تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سكوت مؤمن تفكر و سكوت منافق غفلت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844329375




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

افزایش نگران کننده خودکشی در خوزستان در میان بی تفاوتی جامعه


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: افزایش نگران کننده خودکشی در خوزستان در میان بی تفاوتی جامعه
  
عادل طرفی طاهریان  /  کارشناس ارشد جامعه شناسی


بدون تردید خودکشی از دیدگاه دین مبین اسلام به عنوان یک عمل به غایت مذموم و از کبائر (گناهان بزرگ) به شمار می رود.

خداوند متعال در آیه ی 29 سوره نساء مي فرماید: "لا تقتلوا انفسکم ان الله کان بکم رحیما و من یفعل ذلك عدوانا و ظلما فسوف نصلیه نارا"
که مضمون آیه فوق باصراحت حرمت و ممنوعیت این عمل را گوشزد می نماید و کسانی را که مرتکب این عمل می شوند را به آتش جهنم وعده می دهد.

اما براستی چه علل و عوملی موجب می شود فردی هم زندگی دنیوی و هم آخرت خود را تباه سازد.

احمد شجاعی ریس سازمان پزشکی قانونی می گوید: درسال گذشته 4055 نفر در اثر خودکشی در کشور فوت کرده اند. آقای شجاعی اضافه می کند این آمار در استانهای غربی بیشتر و رو به افزایش است.

با توجه به اینکه در مدت اخیر خبرهای متعددی درباره خودکشی در استان خوزستان منتشر شده تا جایی که تسلسل این خودکشی ها باعث شده شهروندان نسبت به شنیدن چنین اخباری تقریبا بی تفاوت شده اند که این امر بیانگر عمق فاجعه است.

این خبرهای خودکشی که به لطف رسانه ها انعکاس می یابد از خودسوزی جوانی که دکه او توسط شهرداری جمع آوری شده یا مردی که به دلیل فقر و بدبختی در ملاشیه اهواز دختر و پسر دلبند خود را در ملاء عام می کُشد سپس به رندگی خود پایان می دهد یا جوانی که بدلیل بیکاری خود را جلوی قطار می اندازد و به طرز فجیعی به استقبال مرگ می رود. 

یا همین چند روز گذشته زنی که بخاطر بیکاری همسرش او را به ضرب گلوله می کشد و بعد از آن به زندگی خود پایان می دهد.

یا خبر چند روز قبل خودسوزی جوانی در منطقه دارخوین که از محل کار خود اخراج شده بود  و دهها مثال دیگر بیانگر رشد این پدیده خطرناک در استان خوزستان می باشد. در این نوشتار به صورت بسیار مختصر به برخی از مهمترین عوامل این پدیده در استان خوزستان اشاره می شود.

از آنجائی که پدیده های اجتماعی بسیار سیال، پیچیده و دارای علل و عوامل بسیار متعدد و متفاوت هستند لذا قطعا نمی توان یک نظریه جامع پیرامون این پدیده ارائه نمود اما با شناخت و آسیب شناسی عوامل اصلی می توان تا حدود زیادی برای کاهش این پدیده تلاش نمود لذا تدوین راهکارهای کاهش آسیب های اجتماعی امری به غایت ضروری می باشد که اولین اقدام در این راستا باید پژوهش علمی باشد  پژوهشی که باید شرایط بومی و فرهنگی و محلی خاص استان را به طور کامل در نظر داشته باشد.
 
دراین متن به چهار عامل اساسي از دیدگاه نگارنده اشاره می شود گرچه ممکن است عواملی دیگر در پیدایش این پدیده موثر باشند لذا با اذعان به اینکه عوامل تاثیرگذار دیگری هم در افزایش این پدیده مذموم اجتماعی وجود دارند به این چهار عامل بصورت مجمل پرداخته می شود.

ناهنجاری:
 
از میان عواملی که "امیل دورکیم" جامعه شناس برجسته به عنوان انواع دلایل خودکشی معین کرده، خودکشی ناشی از ناهنجاری و هرج ومرج است که با برخی شرایط حاکم بر خوزستان مشابهت دارد. در این بی هنجاری مسائل مختلفی همچون اثرات باقی مانده جنگ تحمیلی، سوء مدیریت، سطح بالای بی سوادی و مسائلی دیگر نقش داشته اند و موید این دیدگاه آمار بالای جرم و بزهکاری و تعداد زندانیان در استان است. (مراجعه به آمار مختلف موید این وضعیت است)
 
فقر و  بیکاری:
 
سطح بالایی از بيكاری در ثروتمندترين استان کشور از لحاظ منابع طبيعي، طنزگونه به نظر می رسد اما واقعیتی دردناک است. همانطور که امیل دورکیم در کتاب خود درباره ی خودکشی می نویسد زمانی  که بحران های  اقتصادی و فقر معيشتي افزایش می شود خودکشی در آن جوامع سیر صعودی بالایی خواهد داشت.

لازم به یادآودی است در این استان نسبت مهمی از شاغلان دستگاه های و شرکت های دولتی، غیر بومی هستند. علاوه بر این دریافت حقوق های بسیار بالا از سوی بخشی از شاغلان در برخی شرکت ها از جمله شرکت های نفتی در کنار سطح گسترده ای از افرادی که با درآمدهای بسیار بسیار پایین یا ناچیز باعث شده شکاف اجتماعی نسبتا محسوسی بین افراد جامعه شده و در نتیجه احساس محرومیت نسبی در بین افراد بیکار مضاعف و تشدید شده است. این احساس محرومیت در افزایش آمار خودکشی بسیار تاثیر گذار می باشد. 
 
خصوصیات فرهنگی:

باتوجه به تنوع قومی و فرهنگی استان و با توجه به عدم همخوانی برخی از ارزش های مدرنیته و ارزش های قومی وقبیله ای، فرد دچار نوعی دوگانگی ارزشی می گردد که به آشفتگی و افسردگی  و درمواردی به خودکشی منجر می گردد.
 
عملکرد ضعیف نهادهای آموزشی:

 یکی از محوری ترین برنامه های  کشورهای توسعه یافته  آموزش مهارتهای زندگی در مدارس میباشد به نحوی که فرد مهارتهای مهمی همچون کنترل خشم و کنترل هیجانات و راههای مقابله با مشکلات زندگی کیفیت برقراری ارتباط با دیگران را فرا می گیرد  و از آموزه های  مدرسه در زندگی بهره می گیرد ولی متاسفانه این روند در آموزش وپرورش ما بسیار کمرنگ می باشد بطوریکه  اکثر آموخته های فارغ التحصیلان مدارس استان ، غیرکاربردی می باشند  وجوابگوی نیازهای زندگی نیستند.  

 در پایان به ذکر این مطلب بسنده می شود  که برای پیشگیری وکاهش آسیب های اجتماعی نیاز به تدوین نقشه راه  توسط  ارگانهای مسؤل و مشارکت نهادهای دولتی و غيردولتی  به ویژه  موسسات مردمی می باشد تا بافرهنگ سازی و بررسی عمیق به راهکارهای مناسب منجر گردد.



تاریخ انتشار: ۰۸:۳۲ - ۱۸ شهريور ۱۳۹۵ - 08 September 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن