تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فرزندان خود را به كسب سه خصلت تربيت كنيد: دوستى پيامبرتان و دوستى خاندانش و قرائت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816964824




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ضرورت اصلاح نظام بانكي


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: هادي حق شناس در روزنامه آرمان نوشت: دراقتصاد چهار بازار به شكل تئوري وجود دارد كه اصطلاحا عبارت است از بازاركار، كالا، سرمايه و پول كه در بين اين ۴ بازار به نظرمي‌رسد كه مهم‌ترين بازار، بازار پول بوده و مي‌توان اين بازار را به خون در بدن تشبيه كرد.

اگر اين خون سالم و با استاندارد باشد، طبيعي است كه تمام اجزاي بدن را به تحرك صحيح وادار كرده و انرژي لازم را به اجزاي بدن براي تحرك صحيح ارسال مي‌كند. بازار پول هم همين نقش را كه دربدن توضيح داده شد، در اقتصاد ايفا مي‌كند.

 پول خود داراي شاخص‌هاي متعددي است كه مهم‌ترين آن درقالب نرخ تورم و همچنين نرخ بهره و برخي از شاخص‌هاي ديگر مشاهده‌شده كه اگر شاخص‌هاي پول استاندارد باشد، مي‌تواند پيام مثبتي را به ديگر بازارها داده و به عنوان‌مثال اگر نرخ بهره دربانك‌ها يك درصد باشد يا عدد نزديك به يك درصد باشد، طبيعي است كه براي هيچ پس‌انداز‌كننده توجيه نداشته كه پول را در بانك سپرده‌گذاري كند، بلكه پول را در بخش واقعي اقتصاد سرمايه‌گذاري مي‌كند.

 حال اگر به دنبال اين باشيم كه نرخ بهره حداقل ممكن باشد، اين امكانپذير نيست مگر اينكه تورم در اقتصاد حداقل ممكن باشد. اگرتورم در اقتصاد حداقل ممكن باشد، مردم به خاطر اينكه ارزش پول آنها از بين نرود يا به خاطر حفظ ارزش پول خود، پول را از بخش واقعي اقتصاد به سمت سپرده‌گذاري‌هاي غيرطبيعي يا بازار ربوي هدايت نمي‌كنند. تورم به عنوان يك شاخص بسيار مهم علامت‌دهنده براي ديگر بخش‌هاي اقتصادي است.

تورم اگر كه عدد طبيعي باشد مي‌تواند منتج به اين شود كه نقدينگي و پس‌اندازهاي سرمايه‌گذاران به سمت واقعي اقتصاد هدايت شود. اما در اقتصادي كه داراي تورم است همچنان كه ما در برخي از سال‌ها خصوصا در سال‌هاي ۹۰ تا ۹۲ با آن مواجه بوديم پول از بخش واقعي اقتصاد به سمت بخش غيرواقعي يا اصطلاحا دلالي و سوداگري هدايت مي‌شود.

 لذا آن چيز كه بايد در ساختار نظام بانكي كشور اصلاح شود، اين است كه متولي بازار پول بايد به فكر اين باشد كه شاخص‌هاي پول اصلاح شود. خوشبختانه در سه سال گذشته اين اتفاق در كشور رخ‌داده و وقتي‌كه تورم نقطه‌به‌نقطه، ميانگين، ماهانه سير نزولي و كاهشي را به خود گرفته و تورم يك‌رقمي شده، نشان از اين دارد كه سياستگذار پولي، سياست را درست انتخاب كرده و بايد اين سياست ادامه پيدا كند. اين دولت بايد از مهم‌ترين دستاوردهاي خود كه كاهش نرخ تورم بوده محافظت كند.

آثار كم شدن تورم به شكل واقعي در بخش واقعي در حال حاضر خود را نشان داده و اين به عنوان يك سياست كاربردي و اصولي در نظام بانكي خواهد بود. نكته ديگر اینکه نظام بانكي يا بازار پول بايد هزينه پول را كاهش داده كه امروز در دنيا به دليل استفاده از IT يا بانكداري الكترونيكي هزينه پول را به حداقل ممكن رسانده است. به‌عبارت‌ديگر نياز نيست بانك‌ها صدها شعبه در شهرها و روستا يا اماكن مختلف براي ارائه خدمات بانكي داير كرده؛ بلكه استفاده از IT و بانكداري الكترونيكي حضور فيزيكي مشتريان را به حداقل ممكن مي‌رساند.

 يكي از دلايلي كه هزينه بانكداري در نظام پولي ايران چنددرصدي شده به اين دليل است كه بانك‌ها بر اين باور هستند كه براي ارائه خدمات حتما بايد از ساختمان‌هاي مجلل و بزرگ‌تر استفاده كنند، درحالي كه بانكداري الكترونيك به‌راحتي مي‌تواند هزينه‌ها را به حداقل ممكن رساند. خوشبختانه از زماني كه بانكداري الكترونيكي و بخش خصوصي وارد بانكداري شدند، هزينه بانكداري در ايران كاهش پيداكرده و هزينه بانكداري دولتي هم به‌تبع آن كاهش پيداكرده است.



۱۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن