واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: جهانگیری: احداث نیروگاه دوم بوشهر از نمادهای اجرای برجام است
معاون اول رییس جمهوری، احداث نیروگاه دوم بوشهر را از نمادهای استفاده ایران از نتایج برجام دانست و گفت: زمینه اجرایی احداث اینگونه نیروگاه ها در برجام پیش بینی شده است.
اسحاق جهانگیری در آیین آغاز عملیات اجرایی ساخت واحد دوم نیروگاه اتمی بوشهر افزود: احداث نیروگاه جدید بوشهر پایبندی دولت روسیه به عنوان یکی از اعضای برجام به اجرای توافق را به نمایش می گذارد.
وی گفت: احداث نیروگاه هسته ای جدید یکی از مصادیق اراده راسخ و استقامت ستودنی ملت ایران و رهبر دوراندیش و آینده نگر آن در استفاده از حقوق قانونی و انرژی هسته ای با مقاصد صلح آمیز است.
جهانگیری افزود: مساله احداث نیروگاه اتمی بوشهر و استفاده از فناوری صلح آمیز هسته ای طی سالهای گذشته متاسفانه با نوعی سوءتفاهم، سوء برداشت و بهانه جویی قدرت های بزرگ همراه بود.
معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: نیاز کشور به انرژی های نو و زمینه های متنوع و کاربردهای آن در بخش های مختلف از جمله در بخش بهداشت، درمان و صنعت چیزی نیست که ملت ایران بتواند از آن گذشت کند و معمولا دنیا به آن متفاوت و با قضاوت های سیاسی نگاه کرده است و همین قضاوت ها باعث شده هزینه های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بر کشور تحمیل شود.
جهانگیری اضافه کرد: مردم طی سالهای گذشته با بزرگواری تحریم های ظالمانه را تحمل و روزهای سختی را سپری کردند تا حق قانونی خود را به اثبات برسانند و در این مسیر شهدای بزرگی خصوصا شهدای هسته ای تقدیم کردند. ما مصمم بودیم که هم حقوق هسته ای ملت ایران را تثبیت کنیم و هم چرخ اقتصاد کشور را به حرکت واداریم.
وی با یادآوری این سخن رییس جمهوری که هم چرخ سانتریفیوژها بچرخد و هم چرخ زندگی مردم، اظهار داشت: خوشبختانه با هدایت های رهبر معظم انقلاب، مدیریت رییس جمهوری و
ورود دیپلمات های کاردان و متعهد با محوریت برادر عزیز دکتر ظریف و دکتر صالحی و همکاران مطلع و دور اندیش آنها، کشور توانست با گفت و گوهای دشوار و طولانی با 6 قدرت بزرگ جهانی، سند مهم برجام را اجرا کند.
معاون اول رییس جمهوری گفت: در حال حاضر در کشور ما بیش از 75 هزار مگاوات نیروگاه، ظرفیت نصب شده داریم، در شرایط فعلی سالانه 6 درصد رشد مصرف برق داریم، یعنی حدود 5 هزار مگاوات سالانه باید در کشور نیروگاه احداث کنیم.
جهانگیری افزود: این در حالی است که کشور ما به سرعت نیازمند آن است که توسعه اقتصادی از شتاب بیشتری برخودار باشد و توسعه صنعتی و اقتصادی آن با رشد بیشتری پیش برود، حتی در برنامه ششم پیش بینی کردیم که رشد اقتصادی کشور باید به هشت درصد برسد.
وی تاکید کرد: معنای این حرف آن است که ما سالانه به انرژی بیشتر از 5 هزار مگاوات احداث واحد جدید نیاز داریم. بر اساس مطالعات انجام شده هم در سازمان انرژی اتمی، وزارت نیرو و هم دانشگاه های معتبر کشور، سبد تولید برق کشور باید متنوع شود.
معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: تکیه صددرصدی تولید برق کشور به منابع فسیلی علاوه بر آثار نامطلوب زیست محیطی، ریسک تامین برق پایدار برای سال های کشور را به شدت افزایش می دهد. در میان دلایل توجیهی ضرورت احداث نیروگاه هسته ای در کشور می توان به اهمیت ضرورت دستیابی به فناوریهای برتر در این حوزه، ایجاد تنوع در منابع تامین انرژی، ملاحظات زیست محیطی و صرفه جویی در منابع فسیلی اشاره کرد.
شنبه, 20 شهریور 1395 ساعت 12:23
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]