تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هیچ ثروتی چون عقل و هیچ فقری چون جهل و هیچ میراثی چون ادب و هیچ پشتیبانی چون مشورت نخ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805616659




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کودکان اسطوره‌های ایرانی را نمی‌شناسند


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
کودکان اسطوره‌های ایرانی را نمی‌شناسند
کودکان اسطوره‌های ایرانی را نمی‌شناسند تصاویر شخصیت‌های خارجی مورد علاقه کودکان امروز در شرایطی لوازم‌التحریرهای ایرانی را تسخیر کرده که بخش عمده‌ای از آنها حتی در داخل کشور تولید می‌شود.


به گزارش فرهنگ نیوز، با گشتی در بازارهای سطح شهر اصفهان و نگاهی به تصاویر روی لوازم‌التحریر کودکان و نوجوانان، جولان شخصیت‌های کارتونی، انیمیشنی و خارجی به خوبی احساس می‌شود.

انگری برد، بن‌تن، باربی، باب اسفنجی لاک‌پشت‌های نینجا، باب اسفنجی و ده‌ها شخصیت کارتنی خارجی که توسط کمپانی‌های بزرگ تبلیغاتی دنیا، فضای مجازی، رسانه‌ها و تلویزیون‌های ما را پر کرده‌اند، حالا گوی سبقت را از طرح‌های ایرانی که نظیر گرشاسب، دارا و سارا، شاهزاده روم، ثنا و ثمین و ده‌ها طرح دیگر ربوده‌اند و در بازارهای شهر اصفهان جولان می‌دهند.

والدینی که در مقابل طرح‌های وسوسه‌برانگیز و البته پر‌رنگ و لعاب لوازم‌التحریر کودکانشان، توان مقاومت ندارند، مجبور هستند که تن به خواسته‌های کودکانه فرزندانشان دهند و به درخواست کودک خود، پاسخ مثبت دهند.

این در حالی است که مسئولان اعلام می‌کنند، امروز تولید لوازم‌التحریر بومی در ایران به میزان قابل توجهی افزایش یافته و هم‌اکنون بیش از60 درصد لوازم‌التحریر موجود در بازار، در داخل تولید می‌شود.

یکی از والدین اصفهانی که از جولان طرح‌های خارجی و تأثیر آن به ستوه آمده، به تسنیم می‌گوید: زمانی که با فرزندم به بازار برای خرید مراجعه می‌کنم، او طرح‌هایی از کارتون‌های خارجی را می‌بیند. نکته مهم این است که طرح‌های موجود در بازار همان کارتون‌هایی است که روزانه در تلویزیون و سی‌دی‌ها مشاهده می‌کند، به همین دلیل شروع به پافشاری برای خرید آنها می‌کند، شما بگویید چه کنم؟

این مادر 30 ساله ادامه می‌دهد: اگر از شخصیت‌های داخلی و اسطوره‌های ایرانی، کارتون بیشتر ساخته شود و نقوش آن‌ها روز لوازم التحریر بیشتر کار شود و البته اگر این طرح‌ها جالب و قابلیت جذب کودکان را داشته باشد، مسلماً منِ مادر دراین موارد می‌توانم بر کودک خود تأثیر بگذارم و او را متقاعد کنم.

مردم به دنبال برند هستند

با این حال، رئیس اتحادیه کتاب و لوازم التحریر اصفهان عنوان می‌کند که بخش عمده‌ای از لوازم‌التحریر موجود در بازارهای اصفهان، تولید داخل است. او درباره میزان لوازم‌التحریر ایرانی موجود در بازار اصفهان به خبرنگار تسنیم در اصفهان اظهار داشت: بیش از 60 درصد از لوازم‌التحریرهای موجود در بازار اصفهان داخلی و ساخت کشور ایران هستند و در واقع امروز، همه دفاتر موجود ساخت ایران و اصفهان است.

اکبر چیت‌ساز اما به حقیقتی تلخ اشاره می‌کند که ریشه در باورهای غلط فرهنگی مردم و خواسته‌های خانواده‌ها دارد. او با اشاره به تمایل مردم برای خرید مارک‌های خارجی افزود: بیشتر خانواده‌ها به دنبال مارک و برند هستند و کیفیت اهمیت چندانی برای آن‌ها ندارد؛ این در حالیست که مداد رنگی‌های ساخت ایران با بهترین مدادرنگی‌های خارجی رقابت می‌کنند، درصورتی که یک‌سوم قیمت آن‌ها را دارد.

رسانه‌ها هم بی‌تقصیر نیستند

رئیس اتحادیه کتاب و لوازم التحریر اصفهان اما در این باره، بخشی از تقصیر را هم بر گردن رسانه‌ها می‌اندازد. او با اشاره به نقش رسانه‌ها در ترویج فرهنگ استفاده از برندهای ایرانی گفت: رسانه‌ها، روزنامه‌ها، رادیو و تلویزیون در این زمینه باید بیشتر تبلیغات داشته باشند و به مردم آگاهی دهند تا به جای تصاویر شخصیت‌های کارتونی از قهرمانان ایرانی برای روی جلدها استفاده شود.

بسیاری اعتقاد دارند که در صورت حمایت برندهای داخلی، بازار این برندها، خیلی زود، جای طرح‌های خارجی را می‌گیرد. اکبر چیت‌ساز نیز چنین اعتقادی دارد و با مقایسه کیفیت و کمیت برندهای داخلی و خارجی تصریح می‌کند: باید بگویم اجناس ایرانی از نظر کیفیت اگر بهتر نباشند، کمتر از برندهای خارجی نیستند و امروز از نظر کمیت این اجناس بیشتر از برندهای خارجی در بازار موجود هستند.

وی ادامه می‌دهد: به عنوان مثال نیازی به واردات دفاتر نداریم، کمی مداد رنگی از خارج از کشور وارد می‌شود هرچند در داخل بهترین مدادرنگی و خودکارها را داریم و باید جلوی واردات را بگیریم که هرکسی به عنوان مسافرت جنس وارد نکند و بفرشد.

اما سئوال اینجاست، چرا در عین اینکه لوازم‌التحریر ایرانی در سطح کشور و بازارهای شهر اصفهان نیز به چشم می‌خورند، تمایل خانواده‌ها به خرید آنها هنوز وجود ندارد.
امیر صالحی، جامعه‌شناس، پیرامون طرح‌های ایرانی اسلامی گفت: استفاده از طرح‌های ایرانی برای لوازم التحریر و همراهی کودکان در یک سال تحصیلی اقدامی شایسته است ولی گسترده شدن آن نیازمند اقدامات اساسی است.

وی افزود: کشورهای غربی سال‌هاست که در این زمینه فعالیت و سرمایه‌گذاری کردند، استفاده از طرح‌های ایرانی توسط مردم زمان‌بر بوده و نیازمند صبوری است.

تأثیرات سوء شخصیت‌های کارتونی بر زندگی کودکان ما

البته تجربه نشان داده که با توجه به تأثیرات قابل توجه رسانه‌ها و پیشرفت‌های سریع آنها، بر ذهن و فکر کودکان، باید در عین صبوری، تأمل و خودداری از اقدامات شتاب‌زده، به سرعت اقدام کرد.

یک کارشناس فضای مجازی و سواد رسانه با اشاره به هجوم رسانه‌های غربی به زندگی کودکان ما به تسنیم می‌گوید: امروزه کمپانی‌های بزرگ دنیا به دنبال آن هستند که در زندگی کودکان ما نفوذ کنند و این موضوع به میزانی است که تمرکز بسیاری از این شرکت‌ها، بر شخصیت‌سازی و به ویژه ساخت بازی‌های انیمیشن و با کیفیت بالا معطوف شده است.

سلمان هاشمیان افزود: راهکارهای بسیاری برای این موضوع مد‌نظر قرار گرفته شده و یکی از مهم‌ترین راهکارها برای مقابله با این هجوم، مجهز شدن خانواده‌ها به سواد رسانه‌ای است.

وی بیان کرد: بسیاری عنوان می‌کنند که شخصیت‌های کارتونی و انیمیشنی که امروز ریشه در علایق رسانه‌ای کودکان ما دارند، پس از نفوذ به ذهن کودکان، با نمایش خود در لوازم‌التحریر آنها و جای جای زندگیشان، رفته رفته، به درون شخصیت آنها نفوذ می‌کنند.

کارشناس رسانه‌ای که تصاویر این انیمیشن‌ها را نیز نوعی رسانه می‌داند، در این باره تصریح کرد: اگر خانواده‌های ما یاد بگیرند که در مواجهه با مسائل مختلف به سواد رسانه‌ای مجهز باشند، در این زمینه دقت لازم را نشان می‌دهند.

تاثیرگذاری والدین برروی فرزندان

یکی از والدین اصفهانی در این باره می‌گوید: شخصیت فرزندان در داخل خانه شکل می‌گیرد و ما به عنوان والدین از ابتدا در بسیاری از تصمیم‌گیری‌های کودکانمان موثر و برای آنها الگو هستیم.

وی ادامه می‌دهد: از ابتدا ما تصمیم می‌گیریم که فرزندمان کدام کارتون یا شبکه را ببیند و کدام شخصیت را به عنوان الگو برای خود انتخاب کند.نمی‌دانم شاید ما هم به عنوان والدین در این زمینه کوتاهی داشتیم. شاید ما والدین هم نخواستیم برای این بعد زندگی فرزندمان مثل ابعاد دیگر زندگیش مثل غذا خوردن برنامه داشته باشیم.
راهکار چیست؟

امیر صالحی، جامعه‌شناس با بیان اینکه مسئولان فرهنگی در این زمینه باید اقدامات زیرساختی انجام دهند، تصریح کرد: باید شخصیت‌هایی که در لوازم التحریرها استفاده می‌شود، با ساخت انیمیشن‌ها مرتب در ذهن بچه‌ها باشد و این موضوع فقط مخصوص شروع سال تحصیلی نباشد.

وی بیان کرد: شخصیت‌های ملی و شهدای دفاع مقدس نیز باید به کودک معرفی شود تا زمان مراجعه برای خرید، با شناختی که دارند، آن را تهیه کند که البته رسانه‌ها در این زمینه بسیار موثر هستند.

شاید بتوان این سئوال را مطرح کرد که امروز، مسئولان ما که به میزان قابل توجهی درباره فرهنگ‌ استفاده از لوازم‌التحریر و ضرورت استفاده از طرح‌های بومی برای کودکان صحبت می‌کنند، چقدر درباره آن برنامه‌ریزی دارند. آیا این برنامه‌ریزی‌ها تا کنون به مرحله اجرا رسیده و آیا نتیجه آن نیز در بازارهای شهر اصفهان و دیگر شهرهای کشور قابل مشاهده است؟!
 

منبع: تسنیم


95/6/17 - 07:55 - 2016-9-7 07:55:10





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن