واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
به گزارش جام جم آنلاین ، تجربه گردن درد برای اغلب افرادی که پشتمیزنشین هستند و به واسطه کارشان با رایانه و تایپ کردن طولانیمدت سروکار دارند یا حتی مجبورند ساعتها در حال رانندگی باشند، کاملا آشناست. طبق مطالعات انجام شده، علت اصلی دردهای گردنی، درگیری عضله و نیام عضلانی است و در این میان ازعلل اصلی درگیری عضله و نیام عضله، وجود نقاط ماشهای دردناک است. در ضمن، علت اصلی ایجاد نقاط دردناک ماشهای، فشار بیش از حد کاری به عضلات است که میتواند بر اثر کار سنگین یا اختلال در وضعیت طبیعی سر و گردن باشد.
خیلیها دقیقا نمیدانند، چه عواملی منجر به بروز دردهای گردنی در آنها میشود؟
دکتر اکبر همتی، متخصص فیزیوتراپی در پاسخ این سوال به جامجم میگوید: شایعترین اختلال وضعیتی در سر و گردن، وضعیت سر جلو آمده است. همچنین دردهای گردنی میتواند بر اثر ایجاد ضربه باشد که منجر به ایجاد آسیب عضلات، آسیب دیسکهای گردنی یا آرتروز فقرات گردنی میشود. از طرفی با بالا رفتن سن و ایجاد تغییرات تخریبی، زمینه ایجاد گردن درد فراهم میشود. برخی بیماریها مانند روماتیسم مفصلی هم میتوانند با درگیری مفاصل بین مهرههای گردنی باعث ایجاد گردن درد بشوند.
عضو هیأت مدیره انجمن فیزیوتراپی ایران تاکید میکند: خوابیدن در وضعیت نامناسب، کار زیاد با رایانه و گوشی تلفن همراه و رانندگی طولانیمدت با اتومبیل، وضعیت نا مناسب و طولانیمدت نشستن در حین رانندگی و همچنین صندلی نامناسب راننده، از عوامل موثر در بروز گردن درد محسوب میشود. جالب آن که درد گردن در کودکان هم ممکن هست دیده شود ولی شایعترین سن شروع، نوجوانی است.
چرا دیسک گردنم آسیب دید ؟
یکی از مهمترین آسیبهای گردنی مربوط به آسیب دیسک گردنی است. گاهی درد نزدیک ستون فقرات و مهرههای گردن بر اثر تخریب دیسکهای گردنی است.
دکتر مجید میرزاحیدری، فیزیوتراپیست به جامجم توضیح میدهد: دردهای ناشی از تخریب دیسک گردن به تدریج تشدید میشود و پیشرفت تخریب دیسک با فشار روی ریشههای عصبی باعث درد انتشاری در شانهها و بازو و کف دستها و بی حسی و گزگز انگشتان دست میشود .
این متخصص فیزیوتراپی از دانشگاه Numss اسپانیا میافزاید: تخریب دیسک گاه بر اثر زمان و به علت استفاده نابجا در قرارگیری وضعیت سر و گردن و گاهی بر اثر صدمات مثلا ناشی از رانندگی،ضربه یا بلند کردن اجسام سنگین اتفاق میافتد.
دکتر همتی با اشاره به آسیب دیسک گردن میگوید: این مشکلات، شامل ایجاد درد، گزگز و اختلال حس در مناطقی از شانه، بازو و دست بسته به ریشه اعصاب درگیر شده ناشی از آسیب دیسک میشود. از دلایل ایجاد آسیب دیسک میتواند، انجام کارهای سنگین باشد که باعث ایجاد فشار بر دیسک بین مهرهای در فقرات گردنی میشود و همچنین دیسک بین مهرهای فقرات گردنی میتواند در اثر ضربه شدید به گردن ایجاد شود.
به داد گردنتان برسید
هر عاملی که باعث ایجاد فشار بیش از اندازه به مفاصل فقرات گردنی یا عضلات گردنی شود، میتواند باعث ایجاد گردن درد شود. در افرادی که بیشتر خود را مشغول فناوریهای جدید کردهاند، گردن درد شایعتر است . به گفته دکتر میرزا حیدری در موارد بسیاری مانند خوابیدن روی بالشی که بلند یا کوتاه است و بخوبی گردن را نگه نمیدارد، وضعیت نامناسب نشستن حین استفاده از رایانه یا تلفن همراه و وضعیت غلط نشستن حین کار مثلا نشستن طولانی مدت کارمندان بانک یا رانندگان، باعث فشار نا متوازن به مهرههای گردن و بروز گردن درد میشود .
روشهایی برای بهبود درد گردن
موثرترین درمان برای دردهای گردن، پیشگیری از عوامل مساعدکننده برای ایجاد گردن درد است.
دکتر همتی توصیه میکند: هنگام کار با رایانه و گوشی تلفن همراه نباید افراط کنیم و از انجام کارهای سنگین که باعث اعمال فشار بیش از حد به گردن میشود، باید اجتناب کنیم. موقع خواب نیز باید از بالش مناسبی استفاده کنیم که فضای خالی بین شانه و سر را پر کند .
این فیزیوتراپیست تاکید میکند: در کنار پیشگیری از ایجاد گردن درد، موثرترین درمان گردن درد، انجام ورزش کششی برای عضلات کوتاه شده و همچنین انجام حرکات تقویتی برای عضلات ضعیف شده است. آموزش این ورزشها توسط متخصصین فیزیوتراپی که متخصص اختلالات سیستم حرکت هستند، باید انجام گیرد. همچنین ماساژ طبی توسط متخصصان فیزیوتراپی به میزان زیاد باعث کاهش درد گردنی میشود.
وی میافزاید: یکی از موثرترین شیوههای درمان تخصصی گردن دردهای ناشی از نقاط ماشهای دردناک، انجام سوزن درمانی خشک داخل عضلانی است که فقط توسط فیزیوتراپیستهای دوره دیده انجام میگیرد و به میزان قابل توجه باعث کاهش گردن درد میشود.
گردن درد استرسی
اگر شما هم جزو کسانی هستید که بهدنبال هرنوع استرس یا اضطراب دچار دردگردن میشوید، باید بدانید که استرس باعث سفتی عضلات گردن بخصوص عضله ذوزنقهای فوقانی شده و درد گردن را ایجاد میکند.
در واقع، استرس باعث تشدید اسپاسم یا گرفتگی عضلاتی شده که علاوه بر درد موضعی، گاه باعث فشار روی ریشههای عصبی و دردهای انتشاری در ناحیه گردن میشود.
گردن درد را جدی بگیرید
با مشاهده چه نشانههایی باید گردن درد را جدی گرفت؟
درد شدید یا مداوم گردن، درد گردن همراه درد شدیدی که به دستها منتشر میشود، همچنین درد گردن همراه سردرد، گزگز، بیحسی یا ضعف اندامهای فوقانی، علامتهایی است که بیمار با مشاهده آنها باید به فیزیوتراپیست مراجعه کند.
درد بخصوص در زاویه گردن و محدودیت حرکتی در این عضو،بخصوص در حرکات چرخشی مثلا در حین برگرداندن سر به عقب، باید بسرعت تحت پیگیری درمانی قرار بگیرد.
سه شنبه 16 شهریور 1395 ساعت 09:56
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 158]