واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: گزارشهای میدانی از بهبود غیرتورمی بازار فروش آپارتمانهای ۶۰ متری در تهران نسبت به سال قبل حکایت دارد.
به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، در مردادماه سال جاری ۴۸۹ مورد آپارتمان ۶۰ متری در تهران به فروش رسید. این رقم در مدت مشابه سال قبل ۱۱۴ مورد بود. بررسیها نشان میدهد به دنبال کوتاه آمدن مالکان از قیمتهای حبابی و دادن تخفیف، بازار فروش آپارتمان در تهران، بخصوص در بخش کوچک متراژ و متوسط متراژ نسبت به سال گذشته مقداری بهتر شده است. کارشناسان علت این مساله را اثرات برجام، انتظارات تورمی بعد از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۶ و تحقق معاملات معلق عنوان میکنند.
در مردادماه ۱۳۹۵ قیمت هر متر مربع مسکن پایتخت ۴.۲۸ میلیون تومان بود که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۷.۶ درصد افزایش داشت البته این افزایش نگران کننده نیست؛ چرا که تورم نقطه به نقطه ملاک مناسبی برای مقایسه قیمتها محسوب نمیشود بلکه ملاک باید تورم عمومی مسکن باشد که بنا به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی تورم عمومی مسکن حدود ۵ درصد است. این رقم هنوز حدود ۴ درصد از نرخ تورم عمومی اقتصاد پایینتر است. اما وضعیت ساخت و ساز در شهر تهران چندان مناسب نیست. در زمستان ۱۳۹۴ تعداد ۱۸۱۰ پروانه ساختمانی توسط شهرداری تهران صادر شده که نسبت به فصل مشابه سال قبل از آن ۲۵.۱ درصد کاهش داشته است؛ زیرا هنوز بازدهی سرمایه در بخش مسکن پایین است. از سوی دیگر با توجه به رشد چند مرحله ای وام مسکن تا سقف ۱۶۰ میلیون تومان که اصلی ترین نسخه دولت برای درمان رکود مسکن محسوب می شود و نیز کاهش سود تسهیلات به ۹.۵ درصد انتظار می رفت بازار مسکن تهران جنب و جوش بیشتری به خود گیرد. اما کارشناسان میگویند از نیمه دوم سال جاری معاملات تحت تاثیر انتخابات ریاست جمهوری با افت مواجه خواهد شد. عضو هیات مدیره انجمن انبوهسازان تهران در این خصوص اظهار کرد: اگر در شروع سال جدید مقداری نامحسوس شاهد رشد معاملات در بازار مسکن تهران هستیم به خاطر این است که فشار تقاضا تا حدی میتواند صبر کند ولی بعد از آن خود به خود حرکت میکند. مضافا اینکه فصل خرید و فروش در نیمه اول سال است و قطعا در نیمه دوم سال با کاهش تقاضا مواجه میشویم. سید رضا قهاری با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۶ گفت: مسائل سیاسی به طور مستقیم در مسائل اقتصادی اثر میگذارد و معمولا وقتی به انتخابات نزدیک میشویم خیلی از کارهای اقتصادی در کشور دچار رکود میشود. لذا در نیمه دوم امسال نمیتوان انتظار افزایش معاملات و تولید مسکن را داشت. بیتالله ستاریان نیز علت افزایش نسبی معاملات مسکن تهران نسبت به سال قبل را بحث روانی برجام دانست و خاطرنشان کرد: بعد از امضای برجام انتظار داشتیم که هم اکنون بخش ساختمان وارد رونق شود اما این مساله به تاخیر افتاد؛ زیرا نتایج برجام در اقتصاد کمتر دیده شد. البته برجام اثر روانی مختصر خود را ایجاد کرد که همین افزایش حدود ۲۰ درصدی معاملات مسکن تهران به همین دلیل است. وی پیش بینی کرد: بخش مسکن حداقل تا سه چهار ماه آینده در رکود باقی بماند.
شنبه 27 شهریور 1395 ساعت 12:37
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7]