تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از مرد يا زن مسلمانى غيبت كند، خداوند تا چهل شبانه روز نماز و روزه او را نپذير...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817058012




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صادقی:برخی مدیران وزارت علوم دربرابر مخالفان منفعل اند


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



صادقی:برخی مدیران وزارت علوم دربرابر مخالفان منفعل اند
روز نو : سه شنبه هفته جاری سیدمحمود علوی در همایش نمایندگان وزیر علوم در هیات‌های نظارت گفت: آنچه باعث شد در سال‌های اخیر شاهد آرامش و امنیت در محیط‌های دانشگاهی باشیم، رفتار توام با احترام و کرامت با دانشجویان و پرهیز از برخوردهای سلبی بود. وزیر اطلاعات در این همایش با اشاره به اقدامات اقناعی این وزارتخانه در جریان انتخابات گذشته «بر حفظ حرمت و شخصیت دانشجویان در همه برخوردهای محیط دانشگاهی» تاکید کرد و گفت: اگر با سوالات و شبهه دانشجویان مواجه شدیم باید با استدلال و منطق او را اقناع کنیم. در همین زمینه و در آستانه بازگشایی دانشگاه‌ها، با دکتر محمود صادقی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و مشاور سابق وزیر علوم گفت‌وگو کردیم. صادقی معتقد است بخشی از مشکلاتی که در حال حاضر تشکل‌های دانشجوییِ حامی دولت با آن مواجه هستند، ناشی از ضعف برخی مدیران وزارت علوم است.مشروح این گفت‌و‌گو را در ادامه می‌خوانیم. 
آقای دکتر، برای ورود به بحث ابتدا نظرتان را در باره اظهارات اخیر وزیر اطلاعات بفرمایید؟ 
فضای دانشگاه‌ها یکی از دغدغه‌هایی بود که آقای روحانی در تبلیغات انتخاباتی مطرح کرد. در واقع یکی از وعده‌های او این بود که فضای دانشگاه را اصلاح خواهد کرد. انصافا روحانی از اولین روزهایی هم که وارد مسئولیت شد تلاش‌های مشهودی در این زمینه داشت. این تلاش مشهودی که می‌گویم به سبب گزینه‌هایی بود که روحانی برای وزارت علوم معرفی کرد. نظر روحانی این بود که گزینه‌ای برای وزرات علوم معرفی شود که از مقبولیت و محبوبیت بالایی میان دانشگاهیان برخوردار باشد. در همین راستا به عنوان اولین گزینه دکتر توفیقی مطرح بود؛ پس از آن دکتر میلی‌منفرد، بنده و دکتر فرجی دانا. این نشان می‌داد که روحانی به وعده‌اش وفادار بود. 
خب؛ این تغییر رویکرد معطوف به وزارت علوم بود. آیا در وزارت اطلاعات – حداقل در ارتباط با فعالان دانشجویی – هم این تغییر را شاهد بودیم؟ 
بله. رویکرد در این وزراتخانه هم تغییر کرده است؛ اینکه با دانشجو نمی‌شود با زبان تهدید سخن گفت و این زبان جواب نمی‌دهد و باید با زبان تکریم با او سخن بگوییم. اما نکته‌ای را هم عرض کنم و آن اینکه فضای دانشگاه در حال حاضر، فضایی نیست که کاملا در اختیار دولت و وزارت علوم باشد. 
بیایید ارزیابی خود را از شروع دولت یازدهم آغاز کنیم. فکر می‌کنید که عملکرد آقایان توفیقی و فرجی‌دانا – مشخصا در ارتباط با تشکل‌های دانشجویی – چگونه بود؟ 
در دوره توفیقی و فرجی‌دانا با اقداماتی که انجام گرفت فضای امنیتی و دل‌مرده و یاسی که در دانشگاه‌ها شاهدش بودیم به یک فضای شور و نشاط تبدیل شد و بسیاری از تشکل‌های دانشجویی‌ای که به نوعی حذف شده بودند، مجددا احیا شدند. به طور خلاصه در زمان سرپرستی دکتر توفیقی و وزارت دکتر فرجی‌دانا امیدهایی برای احیای تشکل‌های دانشجویی ایجاد شد. 
اکنون فضای دانشجویی چگونه است؟ 
پس از رای اعتماد مجلس به دکتر فرجی‌دانا و با اقداماتی که در زمان ایشان انجام شد، نیروهای مخالف دولت برآشفته شدند و سعی کردند که فضای یاس را باز هم به دانشگاه‌ها بازگردانند. سنگ‌اندازی‌هایی که در مقابل تصمیمات فرجی دانا می‌شد؛ استیضاح و برکناری وزیر و رد گزینه‌هایی که روحانی برای این وزارتخانه معرفی می‌کرد از جمله نمودهای عینی چنین خواستی بود. 
در اینکه برخی نیروها – مشخصا در مجلس – چنین خواستی داشتند، شکی نیست؛ سوال این است که آیا موفق هم شدند؟ آیا توانستند در فضای دانشگاه‌ها بذر یاس بپاشند؟ 
به نظرم تا حدی موفق شدند. در ارتباط با فعالیت‌های سیاسی دانشجویی شما ببینید الان فقط چهار اتحادیه ثبت شده است. این را به نقل از گزارش دکتر ‌هاشمی که در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ارائه داد می‌گویم. وزارت علوم به هر چهار اتحادیه هم کمک مالی می‌کند، اما هر چهار اتحادیه دارای یک گرایش سیاسی هستند. باقی تشکل‌ها هم با اینکه پیگیری‌های زیادی داشته‌اند و با اینکه از نصاب بالایی هم برخوردارند، هنوز که هنوز است موفق به تشکیل اتحادیه نشده‌اند. 
فکر می‌کنید علت این کاستی چیست؟ چرا نیروهایی که مخالف شور و نشاط در دانشگاه‌ها بودند، حداقل تا حدی توانستند به هدف خود نائل شوند؟ 
من از نزدیک با مدیران دانشگاهی در ارتباط بوده و هستم؛ این را به شما می‌گویم یکی از علل چنین وضعیتی، ضعف برخی روسای دانشگاه‌ها و برخی مدیران وزارت علوم است. منظور اینکه همه مسئله را نباید متوجه نیروهای بیرون از وزارتخانه بدانیم. واقعیت این است که بخشی از مدیران ستادی وزارت علوم و روسای دانشگاه‌ها شجاعت و درایت لازم را ندارند. در میان مدیران دانشگاه‌ها هستند کسانی که بعضا با یک تلفن مرعوب می‌شوند و مسئولیت‌های خودشان را به درستی انجام نمی‌دهند. 
یعنی از اختیارات قانونی‌شان به طور کامل استفاده نمی‌کنند؟ 
بله. برخی روسای دانشگاه‌ها دچار ترس موهوم هستند و این ترس آن‌ها را دچار انفعال کرده است و به همین دلیل نمی‌توانند از اختیارات قانونی خودشان چه در ارتباط با جذب هیات علمی و چه در ارتباط با دانشجویان به طور کامل بهره گیرند. این بخشی از مشکل است که به درون دولت و وزارت علوم بر می‌گردد و ربطی به نهادهای بیرون از دانشگاه‌ها ندارد. 
یعنی نهادهای خارج از دانشگاه در ایجاد این وضعیت دخیل نیستند؟ 
نه؛ تنها حرفم این بود که باید همه‌جانبه به قضیه نگاه کرد. مشکلات درونی بخشی از مسئله است؛ نهادهای خارجِ دانشگاه هم بخش دیگر مشکل. 
چه نهادهایی؟ فرضا آیا نهادهای موازی همچنان در دانشگاه‌ها موثرند؟ 
در مورد نهادهای خارج از دانشگاه هم باید بگویم دو گروه در ایجاد رخوت کنونی موثرند. یکی نهادهایی است که به اسم تشکل‌های دانشجویی فعالیت می‌کنند. این نهادها علاقه دارند که فضای دانشگاه به طور انحصاری در اختیار خودشان باشد و به همین دلیل مشکلاتی را بر سر برنامه‌های دیگر تشکل‌ها ایجاد می‌کنند. دسته دوم نیروهای موازی وزارت اطلاعات هستند که دخالت‌های آشکار و پنهانی در امور دانشگاه‌ها دارند و بسیاری از برنامه‌های دانشجویان بر اساس فشار این نهادها لغو شده است.




تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن