تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هیچ ثروتی چون عقل و هیچ فقری چون جهل و هیچ میراثی چون ادب و هیچ پشتیبانی چون مشورت نخ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828757430




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تاثیر الکل بر مغز نوجوانان چگونه است؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: وب سایت ویدوآل: بلوغ، گذر از دوران کودکی به بزرگسالی است و در طی آن بدن تغییرات چشمگیری را به‌لحاظ فیزیکی، احساسی، هوشی و اجتماعی می‌گذراند. مغز هم در این دوره از زندگی به شکل قابل‌ توجهی تغییر می‌کند.
 

مغز در حال رشد در حال یادگیری است. از زمانی که به دنیا می‌آییم، همانطور که بیشتر و بیشتر در مورد جهان اطراف می‌آموزیم، مغزمان هم به شکل فوق‌العاده‌ای رشد می‌کند؛ در نتیجه میلیاردها مسیر ارتباطی در آن به‌وجود می‌آید. اما بسیاری از این گذرگاه‌ها یا خیلی کند هستند و یا در کل نیازی به آن‌ها نداریم.
 

مغز ما در طی سال‌های نوجوانی بازسازی می‌شود. در این زمان بسیاری از این مسیرهای غیر‌ضروری هرس شده یا به‌طور کامل برداشته می‌شوند. در عین حال، آن‌هایی که باقی می‌مانند عایق‌بندی شده تا قابلیت برقراری ارتباط سریع‌تری را درون مغز به‌ دست آورند که به این فرایند «میلینیشن» (Myelination‌) – غلاف‌بندی روی رشته‌ عصبی به‌وسیله‌ چربی- گفته می‌شود.
 

هرس کردن رشته‌های بی‌استفاده و عایق‌بندی آن‌هایی که باقی مانده‌اند، به‌تدریج در دوره‌ نوجوانی در مغز ما صورت گرفته و از تجربیات و تعامل ما با دنیای اطراف تاثیر بسیار زیادی می‌گیرد که شامل الکل و دیگر مواد مخدری که مصرف می‌کنیم نیز می‌شود.
 

بیایید از نزدیک‌تر نگاهی به مغز بیاندازیم. رشد «لوب‌پیشانی» (Frontal lobes) بیشتر از قسمت‌های دیگر مغز زمان می‌برد و در حدود سن 25‌ سالگی به مرکز تصمیم‌گیری بدن تبدیل می‌شود. لوب‌پیشانی به شما کمک می‌کند تا برنامه‌ریزی و سازماندهی کرده و توجه خود را به یک چیز متمرکز کنید. همچنین موجب می‌شود که حالات و رفتارهایتان را کنترل و مسائل روزمره را حل کنید.
 

«لوب‌گیجگاهی» (Temporal lobes)، مانند یک مرکز بررسی اطلاعات عمل می‌کند؛ یعنی کتابخانه‌ای برای صداها، گفته‌ها، آموخته‌ها و خاطرات شما می‌سازد. «مخچه»، دریافت‌های حسی را جمع‌آوری و به شما کمک می‌کند که حرکات خود را کنترل و تنظیم کرده و توازنتان را به‌دست آورید.
 
«هیپوتالاموس» (Hypothalamus)، در کارهای بسیار زیادی نقش دارد و شامل رهاسازی هورمون‌هایی می‌شود که به بدن شما کمک می‌کنند تا دمای بدن، گرسنگی، عطش و رشد جنسی را کنترل کند. «‌ساقه‌ مغز» مانند آخرین پایگاه برای بررسی اطلاعاتی عمل می‌کند که از مغز به‌سوی بدن و برعکس ارسال شده‌اند.
 
باید گفت که مصرف الکل تاثیر بسیار متفاوتی بر مغز نوجوان نسبت به بزرگسال می‌گذارد؛ چرا‌که هنوز در حال رشد بوده و تمام قسمت‌های آن به مرحله‌ بهره‌برداری نرسیده است. احساسی که موقع نوشیدن الکل دارید، به دلیل آسیبی است که به قسمت‌های مختلف مغز شما می‌رساند. الکل ابتدا بر لوب‌پیشانی اثر می‌گذارد، به شما احساس آرامش داده و بازدارندهای حسی را کاهش می‌دهد. به این معنی که ممکن است شما آزادانه و با صدای بلند صحبت کرده و آشوب به پا کنید و یا شاید کارهای احمقانه‌ای انجام دهید که بعدها باعث پشیمانی شما بشوند.
 
 وقتی نوشیدن الکل را ادامه بدهید، فعالیت مغز شما آهسته‌تر می‌شود و توانایی کنترل، تصمیم‌گیری درست و کنترل احساسات و انگیزه‌ها را در شما کاهش می‌دهد؛ به این معنی که ممکن است کارهایی بکنید که در حالت عادی انجام نمی‌دهید.
 
در هیپوتالاموس الکل جلوی هورمون‌های پیام‌رسان که به کلیه‌ها دستور جذب آب می‌دهند را می‌گیرد؛ در نتیجه بیشتر آب بدن به‌عنوان آب اضافی دفع می‌شود. با کاهش مقدار آب ارسالی برای مغز، به کم‌آبی مبتلا می‌شوید. به همین دلیل است که صبح روز بعد سردرد و بدن‌دردهایی را احساس می‌کنید که به خماری یا (Hangover‌) معروف است.
 
تاثیر الکل بر مخچه وقتی معلوم می‌شود که در راه رفتن و ایستادن دچار مشکل شده، تعادل خود را از دست داده و سقوط می‌کنید؛ به همین علت زخمی‌شدن در حالت مستی، اتفاقی است که اغلب رخ می‌دهد.
 
نوشیدن الکل به‌خصوص بر قسمتی از لوب‌گیجگاهی که «هیپوکمپوس» نامیده می‌شود، تاثیر می‌گذارد. این بخش (هیپوکمپوس) به ما اجازه می‌دهد که خاطرات جدید بسازیم. الکل در فرایند انتقال اطلاعات از حافظه کوتاه‌مدت به حافظه‌ بلند‌مدت مداخله می‌کند. بنابراین اگر در مدت‌زمان کوتاهی الکل بسیاری بنوشید، ممکن است که به فراموشی کامل (Blackout) دچار شوید؛ به این معنی که روز بعد اعمال و حرف‌های خود را به یاد نمی‌آورید. نوشیدن الکل، به اندازه‌ای که باعث فراموشی کامل بشود، همچنین به این معنی است که به احتمال زیاد کاری انجام داده‌اید که به‌طور معمول انجام نمی‌دهید و ممکن است دوستانتان از سطح مستی شما آگاه نباشند.
 
در طول سال‌های نوجوانی باید مواظب مغز خود باشید و مثل بقیه‌ قسمت‌های بدن از آن مراقبت کنید. دانشمندان به‌طور مداوم در حال آموختن چیزهای جدیدی در مورد مغز ما هستند و پژوهش‌ها نشان داده است، آسیبی که الکل به مغز در حال رشد می‌رساند، فقط کوتاه‌مدت نبوده و شاید همیشگی باشد. بنابراین مراقب مغز خود باشید؛ چراکه فقط همین یکی را دارید!
 

 
در صورت پخش نشدن ویدئو بر روی تصویر زیر کلیک کنید.

تاثیر الکل بر مغز نوجوانان چگونه است؟
 






لینک


۱۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سرگرمی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن