واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نسبت قیمت به درآمد(P/E)
ضریب تبدیل عایدات آتی و نمایانگر اقبال بازار نسبت به سهم موردنظر میباشد. همچنین نشان دهنده سال های باقیمانده تا بازگشت اصل سرمایه نیز میباشد. این نسبت در فضای بازار وجود دارد و درجه مطلوبیت سهم را بیان میکند. P/E حاصل قیمت سهم به سود آتی آن میباشد.
شرکتهای سرمایهگذاری
شرکتهایی هستند که در سایر شرکتهای بورسی و یا شرکتهای غیربورسی سرمایهگذاری کرده و از محل درآمد سرمایهگذاری های خود به سهامدارانشان سود پرداخت میکنند. چنانچه فردی قصد سرمایهگذاری حرفهای در بورس را نداشته باشد چندان مقرون به صرفه نیست که تمام شرکتهای حاضر در بورس یا صنایع مختلف را بررسی کند. در این حالت خرید سهام شرکتهای سرمایهگذاری توصیهمیشود.مزیت دیگر خرید سهامشرکتهایسرمایهگذاری تشکیل سبد سهام است که ریسک سرمایهگذاری را کاهش میدهد.البته طبیعی است که بازده این سهام نیز کمتر است. یک شرکت سرمایهگذاری براساس پرتفوی خود ارزیابی میشود. پرتفوی شرکتهای سرمایهگذاری در ایران معمولاً از دو قسمت بورسی و غیربورسی تشکیل شده است.
ارزش پرتفوی بورسی یک شرکت سرمایهگذاری
عبارتست از ارزش روز و بازاری سهام شرکتهای بورسی تحت تملک یک شرکت سرمایهگذاری. برای محاسبه ارزش پرتفوی بورسی یک شرکت تعداد سهام تحت تملک در قیمت بازار سهم ضرب میشود.در صورتیکه ارزش پرتفوی بورسی بیشتر از ارزش روز بازار سهام موردنظر باشد نشاندهنده قابلیت رشد قیمت سهام شرکت سرمایهگذاری طی روزهای آتی خواهد بود.
ارزش پرتفوی غیربورسی یک شرکت سرمایهگذاری
یک شرکت سرمایهگذاری ممکناست در زمینهای غیر از سهام شرکتهای بورسی فعالیت کند. در این حالت ارزش آن فعالیتها و یا سهام آن شرکتهایی که خارج از بورس میباشند را پرتفوی غیربورسی مینامند. رویکرد محافظهکارانهدرارزشگذاری فعالیتهای غیربورسی استفاده از بهای تمام شده سرمایهگذاری میباشد.اما با توجه به وجود تورم بالا در ایران،پس از گذشت چند سال بهای تمام شده از ارزش واقعی سرمایهگذاری فاصله زیادی می گیرد. رویکرد دیگر استفاده از نسبت P/E می باشد. یعنی برای محاسبه ارزش یک سرمایهگذاری غیربورسی،سود آن را در نسبت P/E شرکتهای مشابه که در بورس فعالیت میکنند ضرب کرد تا ارزش یک سرمایهگذاری غیر بورسی بدست آید. در نهایت مجموع ارزش سرمایهگذاری های غیربورسی از جمع ارزش هر یک از سرمایهگذاری ها بدست می آید. شرکتهای سرمایهگذاری معمولاً پرتفوی بورسی و غیربورسی خود را به صورت دورهای از طریق ارائه اطلاعیه به بورس اعلام میکنند.
شرکتهای سرمایهپذیر
شرکتهایی که بتوان سهام آنها را خریداری کرد شرکتهای سرمایهپذیر نام دارند. بر طبق این تعریف کلیه شرکتهایی که در بورس سهام قابل معاملهدارند شرکتهای سرمایهپذیر میباشند.
۲۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]