب های اجتماعی jwplayer display inline-block; مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت مجلس شورای اسلامی با تصویب برنامه ششضرورت توجه به توسعه گردشگری در مناطق روستایی
ضرورت توجه به توسعه گردشگری در مناطق روستایی معاون عمرانی استاندار آذربایجانشرقی تسریع در اجرای بزرگراه اهر – تبریز را یکی از اولویتهای اصلی مسؤولین استانی بالاخص شخص استاندار ذکر کرد محمدصادق پورمهدی در حاشیه اختتامیه نمایشگاه توانمندی های روستایی در اهر در گفتوگو با خبرنگاررویکرد دوبخشی سعودیها علیه ایران/ عقبراندن در منطقه، حمایت از مخالفان داخلی
یک نشریه آمریکایی در گزارشی نوشت سرمایهگذاریهای عربستان برای تقابل با ایران و رویکرد تهاجمی ریاض ضد تهران به نتیجه مطلوب نمیرسد و با شکست رو به رو خواهد شد به گزارش تابناک نشریه آمریکایی نشنال اینترست در گزارشی مبسوط به تلاشهای عربستان برای تقابل با ایران اشاره کرد و نوشارومیه در رویای جهش اقتصادی/توسعه گردشگری با جشنواره انگور +تصاویر - پایگاه خبری تحلیلی نصر نیوز
نصر این روزها ارومیه میزبان جشنواره ملی و خوش آب و رنگ انگور است اما این جشنواره غیر از ایجاد شادی و نشاط برای مردم ارومیه و گردشگرانش دستاورد دیگری هم برای این خطه داشته و آن وعده معاون پارلمانی وزارت امور خارجه برای اعطای مجوز صدور روادید به شهرستان ارومیه استکه به گفته کارشگردشگری دفاع مقدس در خوزستان توسعه می یابد
مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان گردشگری دفاع مقدس در خوزستان توسعه می یابد شناسهٔ خبر 3757444 - چهارشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۲ ۴۹ استانها > خوزستان jwplayer display inline-block; اهواز ـ مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خوزستان گفت به دنبال توسعه گردشگری در استان بثبتنام از متقاضیان کارت اعتباری توسعه کشاورزی در بشرویه آغاز شد
مدیرعامل صندوق توسعه بخش کشاورزی بشرویه ثبتنام از متقاضیان کارت اعتباری توسعه کشاورزی در بشرویه آغاز شد شناسهٔ خبر 3755504 - دوشنبه ۸ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۵ ۰۰ استانها > خراسان جنوبی jwplayer display inline-block; بشرویه- مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی بشرویه از آ-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها