واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مهمترین کارویژه امت اسلامی، نیل به عدالت اجتماعی است
نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی گفت: اولین وظیفه دولت اسلامی این است که جامعه انسانی را به تعادل رسانده و عدالت اجتماعی را برقرار سازد.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، شایان نادری نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی، در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه امروز (25 شهریور ماه) تهران، با اشاره به لزوم بازخوانی آرمانهای انقلاب گفت: اولین وظیفه دولت اسلامی این است که جامعه انسانی را به تعادل رسانده و عدالت اجتماعی را برقرار سازد.
وی افزود: با رسیدن به تعادل اجتماعی، فرصت بروز همه استعدادها برای همه آحاد جامعه فراهم می شود. این، مهمترین کارویژه امت اسلامی است اما متأسفانه نحوه توزیع ثروت و امکانات کشور، مبتنی بر شکوفایی استعدادها و عدالت اجتماعی نیست.
نادری با بیان اینکه بر اساس آمار در سال گذشته، با احتساب بافتهای فرسوده شهری، 20 میلیون حاشیهنشین شهری در کشور وجود دارد، گفت: اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده اما به تعبیر رهبر معظم انقلاب، وضعیت عدالت در کشور مطلقاً مطلوب نیست. بر این اساس، مقدمه تحقق عدالت اجتماعی، این است که مسئولان دولت اسلامی خودشان الگو بوده و در بین توده مردم باشند.
نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی تأکید کرد: این برای نظام اسلامی مایه افتخار نیست که برخی مسئولان رده بالای جمهوری اسلامی، در شمال شهر تهران زندگی میکنند. متأسفانه سبک زندگی اشرافی برخی مسئولان و نخبگان سیاسی هر دو جناح اصولگرا و اصلاحطلب، بیشترین آسیب را بر پیکر انقلاب اسلامی وارد کرده است.
وی با انتقاد از این موضوع تصریح کرد: آیا این همان شعاری است که برای انقلاب سر دادیم و آیا این وضعیت، مطابق با معیارهای عدالت امام علی(ع) است؟ برخی توجیه میکنند فیشهای حقوقی و واگذاری املاک شهرداری قانونی بوده است اما مسأله اصلی، قانونی بودن یا نبودن این کار نیست بلکه موضوع، بیعدالتی است که در این قضیه رخ داده است.
نادری تأکید کرد: یکی از ارکان مهم فساد مالی، سوءاستفاده از فرصتهایی است که مسئولان دولتی مرتکب آن شدند و در فضای تضاد منافع، خواستههای شخصی و خلاف قانون خود را بر مصلحت مردم ترجیح دادند.
وی اضافه کرد: در نظام حقوقی کشور، علیرغم وجود قوانین نظارت بر اموال و دارایی مسئولین، به دلیل نارسایی قوانین مذکور به این موضوع توجهی نمیشود. بر این اساس، اکنون مسأله ما مبارزه با فساد اقتصادی نیست بلکه مبارزه با اقتصاد فسادپرور است.
نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی گفت: برخی بانکها، 2 هزار میلیارد تومان وام را یکجا میدهند اما زمانی که وقتی به وام ازدواج 10 میلیونی میرسد میگویند منابع نداریم. سوال جدی ما انحراف از برخی ارزشها و آرمانهای انقلاب است. از همه نگرانکنندهتر، رخت بستن روحیه انقلابی از برخی نهادها، دستگاهها و حوزههای فرهنگی، اقتصادی و سیاسی کشور است.
نادری تأکید کرد: به دنبال این اقدامات برخی میخواهند تفکر انقلابی، آرمانخواهی و روحیه جهادی را مانع پیشرفت و عامل اصلی چالشها بدانند. به واقع ریشه این مساله کجاست؟ آیا مبنای نقض معیارهای عدالتطلبانه انقلاب به پای مصلحت جناحی است؟
وی ادامه داد: همواره از صدر اسلام تاکنون، دو گروه جریان و شخصیتهای متنفذ سیاسی بودهاند. مادامی که منافعشان تأمین شود و به مساوات از بیتالمال استفاده کنند هیچ مشکلی ندارند اما زمانی که در کوچکترین تنش سیاسی و اقتصادی به مشکل برمیخورند، آنجاست که همدیگر را متهم به ضدیت با اسلام میکنند. اینجاست که عدالت، حکومت و حق مردم ضایع میشود.
نادری با انتقاد از این مسائل تصریح کرد: متأسفانه برخی با ظاهر دین به جنگ با بصیرت و باطن انقلاب رفتهاند و قبیلهگرایی سیاسی و محافظهکاری جناحی، زمینه تضییع منافع ملت و بیتالمال را فراهم کرده است.
وی افزود: آیا این مسئولان فریاد امام خمینی(ره) را فراموش کردند که فرمودند": اگر مسئولان خوی اشرافیگری گرفتند، فاتحه انقلاب را باید خواند". از این مسائل نباید به سادگی گذشت چراکه انحرافات بزرگ، از همین مسائل شروع میشود.
نادری با بر شمردن برخی از راهکارها برای مقابله با این موضوع تصریح کرد: ما باید در انتخاب خود و به مسئولیت رساندن چهرههای خنثی و مرفهین بیدرد دقت بیشتری کنیم و عناصر انقلابی و ولایتمدار را در سپردن مسئولیتها انتخاب کنیم. چرا پس از انتخابات گوناگون، مسئولان وظیفه اصلی خود را فراموش میکنند؟ وظیفه اصلی ما نظارت پساانتخاباتی است و باید بر عملکرد نمایندگان و مسئولان نظارت کنیم.
نادری با اشاره به اصل 8 قانون اساسی که میگوید امر به معروف و نهی از منکر سیاسی و اجتماعی است، گفت: باید مردم بر عملکرد مسئولان نظارت کنند تا امکان خطای مسئولان کمتر شود، مسئولان باید سطح درآمدهای خود را چه قبل از گرفتن منصب و چه بعد از آن به صورت شفاف برای مردم ابلاغ کنند. متأسفانه پنهانکاری واقعیت توسط برخی از سیاسیون، زمینه فساد در کشور را فراهم کرده است.
وی تأکید کرد: باید از برخی مسئولان که در پای سفره انقلاب نشستهاند بپرسیم شما که اول انقلاب چیزی نداشتید، امروز میتوانید بگویید چه قدر حقوق گرفتهاید و پاداشتان چقدر است؟ در حال حاضر، مسئولانی که با ماشین لوکس و اسکورتهای خاص در خیابانهای تهران میچرخند، قطعاً دردی از محرومیت در سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان، کهگیلویه و بویراحمد و حاشیهنشینی آنها نمیدانند.
نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی در پایان خاطرنشان کرد: تریبون نماز جمعه باید هدایتگر جامعه اسلامی باشد و نباید ائمه جماعات به دعواهای جناحی و سیاسی وارد شوند و شأن پدری خود را حفظ کنند.
۲۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]