واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سمنان-ایرنا-به اعتقاد شماری از کارشناسان امر در استان سمنان لازمه تحقق راهبرد صرفه جویی، رعایت الگوی مصرف، بهره وری مطلوب، جلوگیری از برداشت آب های زیر زمینی و حتی حذف چاه های غیرمجاز برای رفع چالش کم آبی در کشور و این استان، برنامه ریزی اصولی و هدفمند، آموزش و فرهنگ سازی است.
به گزارش ایرنا ، در دنیایی که بهره وری و ارزش افزوده حرف اول را می زند، نمی توان آب، این عنصر ارزشمند را که حیات هر جانداری به آن وابسته است، بدون در نظر گرفتن این اصل از سفره های زیرزمینی که ذخیره آیندگان است، بیرون کشید و بی حساب و کتاب مصرف کرد یعنی این مهم باید به یک دغدغه ملی و منطقه ای و عمومی تبدیل شود.
بر اساس آمار موجود فقط 25 درصد میانگین متوسط جهانی بارش باران و برف در کشور ایران می بارد که سهم استان سمنان از این مقدار، اندک است که در چنین وضعیتی با توجه به داشته های موجود تحقق هر راهبردی توسعه ای در بخش های کشاورزی، صنعتی و آشامیدنی را با مشکل مواجه می کند.
برایند آمارها نشان می دهد به طور متوسط بین 70 تا 80 درصد از آب کشور در بخش کشاورزی مصرف می شود که نوین نبودن آبیاری باعث بهره وری پایین در این بخش شده است و از سویی برخی از کارشناسان معتقدند استفاده از سهمی از آب کشاورزی به صنعت، ارزش افزوده بیشتری خواهد داشت.
قرار گرفتن 80 درصد از مساحت کشور در منطقه خشک و نیمه خشک کره زمین، باعث شده است ایران از بارش ها سهم قابل توجهی نداشته باشد و قرارداشتن استانهای مرکزی کشور در حاشیه کویرلوت و دشت کویر نیز باعث مشکل تامین آب و افزایش نیازهای آبی می شود.
از سوی دیگر، احداث تصفیه خانه در شهرها و شهرک های صنعتی، این امکان را فراهم کرده است تا از آب بازگشته از چرخه مصرف اول، به بخش هایی مانند صنعت و کشاورزی اختصاص داد.
متوسط میزان بارندگی سالانه جهان حدود 850 میلی متر و در ایران یک سوم جهان در حدود 250 میلی متر و در استان سمنان حدود 120 میلیمتر در سال است و از طرف دیگر میزان تبخیر در ایران سه برابر متوسط جهانی در حدود ...
[ مشاهده متن کامل خبر برنامه ریزی هدفمند، آموزش و فرهنگ سازی رافع مشکل کم آبی در خبرگزاری جمهوری اسلامی ]
چهارشنبه ، ۱۷شهریور۱۳۹۵
[مشاهده متن کامل خبر]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]