محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829149635
تجرد حاشیه نشینی است!
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
تجرد حاشیه نشینی است! تعداد مجردها در ایران در سالهای اخیر روند افزایشی داشته است. بر اساس آخرین اظهار نظرها در ایران تعداد افرادی که در سن ازدواج قرار دارند، اما موفق به تشکیل خانواده نشدهاند بیش از ۱۱ میلیون نفر است.
به گزارش فرهنگ نیوز، نمیتوان منکر این واقعیت شد که آمارها در حوزه ازدواج و طلاق تکان دهنده است. اگر بحث تنها راجع به تغییر الگوی خانواده بود شاید میشد این مساله را مطرح کرد که زمان ساختارهای مختلف را تغییر میدهد و تغییر در نهاد خانواده ناشی از گذشته زمان و اتفاقاتی است که در این زمینه رخ داده است.
واقعیت این است که این مساله تنها درباره شکل خانواده که از خانواده گسترده به خانواده کوچک تغییر یافته پذیرفتنی است، اما افزایش میزان طلاق و کاهش ازدواج آنومیک است. موضوع زمانی اهمیت بیشتری پیدا میکند که متوجه شویم بسیاری از افرادی که طلاق میگیرند، در واقع نمیخواهند طلاق بگیرند و به عبارت روشنتر زندگی مشترک را دوست دارند، اما مسائل مختلف آنها را به جدایی سوق میدهد. از طرف دیگر، اکثر میلیونها جوانی که موفق به ازدواج نشدهاند در واقع به دلیل موانعی که بر سر راه ازدواج است خانواده تشکیل ندادهاند. این چنین است که ما با ساختارهایی جدید آن هم به صورت اجباری رو بهرو میشویم که بسیاری از ابعاد زندگی ما را تحت تاثیر قرار میدهد.
تعداد مجردها در ایران در سالهای اخیر روند افزایشی داشته است. بر اساس آخرین اظهار نظرها در ایران تعداد افرادی که در سن ازدواج قرار دارند، اما موفق به تشکیل خانواده نشدهاند بیش از ۱۱ میلیون نفر است. به تازگی معاون دفتر سلامت جمعیت،خانواده و مدارس وزارت بهداشت تعداد افراد مجرد در ایران را ۵/۱۱ میلیون نفر دانسته است. این آمار مورد تایید ثبت احوال نیز هست. مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور گفت: تا سالهای قبل از سال ۹۰ تعداد دختران مجرد در سن ازدواج بیشتر از پسران بود، اما در سالهای اخیر این موضوع در حال معکوس شدن است و تعداد پسران مجرد در سن ازدواج در حال افزایش است.
علی اکبر محزون با بیان اینکه در مجموع ۱۱ میلیون و ۲۴۰ هزار دختر و پسر مجرد در کشور وجود دارد، افزود: پنج میلیون و ۵۷۰ نفر از آنها پسر و پنج میلیون و ۶۷۰ نفر نیز دختر در سن ازدواج هستند که این افراد هرگز ازدواج نکرده اند. آمارها نشان میدهد در سال ۹۳ تعداد خانمهای مجرد کشور از تعداد آقایان مجرد بیشتر بود. در سال گذشته ۴۸ درصد خانمهای در سن ازدواج كشور، هرگز ازدواج نكردهاند. مدير كل دفتر آمار و اطلاعات جمعيتی سازمان ثبتاحوال كشور خرداد سال گذشته به افکارنیوز گفته بود: آقايان در سن ازدواج كشور با طيف سنی ۲۰ تا ۳۴ شامل ۱۲ ميليون و ۷۰ هزار نفر میشوند كه از اين تعداد پنج ميليون و ۵۷۰ هزار نفر هرگز ازدواج نكردهاند. بنابراين ۴۶ درصد آقايان در سن ازدواج كشور هرگز ازدواج نكردهاند.
همچنين خانمهای در سن ازدواج كشور با طيف سنی ۱۵ تا ۲۹ سال شامل ۱۱ ميليون و ۷۹۰ هزار نفر میشوند، از اين تعداد پنج ميليون و ۶۷۰ هزار خانم هرگز ازدواج نكردهاند. همچنین محزون به آمار مربوط به افرادی كه در خطر تجرد قطعی قرار گرفته بودند و در طيف سنی بعد از ۳۴ سال برای آقايان و پس از ۲۹ سال برای خانمها تا سن ۵۰ سالگی قرار دارند، اشاره كرد و گفت: تعداد ۳۲۰ هزار نفر از آقايان از سن متعارف ازدواج در كشور عبور كرده و در خطر ورود به سن تجرد قطعی قرار دارند. به گفته مديركل دفتر آمار و اطلاعات جمعيتی سازمان ثبت احوال كشور در سال ۹۳، ۹۸۰ هزار خانم نيز در سن خطر تجرد قطعی قرار داشتند: خانمها تقريبا سه برابر بيشتر نسبت به آقايان در معرض خطر تجرد قطعی قرار دارند.
محزون همچنين به آمار سال ۸۵ و ۹۰ در ارتباط با افراد در سن ازدواج كه هرگز ازدواج نكردهاند و نيز افراد در سن تجرد قطعی اشاره كرد و گفت: در سال ۸۵ مجموعا ۱۱ ميليون و ۷۹۰ هزار نفر مجموع كليه خانمها و آقايانی بود كه در سن ازدواج قرار داشته و هرگز ازدواج نكردهاند كه از اين تعداد پنج ميليون و ۲۱۰ هزار آقا و شش ميليون و ۵۸۰ هزار خانم بودهاند.
زندگی از نوع جدید
هر چند در سالهای اخیر تعداد مجردها در ایران افزایش چشمگیری داشته است، اما ذهنیتها درباره زندگی هنوز همان چیزی است که از گذشته وجود دارد. مردم در هر سن و سالی باشند روند زندگی را این طور میدانند که فرد کودکی، نوجوانی و بخشی از جوانی خود را در خانواده پدری به سر میبرد. این خانواده در حد ممکن به تامین فرد در این دورهها میپردازد و زمینه استقلال اقتصادی، اجتماعی و... او را فراهم میکند. وقتی او مستقل شد به اصطلاح باید پی کار خودش برود که این پی کار رفتن معمولا با ازدواج اتفاق میافتد. کاهش ازدواج و افزایش طلاق اما این نظم را به هم ریخته است، به گونهای که اکنون شاهد زندگی افراد در جوانی و حتی میانسالی در خانواده پدری هستیم. این افراد که اغلب درآمد کافی ندارند به نوعی سر بار خانواده به حساب میآیند و امیدهای خود را از دست میدهند. در واقع زمانی که از کاهش ازدواج و افزایش طلاق حرف میزنیم از میلیونها نفری حرف میزنیم که دیگر در چارچوب خانوادههایی که میشناسیم تعریف نمیشوند.
آنها نمیتوانند در ساختارهای مشروع و تعریف شده نیازهای خود را تامین کنند، همان طور که از جریان تولید نسل بیرون انداخته میشوند. شاید برخی به شوخی عنوان کنند که آدم با ازدواج خودش را در دردسر میاندازد. این موضوع در شرایط کنونی و با کاستیهایی که وجود دارد میتواند صحت داشته باشد، اما واقعیت این است که بیرون بودن از ساختار خانواده به نوعی حاشیهنشینی است. مجردها، حداقل آنهایی که سن بالایی دارند، در واقع حاشیهنشینهایی هستند که به دلایل مختلف نتوانسته اند به متن راه پیدا کنند و ناگفته پیداست که این حاشیهنشینی باعث بروز مشکلاتی میشود که افسردگی و نا امیدی از جمله آنهاست.
شاید بر همین اساس است که عنوان میشود اکنون که میلیونها مجرد در ایران وجود دارد باید برنامههایی برای این افراد در نظر گرفت. در واقع، در سالهای اخیر هر چه درباره مجردها حرف زده شده است این بوده که آنها باید ازدواج کنند. کمتر مسئول و کارشناسی به این مهم توجه کرده است که به هر حال زمینه ازدواج برای دستهای از افراد وجود ندارد و باید برای آنها برنامه ریزی شده و به فکر تامین نیازها آنها بود.
مجرد ماندن، رسیدن به آخر دنیا نیست
چندی پیش شهیندخت مولاوردی معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده درباره طرح تجرد دختران، گفت: این طرح از سوی کارگروه تعمیق باورهای دینی ارائه شده است و در حقیقت میخواهیم با این طرح بگوییم مجرد ماندن دختران رسیدن به آخر دنیا نیست. این گفته او البته با واکنشهای منفی زیادی مواجه شد، اما واقعیت این است که برخورد ما با مسائل اجتماعی همواره صفر و یکی بوده و این برخورد باعث شده است که مشکلات همچنان وجود داشته باشند. هیچ فردی منکر اهمیت ازدواج و تشکیل خانواده نیست.
با تشکیل خانواده ادامه نسل ممکن میشود؛ موضوعی که در کنار ارضای عاطفی، اجتماعی و... در صورت ازدواج مهم تلقی میشود، چرا که برخی برآوردها نشان میدهد ایران میتواند در آینده با بحران جمعیتی مواجه شود. با وجود این، برنامهها در این حوزه باید همه جانبه باشد. هنوز هم که هنوز است افرادی سعی دارند با متهم کردن جوانان به ازدواج گریزی بر این مساله تاکید کنند که مسائل اقتصادی در عدم ازدواج دلیل مهمی نیست.
هر چند مسائل فرهنگی و اجتماعی از جمله تغییر سبک زندگی میتواند در عدم ازدواج موثر باشد، اما کارشناسان مسائل اجتماعی در این زمینه متفق القولند که مسائل اقتصادی مهمترین مانع بر سر راه ازدواج جوانان است. حل این مساله همواره یک بعدی و بدون در نظر گرفتن جوانب مختلف موضوع بوده است. برای مثال اخیرا مجلس وام ازدواج را سه برابر کرده است.
از اینکه بگذریم که بسیاری از بانکها هنوز پرداخت این وام را در دستور کار خود قرار ندادهاند، باید پرسید که با ۲۰ میلیون تومان پولی که زوجها دریافت میکنند چقدر مشکلاتشان حل میشود. در واقع بیشتر از اینکه این نوع وام دهیها مهم باشد ایجاد اشتغال و استقلال مالی جوانان مهم است، در غیر این صورت روندهای موجود ادامه خواهد یافت و در آینده باز هم شاهد انتشار آمارهایی در مورد افزایش تعداد مجردها در کشور خواهیم بود.
منبع: آرمان
95/6/23 - 10:13 - 2016-9-13 10:13:19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]
صفحات پیشنهادی
حاشیهنشینی درمشهد وخیم نیست/ با بلندمرتبهسازی اطراف حرم مخالفم
شهردار مشهد حاشیهنشینی درمشهد وخیم نیست با بلندمرتبهسازی اطراف حرم مخالفم شناسهٔ خبر 3756646 - سهشنبه ۹ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۵ ۰۸ جامعه > شهری jwplayer display inline-block; شهردار مشهد گفت با اقدامات انجام شده حاشیهنشینی در این شهر از حالت وخامت خارج شده است به گزارشکنترل آمار طلاق و حاشیهنشینی با مشارکت سازمانهای مردمنهاد
معاون امور سازمانهای مردمنهاد وزارت کشور تاکید کرد کنترل آمار طلاق و حاشیهنشینی با مشارکت سازمانهای مردمنهاد شناسهٔ خبر 3766170 - شنبه ۲۰ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۶ ۵۱ جامعه > جوان و خانواده jwplayer display inline-block; معاون امور سازمانهای مردمنهاد وزارت کشور گفت وجودنماینده مردم ملایر: هشدار جدی نسبت به افزایش معضل حاشیهنشینی در ملایر
استانها > همدان - حجت الاسلام احد آزادیخواه گفت افزایش بی رویه مقوله حاشیهنشینی به تأثیرات منفی این امر در وضعیت شهرها منجر شده که اگر این معضل در شهر ملایر مرتفع نشود دیری نمیپاید که چهار شهر دیگر ملایر چون سامن زند ازندریان و جوکار نیز دچار این حاشیه نشیناقدام مؤثر دستگاهها برای پیشگیری از حاشیهنشینی در استان یزد
معاون سیاسی استاندار یزد خواستار شد اقدام مؤثر دستگاهها برای پیشگیری از حاشیهنشینی در استان یزد معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار یزد خواستار اقدام جدی و موثر دستگاههای ناظر و خدمات رسان شهری برای پیشگیری از شکل گیری مناطق حاشیهای در شهر یزد و شهرهای بزرگ استان شد به گسیاه، سفید و خاکستری حاشیهنشینی؛ کوچه «غربتها» چطور نجف ۲۹ شد
تجربهای که نیازمند تکرار است سیاه سفید و خاکستری حاشیهنشینی کوچه غربتها چطور نجف ۲۹ شد شناسهٔ خبر 3746275 - شنبه ۶ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۸ ۰۹ استانها > خراسان رضوی jwplayer display inline-block; مشهد- نامش کوچه غربتها ست هنوز بدون هیچ تابلویی به همین نام شهرت دارد امادرختکاری راهکار مقابله با حاشیهنشینی
جلسه ستاد بازآفرینی با هدف بررسی وضعیت ساخت و سازهای شهری و ارزیابی راههای مقابله با متخلفان این حوزه در استانداری کردستان برگزار شد به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین از سنندج استاندار کردستان در این جلسه با اشاره به روند روبه افزایش حاشیه نشینی گفت حاشیهنشینی و ایجاد سکونتخراشهای فساد بر اندام حاشیهنشینی/زخم چرکین آسیبهای اجتماعی در حال تورم است
استانها > خراسان جنوبی - حاشیهنشینی یکی از معضلات شهری است که امروزه تقریباً تمامی شهرهای کشور را در بر گرفته و مختص به کلانشهرها نیست محبوبه قاسمزاده -آسیبهای اجتماعی همواره به عنوان تهدیدی برای جوامع بشری محسوب میشوند حاشیهنشینی در شهرهاشانس خوب تراکتور در تعطیلات: صدرنشینی در دسترس است!
شانس خوب تراکتور در تعطیلات صدرنشینی در دسترس است تاریخ انتشار دوشنبه ۱۵ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۷ ۰۰ پرسپولیس با ۶ نماینده در تیم ملی مقابل تیمی قرار میگیرد که هیچ کدام از دو بازیکنش در ترکیب فیکس ایران نیستند آیاسپورت- در تیم ملی فقط دو بازیکن از تراکتورسازی حضور دارندحاشیهنشینی سیاسی احمدینژاد و مصباح يزدي
حاشیهنشینی سیاسی احمدینژاد و مصباح يزدي سخنان هفته گذشته غلامرضا مصباحی مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز به عنوان یک تشکل اصولگرا اون افتراق این تشکل سیاسی با نگاه طیف آیتالله مصباح را نشان داد او گفت که هیچ نشانه از همکاری آیتالله مصباح وجود ندارد اظهارات او به اینجا ختم ناز «وقتی «جنتی» از عقبنشینی خود دفاع میکند!» تا «روحانی و ناطق خطیب جمعه تهران میشوند؟»
تصاویر با شما سخن می گویند تصاویری بی روتوش با سخنانی بی روتوشتر میخواهیم با بخش خبری فوتونیوز مقامات با شما بی روتوش و رودررو سخن بگویند از این پس عصرگاه هر روز با فوتو نیوز تابناک حرف و سخن مقامات داخلی و خارجی را به عکس بی روتوششان الصاق میکنیم تا به-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها