واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
در مصاحبه با گاردین
صالحی: غرب به وعدههای خود عمل نکرده اما از ما درخواستهای فراتر از برجام دارد
صالحی افزود: «برجام میتواند یک چارچوب سیاسی و دیپلماتیک برای حل بحرانهای بزرگ بینالمللی باشد، بنابراین دو طرف باید تماس تلاش خود را انجام داده و این توافق را پابرجا نگه داشته و نگذارند از هم بپاشد.»
روز نو : صالحی افزود: «برجام میتواند یک چارچوب سیاسی و دیپلماتیک برای حل بحرانهای بزرگ بینالمللی باشد، بنابراین دو طرف باید تماس تلاش خود را انجام داده و این توافق را پابرجا نگه داشته و نگذارند از هم بپاشد.»
رئیس سازمان انرژی اتمی در مصاحبه با روزنامه گاردین، گفت غرب به وعدههایی که داده بود عمل نکرده و برجام دستاوردهایی را که از آن انتظار میرفت محقق نکرده است.
به گزارش روز نو، «علی اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی میگوید دیگر بر کسی پوشیده نیست که غرب به تعهداتی که در توافق هستهای داده عمل نکرده است.
صالحی در مصاحبه با روزنامه گاردین گفت: «همانطور که آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کرده، ایران به تعهدات خود پایبند بوده است، اما دیگر برای افکار عمومی روشن شده و بر کسی پوشیده نیست که طرف مقابل واقعا وعدههایش را اجرا نکرده: اینکه تحریمها را بردارند و مبادلات بانکی به حالت عادی بازگردد، اینکه مبادلات تسریع شده و روابط اقتصادی گسترش یابد. اینها در آن حدی که انتظار داشتیم محقق نشدهاند.»
وی که برای سخنرانی در نشست انجمن جهانی هستهای به لندن سفر کرده و دیداری هم با «فیلیپ هاموند» وزیر دارایی انگلستان داشته، در مورد مشکلات بانکی که همچنان پابرجاست، میگوید: «او (هاموند) گفت که این مسئله در دستور کار آنهاست و این مسئله را به نحوی جدی پیگیری کردهاند و در تلاش هستند تا به نحوی موانعی را که در مسیر همکاریهای بانکی با ایران وجود دارد، برطرف کنند.»
صالحی افزود: «برجام میتواند یک چارچوب سیاسی و دیپلماتیک برای حل بحرانهای بزرگ بینالمللی باشد، بنابراین دو طرف باید تماس تلاش خود را انجام داده و این توافق را پابرجا نگه داشته و نگذارند از هم بپاشد.»
معاون رئیسجمهور ایران در مصاحبه نسبت به تبعات تلاشهای صورتگرفته از سوی طرف مقابل برای تغییر مفاد توافق هستهای هم هشدار داد.
وی گفت: «گاه و بیگاه شاهد این هستیم که طرف دیگر درخواستهایی مطرح میکند که فراتر از برجام هستند. در عین حال، میبینیم که طرف دیگر خودش به طور کامل تعهداتی را که داده، مثلا در مورد رابطه بانکهای بزرگ با ایران، انجام نداده است... طرح درخواستهای زیادهخواهانه، اوضاع را پیچیدهتر میکند.»
صالحی که در جمع خبرنگاران و دانشگاهیان انگلیسی گفته بود ممکن است تغییر دولت در آمریکا اوضاع را برای اجرای برجام دشوارتر کند، به گاردین هم گفته است: «اشارههایی میشود مبنی بر اینکه ممکن است توافق را ترک کنند یا آن را بازنویسی کنند یا از سوی دیگر نظارتهای بیشتر یا زیادهخواهیهایی را مطرح کنند تا جایی که ایران دلسرد شده و نهایتا (از توافق) کنارهگیری کند. رهبر معظم ما پیش از این اعلام کرده است که "جمهوری اسلامی یکجانبه توافق را نقض نخواهد کرد،" اما در عین حال رد نمیکنم که تهدیداتی وجود دارد که توافق را در معرض خطر قرار میدهد.»
رئیس سازمان انرژی اتمی ضمن خودداری از اظهار نظر در مورد چشمانداز ریاستجمهوری «دونالد ترامپ» نامزد جمهوریخواهان آمریکا، گفت: «اگر ایالات متحده اقدامی کند که برجام را تضعیف کند، اعتبار سیاسی این کشور زیر سوال میرود. تا جایی که میدانم، اتحادیه اروپا کاملا (از این توافق) حمایت میکند، همینطور چینیها، و هندیها و باقی اعضای جامعه بینالمللی از آن بسیار خرسند هستند.»
صالحی گفت با تمام این احوالات، به نظرش توافق هستهای پابرجا میماند، در عین حال «جهان امنتر میماند اگر همزمان با اینکه به فکر صلح هستیم، برای آن تلاش هم بکنیم.»
منبع: انتخاب
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]