تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زبان، درنده اى است كه اگر رها شود، گاز مى گيرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837354922




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

انرژی هسته‌ای چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: وب سایت ویدوآل: آیا تا به‌ حال در بحثی در مورد انرژی هسته‌ای حضور داشته‌اید؟ ما بوده‌ایم، و آن‌ را ناامیدکننده و گیج‌کننده می‌دانیم. پس بیاید تلاش کنیم و موضوع را درک و کشف کنیم. همه چیز از دهه ۱۹۴۰ میلادی شروع شد.
 
بعد از شوک و وحشت جنگ و استفاده از بمب اتم، قرار شد انرژی هسته‌ای فرآورده‌ای صلح‌آمیز از فناوری جدید باشد و به جهان کمک کند دوباره روی پاهای خویش بایستد. تخیل همه به‌طور دیوانه‌وار به کار افتاد. آیا الکتریسیته مجانی خواهد شد؟ آیا انرژی هسته‌ای به قابل سکونت‌شدن قطب جنوب کمک می‌کند؟ آیا ماشین‌ها، هواپیماها و خانه‌هایی که با انرژی هسته‌ای کار کنند خواهیم داشت؟  به نظر می‌رسید از همه این‌ها تنها با سال‌های کمی از کار و تلاش سخت فاصله داریم.
 
یک چیز اما قطعی بود: آینده اتمی! فقط چند سال بعد، با مشخص‌شدن این‌که انرژی هسته‌ای خیلی پیچیده و گران‌ قیمت است، نوعی حالت خماری از دوران اتمی به‌وجود آمد. تبدیل فیزیک به علم مهندسی بر روی کاغذ ساده بود، اما در دنیای واقعی واقعا سخت و دشوار بود.
 
همچنین، شرکت‌های خصوصی فکر می‌کردند که انرژی هسته‌ای به‌ عنوان یک سرمایه‌گذاری، بسیار مخاطره‌آمیز است و بیشتر آن‌ها ترجیح می‌دادند که بر روی گاز، ذغال‌سنگ و نفت سرمایه‌گذاری کنند. اما افراد زیادی بودند که نمی‌خواستند عهد و پیمان دوره اتمی را رها کنند.
 
یک فناوری جدید، پیش‌بینی الکتریسیته بسیار ارزان‌ قیمت، چشم‌انداز استقلال از واردات نفت و گاز، و در برخی موارد، تمایلی پنهانی برای دست‌یابی به سلاح اتمی انگیزه‌ای قوی برای ادامه راه بود.
 
سرانجام در اوایل دهه 1970، زمانی‌که جنگ خاورمیانه منجر به بالارفتن سریع قیمت نفت در سرتاسر جهان شد، بهترین دوران انرژی هسته‌ای فرا رسید. اکنون، سود تجاری و سرمایه‌گذاری با شیوه‌های خیره‌کننده انتخاب می‌شد. بیش از نیمی از رآکتورهای هسته‌ای در جهان، بین سال‌های 1970 تا 1985 ساخته شدند.
 
اما با توجه به تعداد انواع مختلفی که برای انتخاب وجود داشت، چه نوعی از رآکتور باید ساخته می‌شد؟ ولی یک کاندیدای شکست‌خورده شگفت‌انگیز برنده شد: رآکتور آب سبک! چندان نوآورانه نبود و بین دانشمندان نیز محبوبیت زیادی نداشت، اما مزایای قطعی‌ای داشت: آن‌ جا وجود داشت، کار می‌کرد و چندان گران‌قیمت نبود.
 
بنابراین، یک رآکتور آب سبک چه کاری انجام می‌دهد؟ خب! اصل اساسی به‌طور حیرت‌ انگیزی ساده است: با استفاده از یک واکنش زنجیره‌ای مصنوعی دمای آب را بالا می‌برد. شکافتن هسته اتمی، نسبت به هر واکنش شیمیایی دیگر، میلیون‌ها برابر انرژی بیشتری آزاد می‌سازد.
 
عناصر واقعا سنگین بر لبه پایایی، مانند اورانیوم 235، با نوترون‌های بمباران می‌شوند. نوترون جذب می‌شود اما نتیجه ناپایدار است. بیشتر اوقات، بلافاصله به عناصر سبک‌تر که سریع حرکت می‌کنند، تعدادی نوترون آزاد اضافه، و انرژی به شکل تابش (تشعشع) شکافته می‌شود.
 
تابش، دمای آب اطراف را بالا می‌برد. همزمان، نوترون‌ها این فرآیند را با سایر اتم‌ها انجام می‌دهند و نوترون و تابش بیشتری را در یک واکنش زنجیره‌ای کنترل‌ شده به‌وجود می‌آورند که با واکنش افسارگسیخته سریع و نابودگر بمب اتمی بسیار متفاوت است.
 
در رآکتور آب سبک، یک تعدیل‌کننده برای کنترل انرژی نوترون‌ها موردنیاز است. آب معمولی به‌سادگی این کار را انجام می‌دهد که خیلی هم کاربردی است زیرا در هر صورت آب برای راندن توربین نیز به‌کار برده شده است. رآکتور آب سبک بسیار رایج و متداول شد زیرا ساده و ارزان بود.
 
با این حال، ایمن‌ترین، کارآترین، و از لحاظ فنی برازنده‌ترین رآکتور هم نیست. لاف‌ زنی هسته‌ای جدید تا یک دهه تداوم یافت، گرچه در سال 1979، کارخانه هسته‌ای تری مایل آیلند در پنسیلوانیا، زمانی‌که هسته‌اش ذوب شد آشکارا از یک مصیبت گریخت.
 
در سال 1986، فاجعه چرنوبیل مستقیما اروپای مرکزی را با ابر رادیواکتیو تهدید می‌کرد. در سال 2011، فاجعه طولانی - مدت فوکوشیما بحث‌ها و دغدغه‌های جدیدی را جرقه زد. در حالی‌که در دهه 1980 میلادی، 218 رآکتور انرژی هسته‌ای کار می‌کردند، تعداد آنها و سهم جهانی هسته‌ای از تولید برق تا اواخر دهه 80 راکد ماند. بنابراین، امروز وضعیت چگونه است؟
 
امروزه، انرژی هسته‌ای حدودا 10 درصد از تقاضای انرژی در دنیا را تامین می‌کند. حدودا 439 رآکتور در 31 کشور وجود دارد. تقریبا 70 رآکتور جدید تا سال 2015 در حال ساخت هستند و بیشتر آن‌ها در کشورهایی وجود دارند که با سرعت رو به رشد هستند. روی‌ هم‌رفته، 116 رآکتور جدید در سرتاسر دنیا در حال طرح‌ریزی هستند. بیشتر رآکتورها بیش از 25 سال پیش و با تکنولوژی کاملا قدیمی ساخته شده‌اند.
 
بیش از 80 درصد آن‌ها انواع گوناگونی از رآکتور آب سبک هستند. امروزه، بیشتر کشورها با یک انتخاب مواجه هستند: جایگزینی پرهزینه رآکتورهای کهنه و قدیمی، احتمالا با رآکتورهای کارآتر اما از مدل‌های کمتر آزمایش‌شده، یا گذر از انرژی هسته‌ای به سوی فناوری جدیدتر یا قدیمی‌تر با هزینه‌ها و آثار محیطی متفاوت. بنابراین، آیا باید از انرژی هسته‌ای استفاده کنیم؟
 

 
در صورت پخش نشدن ویدئو بر روی تصویر زیر کلیک کنید.

انرژی هسته‌ای چیست؟







لینک


۲۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سرگرمی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن