واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایرنا: خبرگزاری اسپوتنیک نوشت: روسیه پنج سکوی حفاری و شش بلوک نیروگاه هسته ای برای ایران می سازد. همچنین اجرای پروژه های مشترک استخراج نفت در خلیج فارس به ارزش یک میلیارد دلار در دستور کار می باشد و مسکو نیز تأمین 85 درصد هزینه ساخت سکوها تا سال 2019 را متعهد شده است.
اسپوتنیک روز چهارشنبه به نقل از ولادیمیر ساژین کارشناس ارشد سیاسی و خاورشناس روسی در این باره نوشت: پس از حل و فصل مسأله هسته ای (برجام) و آغاز فرایند لغو تحریم ها، ایران بازیگر مهمی در صحنه سیاسی منطقه، جهان و یکی از اعضای جدی در اقتصاد جهانی شد.
وی افزوده است: روسیه در توسعه و تکامل روابط محکم و پایدار با ایران ذینفع است و هدف برقراری مناسبات مطمئن و قابل اعتماد درازمدت در کوتاه ترین زمان می باشد تا تحت تأثیر شرایط سیاسی داخلی و خارجی قرار نگیرد.
ساژین اظهار کرد: دیدار چندی پیش سران روسیه، ایران و آذربایجان در باکو به همکاری متقابل در عرصه نفت و گاز توجه شد. ولادیمیر پوتین و حسن روحانی در این نشست برای توسعه همکاری ها در این حوزه و دیگر رشته ها گفت وگو کردند و در همین چارچوب شرکت کراسنی باریکادی روسیه و شرکت ایرانی سدید روز شنبه قرارداد ساخت سکوی حفاری در خرمشهر را امضا کردند.
کارشناس روس ادامه داد: کراسنی باریکادی که 120 سال پیش به عنوان کارگاه برادران بونیاتوف برای تعمیر ناوگان نفتی تأسیس شده بود، بزرگترین شرکت کشتی سازی در آستراخان روسیه است و از سوی دیگر شرکت های نفت و گاز روسی سودمندی زیادی برای کار در بازار ایران نشان می دهند.
وی افزود: شرکت های گازپروم، روس نفت و لوک اویل نیز پروژه های جدید در ایران را بررسی می کنند و به عقیده کارشناسان، احتمال تأسیس کنسرسیومی از شرکت ها برای استخراج نفت در ایران نیز وجود دارد.
ساژین در بخش دیگری از نوشته خود تاکید کرده است: مزیت های اقتصادی ایران باعث جذب رقابت ها می شود که برای این کشور خوب ولی برای روسیه مشکلات معینی در رابطه با امکان حضور غرب ایجاد می کند. در پنج ماه اول سال 2016 گردش کالا بین ایران و اتحادیه اروپا، 42 درصد افزایش یافت، اما مسکو قصد ندارد به نفع بازیگران دیگر عقب نشینی کند. وی ادامه داده است: روسیه در برخی عرصه های اقتصاد ایران با دیگر کشورها خوب رقابت می کند. از جمله آینده دارترین حوزه های همکاری دو جانبه انرژی از جمله اتمی و نفت و گاز، راه آهن - ساخت خطوط راه آهن، برقی کردن و نوسازی - پژوهش های فضایی، ارتباطات و کشاورزی است.
کارشناس روس نوشته است: همکاری های نظامی- فنی نیز می تواند یک زمینه پرامید باشد و طرفین امیدوارند پس از لغو کامل محدودیت های شورای امنیت در سطح بالاتری احیا شود. مهدی سنایی سفیر ایران در روسیه نیز که تلاش های زیادی برای توسعه مناسبات از جمله بازرگانی و اقتصادی انجام می دهد، تاکید کرده، «اطمینان دارم در آینده نزدیک، همکاری به سطح عالی تری می رسد و می توانیم اسناد را پیاده کنیم و حجم این قراردادها 40 میلیارد دلار است».
ساژین افزود: همان گونه که سنایی یادآور شده، «افزون بر شش بلوک نیروگاه برق بوشهر که قرارداد ساخت دو بلوک آن امضا شده، روسیه چهار واحد نیروگاه حرارتی در ایران می سازد و نیروگاه های موجود را نوسازی می کند. همچنین قراردادهایی در بخش راه آهن امضا شده و بقیه به بخش گسترده ای از همکاری ها از جمله صنعت، معادن، هوافضا، خودروسازی سبک و سنگین، هواپیماسازی، نفت و گاز، پتروشیمی و کشاورزی مربوط است».
کارشناس روس در پایان تاکید کرده است: اکنون می توان گفت که توان بالقوه مناسبات تجاری-اقتصادی فدراسیون روسیه و ایران فوق العاده گسترده است و باید اجرایی شده و مشارکت به سطح بالاتری رسانده شود.
۱۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۱:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]